Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77

Egon Schiele: A halál és a lányka (2016)

Egon Schiele: Tod und Mädchen
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
22
Képek
2
Videók
 
indingo   2019. 03. 24.

Aki szereti a művészeteket, festészetet és magát a művészfilmeket, az nem fog csalódni. Schiele különleges művészetet képviselt, amit akkor nem tudtak értékelni.

 
Timcsi   2019. 03. 28.

Én nagyon kedvelem Shciele munkásságát. A film jól tükrözi a kor viszontagságait. Tragikus, hogy ilyen fiatalon elhunyt.


 
petraszab   2019. 04. 28.

Én annyira nem ismertem Schiele munkásságát. A film bemutatja pályája kezdeti nehézségeit, hogy mikkel kellett megbirkóznia, és hogyan lett az az Egon Schiele, akit ma ismerünk.

 
RókaÚr   2019. 03. 11.

Első ránézésre ugyan nem sokat vártam ettől a dokumentumfilmtől, azt reméltem, hogy inkább lesz egy középszerű, és inkább a külsőségekre jobban hangsúlyt helyező film, de kellemesen csalódtam, gyönyörű történetvezetés, amely igencsak közel hozza hozzánk a művész életét és munkásságát. Mindenkinek csakis ajánlom, szerintem még annak is szórakoztató tud lenni, akit nem különösebben érdekel ez a világ.

 
miki   2019. 03. 09.

Bár egyszer meg lehet nézni, de szerintem a szokásos életrajzi sémákon nem igazán tud túllépni a film. Van benne némi hatásvadászat, és mintha tényleg egy kicsit idealizálni akarná főhősünket.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.