77% 54 szavazat
Egon Schiele: A halál és a lányka

Egon Schiele: A halál és a lányka

Egon Schiele: Tod und Mädchen
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
27
Szereplők (27)
22
Képek (22)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

A huszadik század elején Egon Schiele számított a legprovokatívabb bécsi művésznek, mivel képei témáját gyakran az erotika és a testiség, illetve a halál és az elmúlás adták. Mivel sokan úgy gondolták, hogy a művész túlzottan radikális képei ronthatnak Bécs társadalmi megítélésén, művei miatt… Több


Rendező: Dieter Berner
Forgatókönyvíró: Hilde Berger, Dieter Berner
Ország: Ausztria, Luxemburg
Premier (HU): 2019.03.14.
Forgalmazó: Pannonia Entertainment
 
2019.04.28 petraszab

legújabb vélemény

Én annyira nem ismertem Schiele munkásságát. A film bemutatja pályája kezdeti nehézségeit, hogy mikkel kellett megbirkóznia, és hogyan lett az az Egon Schiele, akit ma ismerünk.

0
 
2019.03.24 indingo

Aki szereti a művészeteket, festészetet és magát a művészfilmeket, az nem fog csalódni. Schiele különleges művészetet képviselt, amit akkor nem tudtak értékelni.

0
 
2019.03.28 Timcsi

Én nagyon kedvelem Shciele munkásságát. A film jól tükrözi a kor viszontagságait. Tragikus, hogy ilyen fiatalon elhunyt.

0
 
2019.03.11 RókaÚr

Első ránézésre ugyan nem sokat vártam ettől a dokumentumfilmtől, azt reméltem, hogy inkább lesz egy középszerű, és inkább a külsőségekre jobban hangsúlyt helyező film, de kellemesen csalódtam, gyönyörű történetvezetés, amely igencsak közel hozza hozz... Több

0
 
2019.03.09 miki

Bár egyszer meg lehet nézni, de szerintem a szokásos életrajzi sémákon nem igazán tud túllépni a film. Van benne némi hatásvadászat, és mintha tényleg egy kicsit idealizálni akarná főhősünket.

0