Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
86%

Vérző olaj (2007)

There Will Be Blood
Filmadatlap
 
28
Szereplők
15
Vélemények
8
Képek
1
Videók
Vérző olaj
 
ZeroHero   2019. 09. 25.

legújabb vélemény

0

Igazi melysegek es igazi magassok hullamzanak egymas utan es mindehhezmeg hozzajon DDL itt is fantasztikus szineszi jateka... Lenyugozo. Igazi kalandfilm, rengeteg szereplovel, sztorivel, esemennyel, de senki es semmi nem ertelmetlen/felesleges, mind... több»

 
indingo   2017. 11. 18.

0

Igazán kellemes kalandfilm. Van egy kerek története, sok szereplőt mozgat meg, megindító. Van benne küzdés, felemelkedés és bukás. Nekem tetszett.


 
Deku   2017. 09. 24.

0

Ez a film nagyon betalált nálam, kényelmesen eltudott szórakoztatni és ez nagy szó sokszor már. A karaktereket külön kiemelném mert nagyon erősek lettek belső tulajdonságaik révén.

 
Thibo84   2019. 05. 31.

0

Nálam ez a film az egyszer nézhető kategóriába tartozik. Hiába a nagyszerű színészi játékok, maga a történet hosszú, több helyen vontatott. Voltak dolgok amiket én kihagytam volna, de talán részét képezik annak, hogy lássuk az igazi arcát a főszerepl... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 04.

0

Megnéztem,és nem azt mondom,hogy időpocsékolás volt,de néha unalmas,néha lassú,néha lapos az egész! Nagyon hosszú,és nem is annyira jó a sztori,hogy ennyi időt rápazarlunk.

 
Bizsu82   2018. 08. 27.

0

Megindító, tanulságos és elgondolkoztató film. Végig lekötötte a figyelmemet. Magával ragadó, vannak benne kemény részek. a film egész hosszában izgalmas.

 
Bob   2018. 01. 02.

0

Daniel Day-Lewis hozta a szintet. Ez a film zseniális. Minden perce leköti az embert. Akit érdekel a téma és szereti Daniel Day-Lewis játékot, annak mindenképpen ajánlom. :)

Galéria (8)

Videók (1)

A film összbevétele 77 208 711 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése 25 millió dollár volt és jelenleg 76 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

A film producere szerint ha Daniel Day-Lewis nem fogadta volna el a szerepet, akkor a film el sem készült volna.

(ZeroHero)
 

A filmet Robert Altmannak ajánlották.

(hp )
 

Daniel Day-Lewis lett a nyolcadik színész, aki kétszer nyerte el a legjobb főszereplőnek járó Oscar-díjat. Az elsőt 1989-ben kapta, a másodikat 2008-ban a Vérző olajért.

(hp )
 

Daniel Day-Lewis azért vállalta a szerepet, mert nagy rajongója volt a rendező Paul Thomas Anderson előző filmjének.

(hp )
 

Russel Havard, aki a öreg és siket H.W Plainview-t játssza a film végén, valóban siket.

(hp )
 

Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis) karakterét egy néhai olajvállalkozó, Edward Doheny és Drakula gróf jellemvonásaiból alkotta meg a Vérző olaj alapjául szolgáló könyv szerzője, Upton Sinclair. A film utolsó jeleneteinek helyszínt adó ház, a Greystone Mansion nevet viseli, melynek egyik érdekessége, hogy a fent említett üzletember a fiának, ifj. Edward L. Dohenynek építette. A villa Beverly Hillsben található.

(SódóGA)
 

A film utolsó jelenetének egyik sora, az „I drink your milkshake!”, idézet Albert Fall új-mexikói szenátor egy kongresszusi meghallgatáson elmondott beszédéből, mely az 1920-as, az olajhoz köthető Teapot Dome-botrány ügyében hangzott el.

(SódóGA)
 

A film utómunkája alatt minden szerda este Paul Thomas Anderson és csapata vacsorára csak steak-et és vodkát rendelt, hogy megmaradjanak Daniel Plainview szellemiségénél.

(SódóGA)