Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

A jég ellen (2021)

Against the Ice (PERDUS DANS L'ARCTIQUE)
Filmadatlap
 
20
Szereplők
8
Vélemények
16
Képek
1
Videók

Galéria (16)

Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau
Diarmaid Murtagh
Heida Reed
Charles Dance
Heida Reed
Heida Reed
Joe Cole
Nikolaj Coster-Waldau

Videók (1)

 
4EverAlfa   2022. 04. 18.

legújabb vélemény

0
Egymásra utalva

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Kicsit szkeptikusan kezdtem bele, hogy egy szokásos túlélőtúra lesz, aminek végén barátság születik két különböző fickó között. Megcáfolt a film. Nagyszerűen volt felépítve kettejük kapcsolatának elmélyülése, majd a kilátástalanság során bekövetkező bizalmatlanság beköszöntése, de mivel valós a történet, a boldog végkifejlet miatt nem kellett izgulni. Maga az expedíció a vágások miatt nekem tűnt annyira hosszúnak, mint amilyen valójában volt, de életszerűen ábrázolták a szörnyű körülményeket, a kutyák feláldozását, és nekem a medveharc sem volt életszerűtlen. Sőt, mutatta a szörnyű körülményeket, hogy a Kapitány nem annak örült, hogy túlélte a medve támadását a jégmezőn, hanem bosszankodott, hogy a lelőtt medve, mint táplálék, elsüllyedt a jeges vízben...

 
Anti007   2022. 03. 03.

a nap véleménye

4
Magukra maradtak...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Igaz történetet mesél el az amerikai-dán koprodukcióban készült kalandfilm. Az ilyen filmeknek (amiknek ismerhetjük a történetét) annyi negatívuma van, hogy maga a sztori végkifejlete adott. Mégis tartogathat meglepetéseket, illetve főleg az ilyen "... teljes kritika»

 
Dorkateo   2022. 03. 06.

3

Ha előre tudom, milyen erős dráma a Jég ellen, nem néztem volna meg. Így viszont napokra rányomta bélyegét a lelkemre. A fenséges északi tájon egy hajó vesztegel a jégbe zárva. Mikkelsen kapitány igazolni akarja, hogy Grönland önálló sziget és nem A... több»

 
CsakEgyCsajszi   2022. 03. 26.

2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Szerintem jó film. Az első felével kell megbirkózni, amíg vannak kutyák. Én 3x állítottam meg és folytattam... egyszerűen nem bírtam nézni (ilyen nem sűrűn fordult elő velem), de kíváncsi voltam a történet folytatására, főleg, mivel igaz történet alapján készült.

 
petiworkout   2022. 03. 03.

2

A valós eseményeken alapuló történetet nagyon jól elmesélték, és a forgatási helyszínek lélegzetelállítóak voltak. A karakterek tették a történetet valóságossá, és a végsőkig az volt az érzésem, hogy együtt vagyok a két férfival. Kielégítő befejezés.

 
Fikatours_blogger   2022. 03. 08.

0
Felfedezők elszántsága

Lehet, hogy az én ingerküszöböm van magasabban, de nekem pont a drámaiság hiányzott a filmből. Mintha egy mesét néznék, ahol tudom, a végén minden jóra fordul. Még az eltúlzott méretű medvétől sem rémültem meg, pedig azt a jelenetet jól megrajzolták.

 
vajafejeden   2022. 03. 19.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Felkavaró film, nem könnyű végignézni. Legjobban a kutyákon döbbentem meg, hogy mind elpusztult! Nem bántak túl jól velük. Remélem, a forgatáson nem így volt.

 

Ejnar Mikkelsen egy másik művét is megfilmesítették még a némafilmek kora végén. Címe Frozen Justice (Fagyos Igazság) és 1929-ben forgatták, Lenore Ulric főszereplésével és Allan Dwan rendezésében. A Norden For Lov og Ret - Északon a jogért és igazságért című könyv alapján készült. Két változat is készült belőle, mindkettő elveszettnek számít.

(Dorkateo )
 

Az úgynevezett 'alabamai kunyhó' fennmaradt, azóta is látható, a Dán Haditengerészet Ejnar Mikkelsenről elnevezett hajója 2010-ben le is fényképezte azt.

(Dorkateo )
 

Nikolaj Coster-Waldau nem csak színészként, de forgatókönyvíróként is közreműködött az alkotó folyamatban, mert érzelmileg is erősen kötődik Grönlandhoz.

(Dorkateo )
 

Coster-Waldau egy interjúban elmesélte, hogy, agyrázkódást szenvedett a medve-jelenet forgatása közben. A felvételek CGI segítségével és egy nehézsúlyú judo bajnok kaszkadőrrel készültek. A rendező eredetileg egy igazi jegesmedvével akarta leforgatni a jelenetet.

(Dorkateo )
 

A két férfi, Mikkelsen kapitány és Iversen életre szóló barátságot kötött, később is követték egymás életútját.

(Dorkateo )
 
Talán ha dán lennék, még inkább lelkesednék a film iránt, amolyan fordított Trianonként nézhetném. Így viszont csak marad a kívülálló biccentése, mint amilyet egy korrekt és szépen megformált, de nem túl felkavaró mozi érdemel. több»
 
Ez a periódus, amilyen hirtelen kezdődött olyan gyorsan véget is ér, mivel megérkezik a mentőhajó. Ezután az epilógusban megkapjuk az ízléses, de sablonos happy endet, amiben hőseink elnyerik a méltó jutalmukat. több»