Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%

Phillips kapitány (2013)

Captain Phillips
Filmadatlap
 
29
Szereplők
65
Vélemények
19
Képek
1
Videók
 
Bakó Zoltán   2020. 12. 20.

legújabb vélemény

0
Szánalmas és felesleges

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Azért, mert egy történet igaz, még nem lesz érdekes és izgalmas. Amikor azt látjuk, hogy az igaz történet szereplői hót hülyék, a tyúxaros életükért konkrétan semmit sem tesznek, jogosan merül fel a kérdés: miért készült ez a film?! Cukormázas lócitrom ez...SPOILER! Csak egy logikátlanságot emelnék ki (igeeen, tudom, hogy így történt!): amikor a vége felé a vízben 2 ember lubickol, vajon miért nem lövik ki a mentőcsónakot? Mit gondoltak, a kapitány a ladikban, két kalóz meg versenyt úszik???

 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

0

Vegyes érzelmeim vannak a filmmel kapcsolatban, mert minden téren elfogadható alkotást láttunk, nekem mégis hiányzott valami.


 
Mavil   2016. 06. 10.

1

Tom Hanks újabb zseniális alakításának lehetnek tanúi azok, akik megnézik a Phillips kapitány című filmet, amely megtörtént eseményeket dolgoz fel, ettől válik még inkább izgalmassá és feszültté.

 
indingo   2017. 11. 10.

0

Borzasztóan hosszú film, és a játékidőhöz képest kevés cselekménnyel. Voltak benne eléggé vontatott részek, amikor már megszállják a hajót kicsit unalmas, a vége jobb.

 
Deku   2017. 07. 15.

0

Hát ez a film nagyon nem tetszett. Egyedüli értékelhető dolog ebben Tom Hanks szereplése volt mert ő legalább próbálta megfogni a témát. Viszont a történet összecsapott semmilyen.

 
Berto49   2018. 10. 16.

0

Bár ismertem a történetet („Emberrablás”, dán film, egy mondatban a tartalma: Richard Phillips, aki az MV Maersk Alabama teherhajó kapitányaként esett szomáliai kalózok fogságába), mégis lekötött a több mint két óra. Szörnyű ez az óriási ellentmondás... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 28.

0

Ahhoz nem túl jól sikerült,hogy ilyen hosszú legyen.Vontatott,és nem túl eseménydús film,ami megtörtént események alapján készült,de ettől még nem lett jó. Tom Hanks tol fel rajta valamit.

Galéria (19)

Videók (1)

A film összbevétele 218 791 811 dollár volt (imdb.com).

 

Ez volt első filmes szerepe. 65,000 dollárt kapott érte és a forgatás végeztével visszament dolgozni bátyja mobiltelefon üzletébe, egy Minneapolis-i plázába. (Minneapolis, Minnesota, USA)

(Zsu8004)
 

A mentőcsónak jelenetek egy részét Angliában vették fel egy vidámparkban, egy hidraulikus medencében, ahol imitálni tudták a harcjeleneteket.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kalózokat több mint 700 jelentkező közül választották ki.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor az orvosi vizsgálatos jelenetet forgatták Tom Hanks végig improvizált, az orvosát alakító Danielle Albert pedig a valóságban is elsősegélytiszt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kalózokat alakító színészekkel Tom Hanks akkor találkozott először, amikor a rablós jelenetet forgatták. A rendező ezt szándékosan szerette volna így, hogy nőjjön a színészek közötti feszültség.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film alapjául szolgáló regényt maga Richard Phillips írta, társszerzője pedig Stephan Talty volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Abduwali Abdukahir Muse-t, a hadihajón maradt kalózt 33 év börtönbüntetésre ítélték. Ő volt az első kalóz, több mint egy évszázad óta, akit bíróság elé állítottak. Muse ekkor még csak 16 éves volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben ábrázolt eset előtt utoljára 200 éve foglaltak el kalózok amerikai zászlós hajót.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A legénységnek sokáig sikerült tartania magát, így ahajó elfoglalása 5 órába telt a kalózoknak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film bekerült az Empire Magazin olvasói által megszavazott "minden idők 301 legjobb filmje" közé, 298-ik helyezettként.

(phanzetomox)