Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
79
Filmadatlap
 
28
Szereplők
23
Vélemények
54
Képek
9
Videók

Érdekességek: Az alapító (2016)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 24 121 245 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 25 478 376 forintot termelt. A hazai mozik összesen 16 863 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film forgatókönyve a 2014-es feketelistán szerepelt, amely azokat a meg nem filmesített forgatókönyveket tartalmazza, melyek nagyon tetszettek a termelőknek, de valamiért mégsem készítették el őket.

(dailyfilmsan)
 

A McDonald's # 1 a való életben Des Planesben, Illinoisban (Chicago külvárosában) még mindig áll. Most már múzeumként üzemel, melyet alacsony kerítés vesz körül. A látogatók besétálhatnak a boltba és képeket is készíthetnek, viszont enni csak az utca túloldalán lévő újabb, körszerűbb McDonald's-ban tudnak.

(dailyfilmsan)
 

A filmben Raynek és Ethelnek nem született gyermeke, a valóságban azonban volt egy lányuk.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Michael Keaton megsérült a kezén a forgatás során, miután az egyik jelenetben szétzúz egy üveg asztalt.

(dulkap)
 

A rendező John Lee Hancock az előzetes megkeresések során kétszer is visszautasította az ajánlatot, ám miután a kész forgatókönyvet elolvasta, meggondolta magát.

(dulkap)
 

A Weinstein Company 7 millió $-t fizetett a terjesztési jogokért.

(dulkap)
 

Michael Keaton a szerepre valófelkészülés során zongoraleckéket vett, miután megtudta, hogy Ray Kroc szeretett zongorázni.

(dulkap)
 

Egy hosszú és nehéz forgatási nap után Michael Keaton 2 teherautónyi fagylaltot hozatott a kimerült stábtagoknak.

(dulkap)
 

Robert D. Siegel úgy nyilatkozott a forgatókönyvről, "mintha a Közösségi háló (2010) és a Vérző olaj (2007) rokona lenne".

(dulkap)
 

Ray Kroc szerepére Michael Keaton, Tom Hanks-et váltotta a stábban. Érdekes egybeesés a Philadelphia (1993) forgatásán pont fordítva, Keaton helyére érkezett Tom Hanks.

(dulkap)
 

A Coen-testvéreknek nagyon tetszett a forgatókönyv és szerették volna megrendezni a filmet, de ez nem jött össze az Ave Cézár (2016) forgatása miatt.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.