Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
79
Filmadatlap
 
28
Szereplők
22
Vélemények
54
Képek
9
Videók
Az alapító
 
indingo   2017. 10. 01.

Jó volt megismert a Meki történetét, bár én világ életemben azt hittem, hogy az eredeti alapítók akartak étteremláncot. Voltak benne unalmasabb részek, de összességében tetszett.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 02. 28.
Így indult...

Az alapító is egy újabb példája annak az igazságnak, hogy hiába tehetséges valaki, hiába vannak világmegváltó ötletei, ha nem tudja megfelelően eladni saját magát, akkor a terméke sem ér semmit. Ehhez azonban igen vastag bőrt kell növeszteni, át kell gázolni mindenen és mindenkin a cél megvalósulása érdekében, s az illetőnek el kell fogadnia, hogy bár népszerű lesz a nagyvilágban, a környezete nagy valószínűséggel utálni fogja. Egy ilyen sztoriba csöppentek bele a McDonald fivérek is, akik forradalmasították az éttermi struktúrát, kitaláltak egy rendszert, amellyel a lehető leggyorsabban lehet olyan ételeket gyártani, amelyet még szeretnek is a vásárlók. A film több ízben is kihangsúlyozza, ... több»


 
HercegPeter   2018. 07. 24.

Egészen érdekes történet. Nagyon jól mutatja be, hogy a piac kegyetlen. Csak ilyesfajta patkányságokkal lehet menni valamire az üzleti világban. Michael Keaton jól alakítja ezt a meglehetősen visszataszító figurát. A Dassler-testvérek története után egy újabb világmárka kialakulásának lehetünk tanúi és ez sem szebb az előzőnél. Remélem lesznek még hasonló alkotások.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 14.

A történet megragadott még akkor is hogyha se nem inspiráló, se nem szép, se nem erkölcsös. Viszont igen sokatmondó és egy meglévő lánc életének kezdeti szakaszát mutatja be. Megvolt a filmnek az üteme, frappáns volt. Michael Keaton jót tett a filmmel és jót tett a történettel is. Egy igazi marketingfogás volt hogy neki osztották a szerepet. Nekem minden hibájával tetszett a film.

 
Diesel   2018. 02. 14.

Jó volt látni egy ilyen nagy világmárka történetét. Mindezt úgy hogy igaz történet alapján készült. Az ilyen filmekben azt szeretem a legjobban hogy a végén mutatnak képeket, felvételeket az igazi "szereplőkről" azokról az emberekről akik mind ez átélték. Ray Kroc karakterét emelném ki. Jó volt látni hogy a sikertelen "házaló" ügynököt hogyan nyűgözi le az étterem legújabb gyors kiszolgáló rendszere. Emellett Ray-t nem ismerik el, senki sem támogatja hisz benne még a felesége sem. De Ray nem adja fel küzd mert tudja hogy többre hivatott. Az más kérdés hogy emberileg hogyan dönt és mit tesz mert tudjuk hogy az üzleti élet (érdek) ilyen, a farkas felfalja a nyulat. Összegezve teljesen jó kis film nem találtam elnyújtottnak sem.

 
Szerencsére Az alapító elég jó lett, amiben szinte minden a helyén van. A színészek, a korszak, a hangulat, a rendezés. A forgatókönyv már nem annyira. Az elején lassan indul be a végén viszont gyorsan rohan át, így kicsit összecsapottnak tűnik. De ez legyen a legnagyobb bajunk. 7/10 több»
 
Talán nincs benne több egy negyvenperces diszkoveris dokumentumfilmnél vagy egy ironikus fricskánál (Super Size Me). A stílusnál maradva: mintha párszázas menüt adnának el Big Mac gyanánt, és csodálkoznának, hogy nem laktunk jól. több»
 
Stílusosan, a film olyan lett, mint a papírba csomagolt instant burger: fogyasztható, de igazából nem túl nagy élmény. 65/100 több»

A film összbevétele 24 121 245 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 25 478 376 forintot termelt. A hazai mozik összesen 16 863 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film forgatókönyve a 2014-es feketelistán szerepelt, amely azokat a meg nem filmesített forgatókönyveket tartalmazza, melyek nagyon tetszettek a termelőknek, de valamiért mégsem készítették el őket.

(dailyfilmsan)
 

A McDonald's # 1 a való életben Des Planesben, Illinoisban (Chicago külvárosában) még mindig áll. Most már múzeumként üzemel, melyet alacsony kerítés vesz körül. A látogatók besétálhatnak a boltba és képeket is készíthetnek, viszont enni csak az utca túloldalán lévő újabb, körszerűbb McDonald's-ban tudnak.

(dailyfilmsan)
 

A filmben Raynek és Ethelnek nem született gyermeke, a valóságban azonban volt egy lányuk.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.