Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Az alapító (2016)

The Founder
Filmadatlap
 
28
Szereplők
24
Vélemények
54
Képek
9
Videók

Galéria (54)

Videók (9)

 
elekm90   2021. 05. 19.

legújabb vélemény

0

Micheal Keaton és az általa megformált Ray Kroc figura az, ami átlag fölé emeli ezt az alkotást, bár az alaptörténet is filmért kiált. Keaton nagyon jól hozza ezt az egoista, opportunista saleses figurát, bár a központi szereplő egy negatív karakter,... több»

 
indingo   2017. 10. 01.

0

Jó volt megismert a Meki történetét, bár én világ életemben azt hittem, hogy az eredeti alapítók akartak étteremláncot. Voltak benne unalmasabb részek, de összességében tetszett.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 02. 28.

0
Így indult...

Az alapító is egy újabb példája annak az igazságnak, hogy hiába tehetséges valaki, hiába vannak világmegváltó ötletei, ha nem tudja megfelelően eladni saját magát, akkor a terméke sem ér semmit. Ehhez azonban igen vastag bőrt kell növeszteni, át kell... teljes kritika»

 
Thibo84   2019. 01. 26.

0

Micheal Keaton ismét bizonyított, hogy egy zseniális színész. Több mint érdekes volt látni a McDonald's keletkezésének a történetét, és a terjeszkedését, na meg ami a háttérben zajlott le, ahogy Ray Kroc szép lassan átvette az egész felett az irányítást, és elbitorolta a nevet.

 
HercegPeter   2018. 07. 24.

0

Egészen érdekes történet. Nagyon jól mutatja be, hogy a piac kegyetlen. Csak ilyesfajta patkányságokkal lehet menni valamire az üzleti világban. Michael Keaton jól alakítja ezt a meglehetősen visszataszító figurát. A Dassler-testvérek története után ... több»

 
dailyfilmsan   2019. 04. 14.

0

A történet megragadott még akkor is hogyha se nem inspiráló, se nem szép, se nem erkölcsös. Viszont igen sokatmondó és egy meglévő lánc életének kezdeti szakaszát mutatja be. Megvolt a filmnek az üteme, frappáns volt. Michael Keaton jót tett a filmme... több»

 
Diesel   2018. 02. 14.

0

Jó volt látni egy ilyen nagy világmárka történetét. Mindezt úgy hogy igaz történet alapján készült. Az ilyen filmekben azt szeretem a legjobban hogy a végén mutatnak képeket, felvételeket az igazi "szereplőkről" azokról az emberekről akik mind ez áté... több»

A film összbevétele 24 121 245 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 25 478 376 forintot termelt. A hazai mozik összesen 16 863 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film forgatókönyve a 2014-es feketelistán szerepelt, amely azokat a meg nem filmesített forgatókönyveket tartalmazza, melyek nagyon tetszettek a termelőknek, de valamiért mégsem készítették el őket.

(dailyfilmsan)
 

A McDonald's # 1 a való életben Des Planesben, Illinoisban (Chicago külvárosában) még mindig áll. Most már múzeumként üzemel, melyet alacsony kerítés vesz körül. A látogatók besétálhatnak a boltba és képeket is készíthetnek, viszont enni csak az utca túloldalán lévő újabb, körszerűbb McDonald's-ban tudnak.

(dailyfilmsan)
 

A filmben Raynek és Ethelnek nem született gyermeke, a valóságban azonban volt egy lányuk.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Michael Keaton megsérült a kezén a forgatás során, miután az egyik jelenetben szétzúz egy üveg asztalt.

(dulkap)
 

A rendező John Lee Hancock az előzetes megkeresések során kétszer is visszautasította az ajánlatot, ám miután a kész forgatókönyvet elolvasta, meggondolta magát.

(dulkap)
 
Talán nincs benne több egy negyvenperces diszkoveris dokumentumfilmnél vagy egy ironikus fricskánál (Super Size Me). A stílusnál maradva: mintha párszázas menüt adnának el Big Mac gyanánt, és csodálkoznának, hogy nem laktunk jól. több»
 
Stílusosan, a film olyan lett, mint a papírba csomagolt instant burger: fogyasztható, de igazából nem túl nagy élmény. 65/100 több»