Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Hölgy aranyban (2015)

Woman in Gold
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
11
Képek
9
Videók

Galéria (11)

Helen Mirren
Helen Mirren
Helen Mirren
Ryan Reynolds
Ryan Reynolds
Tatiana Maslany
Ryan Reynolds
Daniel Brühl
Tatiana Maslany
Max Irons
Max Irons
Tatiana Maslany
Katie Holmes
Ryan Reynolds
Ryan Reynolds
Helen Mirren
Helen Mirren
Ryan Reynolds
Daniel Brühl

Videók (9)

 
EDUARD98   2019. 11. 19.

legújabb vélemény

0

Talán azért, mert megtörtént eseményeken alapszik, de elég kiszámítható film lett. Persze ettől függetlenül rossznak nem mondanám, csak nem kötötte le annyira a figyelmemet. Mindenesetre Helen Mirren ismét rendkívüli alakítást mutatott, már csak miatta megéri megnézni.

 
Puncs   2019. 03. 20.

0

Szerintem egész jó film. Az elejétől a végéig lekötötte a figyelmemet. Maria Altmann visszaemlékezései is meghatóak, nem lett csöpögős vagy nyálas. A színészek is remekül játszottak benne. A rendező nem volt elfogult, így azokat is meg lehet érteni a filmben, akiknek a téma már egy kicsit sok.

 
indingo   2017. 05. 14.

0

Festészet és főleg Klimt munkásságáért rajongóként nem hagyhattam ki a filmet. Egy valós történetről van szó, amely remek szereposztással került a filmvászonra.

 
Deku   2017. 10. 22.

0

Ez véletlenül sem tudott olyan lenni mint szerettem volna pedig alapból tetszett volna. Szerintem nagyon erőltetett film volt, nem láttam benne semmi értelmeset sem. Engem konkrétan lehúzott és untatott a film.

 
Berto49   2017. 10. 14.

0

A nácik által elrabolt festményt, az „osztrák Mona Lisa” a film végén Amerikába kerül, eladják, a pénzt pedig jótékonysági célokra és holokauszt emlékközpontra költik. Tetszett a film, különösen (számomra most először) meggyőző volt Helen Mirren alak... több»

 
Curacao86   2015. 06. 23.

0

Megható és szép dráma. Bár a két főszereplő furcsa párosítás, de ettől eltekintve, hogy eddig különböző szerepeik voltak, más szinten mozogtak, nagyon megvan köztük és az egész filmben is az összhang, harmónia. Ez a "flashback", visszaemlékezés része... több»

 
Adepto   2016. 02. 18.

0

Megható és nagyon elgondolkodtató film, még úgy is, hogy elképesztő mennyiségű alkotás készült a náci megszállás és a zsidóüldözés kapcsán különböző aspektusokból. A különlegességet a híres festmény félig igaz története adja szerintem, amely a két fő... több»

A film összbevétele 61 619 773 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 8 192 155 forintot termelt.

 

A bírónőt megformáló Elizabeth McGovern a valóságban a film rendezőjének, Simon Curtisnek a felesége.

(Puncs)
 

Maria Altmann nem látta a róla szóló filmet, mivel 2011-ben meghalt, a film pedig 2015-ben került a mozikba.

(Puncs)
 

Randol Schoenberg szerepét először Andrew Garfield kapta meg, de később ejtette a szerepet. Így Ryan Reynolds került a helyére.

(Puncs)
 

A "hölgy aranyban", Klimt egyik legjelentősebb művéért folyik a harc a filmben. Elnézést, hogy megint "intimpistáskodok", de úgy érzem, hogy érdekességként meg kell jegyeznem: Gustav Klimt (1862-1918) művészetében és egyéni életében is jelentős szerepet töltött be az erotika. Ugyan csak három gyereket ismert el hivatalosan, de különböző anyákat 14 gyerekkel "ajándékozott" meg, de nem ezért a tevékenységéért tiszteljük.

(Berto49)
 
A jogi csűrés-csavarás miatt, és mert amúgy is szeretjük az ügyvédeket, megér egy misét. több»