Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Vérző olaj (2007)

There Will Be Blood
Filmadatlap
 
28
Szereplők
16
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Galéria (8)

Videók (1)

 
Artemisia   2022. 05. 26.

legújabb vélemény a nap véleménye

6
Az olaj kánaánja

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Paul Thomas Anderson monumentális víziót alkotott Upton Sinclair: Olaj! című regénye alapján. A mellbevágóan erőteljes drámával pedig nem is történhetett volna jobb dolog annál, minthogy Daniel Day-Lewis kapta benne a főszerepet. A történet a század... teljes kritika»

 
Thibo84   2019. 05. 31.

1

Nálam ez a film az egyszer nézhető kategóriába tartozik. Hiába a nagyszerű színészi játékok, maga a történet hosszú, több helyen vontatott. Voltak dolgok, amiket én kihagytam volna, de talán részét képezik annak, hogy lássuk az igazi arcát a főszerep... több»

 
indingo   2017. 11. 18.

0

Igazán kellemes kalandfilm. Van egy kerek története, sok szereplőt mozgat meg, megindító. Van benne küzdés, felemelkedés és bukás. Nekem tetszett.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 04.

0

Megnéztem, és nem azt mondom, hogy időpocsékolás volt, de néha unalmas, néha lassú, néha lapos az egész. Nagyon hosszú, és nem is annyira jó a sztori, hogy ennyi időt rápazarlunk.

 
Deku   2017. 09. 24.

0

Ez a film nagyon betalált nálam, kényelmesen el tudott szórakoztatni, és ez nagy szó sokszor már. A karaktereket külön kiemelném, mert nagyon erősek lettek belső tulajdonságaik révén.

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

0

Igazi mélységek és igai magasságok hullámzanak egymás után, és mindehhez hozzájön DDL itt is fantasztikus színészi játéka. Lenyűgöző. Igazi kalandfilm rengeteg szereplővel, sztorival, eseménnyel, de senki és semmi nem értelmetlen/felesleges. Mindenne... több»

 
elekm90   2021. 01. 27.

0

Kétszer adtam esélyt neki, és kétségkívül nagyon sok a pozitívum, de közepésnél nem tudok jobbat adni, mert indokolatlanul hosszú, és emiatt a történet több helyen válik vontatottá. A színészi játék (Day-Lewis és Dano elképesztő), a rendezés és az op... több»

A film összbevétele 77 208 711 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése 25 millió dollár volt.

(Bob)
 

A film producere szerint ha Daniel Day-Lewis nem fogadta volna el a szerepet, a film el sem készült volna.

(ZeroHero)
 

A filmet Robert Altmannak ajánlották.

(hp)
 

Daniel Day-Lewis lett a nyolcadik színész, aki kétszer nyerte el a legjobb főszereplőnek járó Oscar-díjat. Az elsőt 1989-ben kapta, a másodikat 2008-ban a Vérző olajért.

(hp)
 

Daniel Day-Lewis azért vállalta a szerepet, mert nagy rajongója volt a rendező Paul Thomas Anderson előző filmjének.

(hp)