Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
79%

Az alapító (2016)

The Founder
Filmadatlap
 
28
Szereplők
23
Vélemények
54
Képek
9
Videók
 
zeusz96   2020. 04. 18.

legújabb vélemény

0

Nagyon jó film csak ajánlani tudom ,igazábol nem szeretem az életrajz filmeket de ez mégis megfogott. Érdekes történet ,szinte tökéletes színészekel!

 
indingo   2017. 10. 01.

0

Jó volt megismert a Meki történetét, bár én világ életemben azt hittem, hogy az eredeti alapítók akartak étteremláncot. Voltak benne unalmasabb részek, de összességében tetszett.


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 02. 28.

0
Így indult...

Az alapító is egy újabb példája annak az igazságnak, hogy hiába tehetséges valaki, hiába vannak világmegváltó ötletei, ha nem tudja megfelelően eladni saját magát, akkor a terméke sem ér semmit. Ehhez azonban igen vastag bőrt kell növeszteni, át kell... teljes kritika»

 
HercegPeter   2018. 07. 24.

0

Egészen érdekes történet. Nagyon jól mutatja be, hogy a piac kegyetlen. Csak ilyesfajta patkányságokkal lehet menni valamire az üzleti világban. Michael Keaton jól alakítja ezt a meglehetősen visszataszító figurát. A Dassler-testvérek története után ... több»

 
Thibo84   2019. 01. 26.

0

Micheal Keaton ismét bizonyított, hogy egy zseniális színész. Több mint érdekes volt látni a McDonald's keletkezésének a történetét, és a terjeszkedését, na meg ami a háttérben zajlott le, ahogy Ray Kroc szép lassan átvette az egész felett az irányítást, és elbitorolta a nevet.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 14.

0

A történet megragadott még akkor is hogyha se nem inspiráló, se nem szép, se nem erkölcsös. Viszont igen sokatmondó és egy meglévő lánc életének kezdeti szakaszát mutatja be. Megvolt a filmnek az üteme, frappáns volt. Michael Keaton jót tett a filmme... több»

 
Diesel   2018. 02. 14.

0

Jó volt látni egy ilyen nagy világmárka történetét. Mindezt úgy hogy igaz történet alapján készült. Az ilyen filmekben azt szeretem a legjobban hogy a végén mutatnak képeket, felvételeket az igazi "szereplőkről" azokról az emberekről akik mind ez áté... több»

Galéria (54)

Videók (9)

A film összbevétele 24 121 245 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 25 478 376 forintot termelt. A hazai mozik összesen 16 863 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film forgatókönyve a 2014-es feketelistán szerepelt, amely azokat a meg nem filmesített forgatókönyveket tartalmazza, melyek nagyon tetszettek a termelőknek, de valamiért mégsem készítették el őket.

(dailyfilmsan)
 

A McDonald's # 1 a való életben Des Planesben, Illinoisban (Chicago külvárosában) még mindig áll. Most már múzeumként üzemel, melyet alacsony kerítés vesz körül. A látogatók besétálhatnak a boltba és képeket is készíthetnek, viszont enni csak az utca túloldalán lévő újabb, körszerűbb McDonald's-ban tudnak.

(dailyfilmsan)
 

A filmben Raynek és Ethelnek nem született gyermeke, a valóságban azonban volt egy lányuk.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Michael Keaton megsérült a kezén a forgatás során, miután az egyik jelenetben szétzúz egy üveg asztalt.

(dulkap)
 

A rendező John Lee Hancock az előzetes megkeresések során kétszer is visszautasította az ajánlatot, ám miután a kész forgatókönyvet elolvasta, meggondolta magát.

(dulkap)
 

A Weinstein Company 7 millió $-t fizetett a terjesztési jogokért.

(dulkap)
 

Michael Keaton a szerepre valófelkészülés során zongoraleckéket vett, miután megtudta, hogy Ray Kroc szeretett zongorázni.

(dulkap)
 

Egy hosszú és nehéz forgatási nap után Michael Keaton 2 teherautónyi fagylaltot hozatott a kimerült stábtagoknak.

(dulkap)
 

Robert D. Siegel úgy nyilatkozott a forgatókönyvről, "mintha a Közösségi háló (2010) és a Vérző olaj (2007) rokona lenne".

(dulkap)
 

Ray Kroc szerepére Michael Keaton, Tom Hanks-et váltotta a stábban. Érdekes egybeesés a Philadelphia (1993) forgatásán pont fordítva, Keaton helyére érkezett Tom Hanks.

(dulkap)
 
Szerencsére Az alapító elég jó lett, amiben szinte minden a helyén van. A színészek, a korszak, a hangulat, a rendezés. A forgatókönyv már nem annyira. Az elején lassan indul be a végén viszont gyorsan rohan át, így kicsit összecsapottnak tűnik. De ez legyen a legnagyobb bajunk. 7/10 több»
 
Talán nincs benne több egy negyvenperces diszkoveris dokumentumfilmnél vagy egy ironikus fricskánál (Super Size Me). A stílusnál maradva: mintha párszázas menüt adnának el Big Mac gyanánt, és csodálkoznának, hogy nem laktunk jól. több»
 
Stílusosan, a film olyan lett, mint a papírba csomagolt instant burger: fogyasztható, de igazából nem túl nagy élmény. 65/100 több»