Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
75%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
6
Vélemények
15
Képek
3
Videók
Marshall
 
Berto49   2018. 12. 20.

legújabb vélemény

Tárgyalótermi ellenszél

SPOILER! Mostanában jól fut Chadwick Boseman szekere. A TV-sorozatokban való szereplések után játékfilmek egész sora következett, sőt játszik két jövőre bemutatásra kerülő filmben is. Legismertebb szerepe a „Bosszúállók”-ban T’Challa/Fekete Párduc. 2017-es filmjében Thurgood Marshallt (1908-1993), az USA Legfelsőbb Bíróságának leendő első színes bőrű bíráját játszotta meggyőző erővel. Tárgyalótermi keretben életrajzi film, amelyben jelentős „ellenszélben”, az adott ügy bírájának döntése alapján csak a háttérből irányítva sikerült felmentetni a vádlottat. A faji és vallási megkülönböztetés abban az időben sokkal erősebb volt. Jó lenne hinni abban, hogy ez a társadalmi jelenség azóta nagy mértékben enyhült, de ebben sajnos nem vagyok egészen biztos, bár volt már Barack Obama személyében színes bőrű elnök is. Láttam már sokkal feszültebb bíróságon játszódó filmet, de ebben a védelmet óriási hátránnyal rendelkező ügyvédek képviselték, mégis ők lettek a győztesek. Josh Gad, Sam Friedman szerepében Boseman méltó társa volt. Kezdeti félszeg ellenkezése a tárgyalás folyamán a kapott instrukciók alapján megszűnt, a védőbeszédet már ragyogó védőügyvédként adta elő.

 
HercegPeter   2018. 11. 27.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy az első feketékről vagy csak egyszerűen a feketékről szóló filmek aranykorát éljük. Az utóbbi pár évben rengeteg volt belőlük, gondoljunk csak a Számolás jogára, a 12 év rabszolgaságra, a Race - a legendák idejére vagy a 42... több»


 
Milanman   2018. 02. 19.

Izgalmas, feszes, remekül megírt, rendezett és eljátszott jogi dráma, mely egyszerre foglalkozik faji (sic!) kérdésekkel és az igazság keresésével egy olyan korban, amikor Amerikában a feketéknek a fehér lakossághoz képest jóval kevesebb joguk volt. ... több»

 
csokee38   2018. 04. 14.

Érdemes megnézni. Jó színészi alakítás. Ha tényleg valós történeten alapszik ,elismerésem ahogy a néger, a zsidó és az elnyomott női nem győzedelmeskedik egy bűncselekmény nélküli perben, bizonyítva, hogy az egyenjogúságért folyó harc sikerrel végződ... több»

 
issue   2018. 02. 02.

Nekem sajnos annyira nem jött be az egész. Az igaz, hogy nagyon hangulatos film, de a történet egyszerűen nem fogott meg. Nem túl izgalmas és nem igazán kecsegtet fordulatokkal. Minden esetre nem bántam meg, hogy megnéztem, de többet szerintem nem fogom.

 
lexlutor   2017. 11. 20.

Nem tagadom, én a Fekete Párduc kapcsán figyeltem fel Boseman alakítására. Szerintem nagyon jó, csak kicsit félek, hogy benne is ragad majd ebben a karakterben, mivel a Marshallban nyújtott alakítása szerintem igazán fenomenális. Amellett, hogy nagyo... több»

Josh Gad
Chadwick Boseman
Sterling K. Brown
Kate Hudson
Kate Hudson
Kate Hudson
Kate Hudson
Chadwick Boseman
Sterling K. Brown
Chadwick Boseman
Chadwick Boseman
Josh Gad
Dan Stevens
James Cromwell
Chadwick Boseman
Sterling K. Brown
Josh Gad
Chadwick Boseman
James Cromwell
Roger Guenveur Smith
Dan Stevens

A film összbevétele 10 051 659 dollár volt (imdb.com).

 

Ez Chadwick Boseman harmadik életrajzi filmje. A színészt korábban James Brown és Jackie Robinson szerepében is láthattuk.

(hp )
 

Ez Josh Gad és Dan Stevens második 2017-es filmje A szépség és a szörnyeteg után.

(hp )
 

A film valós eseményeket dolgoz fel. A cselekménye az Egyesült Államok első afroamerikai bírójának (Legfelsőbb bíróság) karrierjére, annak kezdeteire fókuszál.

(hp )
 

A film forgatása 2015. december közepén kezdődött meg Los Angelesben, majd Buffalóban folytatódott 2016 tavaszától.

(hp )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.