Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
35
Vélemények
28
Képek
4
Videók
Az Argo-akció
 
dailyfilmsan   2019. 03. 22.

legújabb vélemény

Parádés a film. Nekiültem, hogy akkor most jöjjön valami komoly és száraz államcsíny történet. De nem, ez nem az a film. Ez egy komoly külsőbe öltöztetett izgalmas és vicces film, és még meg is történt. Elgondolkodtam azon, ha ilyen sztorik vannak titkosítva a CIA-ben, mik bújhatnak még meg a raktárában. Nos, tudjuk, hova kell fordulni, ha valami ütőset szeretnénk, de már nincs ihlet. Szerintem Az Argo-akció Ben Affleck egyik legjobb filmje. Csak ajánlani tudom.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 16.

Nagyon megható film, egy olyan világról amibe a mai nap már bárki belecsöppenhet. Sajnos nagyon valósághű.


 
GedyPapa   2017. 05. 23.

Hosszú idő után ma rávettem magam arra, hogy megnézzem az Argo-akciót és nagyon pozitívan csalódtam. Mindig is szerettem a valóságihlette filmeket, főleg ha ilyen jól viszik a vászonra. Kiváló színészi teljesítmények és egy érdekes, lebilincselő sztori!

 
hsanya182   2015. 08. 03.

Argó akció avagy akció nélküli túszmentés izgalmait kapjuk filmben, ami főleg az utolsó fél órában válik lebilincselővé. CIA embere egyedi beszivárgási ötlettel egy filmforgatásnak álcázva próbál kimenekíteni hat bújdosó amerikait iráni búvóhelyrükről, miközben az iráni kormány vadászik rájuk. A film remekül visszaadja az akkori borzalmas hangulatot, majd a hamis filmforgatás-akciójának humoros előkészületeit, utána pedig feszült megvalósítását :)

 
diumiu   2017. 09. 09.

Szeretem az olyan filmeket, amelyek igaz történet alapján készülnek illetve az is izgalmas ha nem a megszokott helyszínek kapnak főszerepet, hanem új kultúrákat is meg lehet ismerni egy film alatt. Nagyon szeretem ezt a filmet, nem tudok rá rosszat mondani, ajánlom mindenkinek!

 
harnas1207   2018. 12. 01.

Az igaz sztoris filmek mindig lebilincselőek, de ez nem hatott meg igazán. Végig az az érzésem volt, hogy ezt már láttam egy másik b kategóriás filmben valamelyik tucat akciósztárral.

 
Filmelemző   2018. 04. 22.

A Ben Affleck rendezte Argo akció valós eseményekre épül, egészen pontosan az 1979-es iráni válságra, amikor amerikaiak rekednek Teheránban, ahol iszlám fordulat teszi veszélyessé a helyzetet az USA állampolgáraira nézve. A film elején izgalmakkal indul a sztori, majd kissé belassul az egész. Ez az Argo egyik negatívuma is: a lassúság. Ugyanakkor pont emiatt van idő a karakterek bemutatására. Pozitívum: az 1979-es Amerika megidézése (ruhák, hajviselet, beszédstílus ...stb.) és Affleck játéka. Összességében nekem tetszett. Értékelés: 7 /10 pont.

Ben Affleck
Ben Affleck
Ben Affleck
Ben Affleck
Ben Affleck
Alan Arkin
John Goodman
Ben Affleck
Bryan Cranston
Ben Affleck
Ben Affleck
Ben Affleck
Bryan Cranston
John Goodman
Alan Arkin
John Goodman
Alan Arkin
Ben Affleck
Alan Arkin
Ben Affleck
John Goodman
Alan Arkin
Ben Affleck
John Goodman
Ben Affleck
John Goodman
Alan Arkin
Ben Affleck
Kerry Bishé
Scoot McNairy
Christopher Denham
Tate Donovan
Rory Cochrane
Clea DuVall
Bryan Cranston
Ben Affleck

A film összbevétele 232 325 503 dollár volt (imdb.com).

 

Tony Mendez, 78 évesen , 2019 január 19-én elhunyt, Parkinson-kórban.

(dailyfilmsan )
 

A film forgatókönyve a 2010-es fekete listán szerepelt. Ami az adott év "legkedveltebb" le nem forgatott filmek forgatókönyvének listája.

(dailyfilmsan )
 

Az Irán állam beperelte Ben Afflecket Franciaországban. Háborús bűnnek nyilvánította ki az Irán állam, a film leforgatását. A francia kormány meghallgatást tartott de a vádat alaptalannak találta és ejtette.

(dailyfilmsan )
 

A mentés történetét először 1981-ben forgatták le Canadian Caper címmel, Lamont Johnson rendezte a filmet.

(dailyfilmsan )
 

Ben Affleck megköszönte a CIA-nak, hogy a termelés során példátlan hozzáférést kapott a CIA központjához, mind a belső terek, mind a külső terek szempontjából.

(dailyfilmsan )
 

Ben Affleck azt kérte a nagykövetségi menekülteket játszó színészektől, hogy éljenek együtt egy hétig egy házban, amelynek a dekorációját az 1979-es évekről mintáztak.

(SódóGA)
 

Annak érdekében, hogy a film tényleg visszaadja a '70-es évek hangulatát, Ben Affleck 8, 16 és 35 mm-es filmekre forgatott.

(SódóGA)
 

Az Argo-akció 2012-ben elnyerte a legjobb film, legjobb vágás és legjobb adaptált forgatókönyvért járó Oscar-díjat.

(SódóGA)
 

A film hatalmas kasszasiker lett, bevételei, megötszörözve a forgatás költségeit, elérték a 232 millió dollárt.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.