Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
15
Képek
4
Videók
 
HercegPeter   2018. 11. 27.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy az első feketékről vagy csak egyszerűen a feketékről szóló filmek aranykorát éljük. Az utóbbi pár évben rengeteg volt belőlük, gondoljunk csak a Számolás jogára, a 12 év rabszolgaságra, a Race - a legendák idejére vagy a 42-esre, amiben szintén Chadwick Boseman játszik. Ez szerintem gyengébb mint a többi, ide sorolható film. Igazából ez csak egy átlagos ügyvédes film, ahol a nagymenő ügyvéd elvállal egy első ránézésre vesztett ügyet. Az apropó itt az, hogy mind az ügyvéd, mind a vádlott fekete és a rasszizmus korában járunk. Én nem mondanám olyan jónak, mint amilyennek itt vagy az IMDB-n értékelik. Egyszer nézhető az életrajzi filmek és a krimik kedvelőinek.

 
Berto49   2018. 12. 20.
Tárgyalótermi ellenszél

SPOILER! Mostanában jól fut Chadwick Boseman szekere. A TV-sorozatokban való szereplések után játékfilmek egész sora következett, sőt játszik két jövőre bemutatásra kerülő filmben is. Legismertebb szerepe a „Bosszúállók”-ban T’Challa/Fekete Párduc. 2017-es filmjében Thurgood Marshallt (1908-1993), az USA Legfelsőbb Bíróságának leendő első színes bőrű bíráját játszotta meggyőző erővel. Tárgyalótermi keretben életrajzi film, amelyben jelentős „ellenszélben”, az adott ügy bírájának döntése alapján csak a háttérből irányítva sikerült felmentetni a vádlottat. A faji és vallási megkülönböztetés abban az időben sokkal erősebb volt. Jó lenne hinni abban, hogy ez a társadalmi jelenség azóta nagy mértékben enyhült, de ebben sajnos nem vagyok egészen biztos, bár volt már Barack Obama személyében színes bőrű elnök is. Láttam már sokkal feszültebb bíróságon játszódó filmet, de ebben a védelmet óriási hátránnyal rendelkező ügyvédek képviselték, mégis ők lettek a győztesek. Josh Gad, Sam Friedman szerepében Boseman méltó társa volt. Kezdeti félszeg ellenkezése a tárgyalás folyamán a kapott instrukciók alapján megszűnt, a védőbeszédet már ragyogó védőügyvédként adta elő.


 
Hakker   2018. 02. 13.

Akik kedvelik John Grisan adaptációkat, azoknak tetszeni fog ez a film. Személy szerint, én szeretem az olyan drámákat amelyek a joggal foglalkoznak. Szerintem egyszer érdemes megnézni.

 
Milanman   2018. 02. 19.

Izgalmas, feszes, remekül megírt, rendezett és eljátszott jogi dráma, mely egyszerre foglalkozik faji (sic!) kérdésekkel és az igazság keresésével egy olyan korban, amikor Amerikában a feketéknek a fehér lakossághoz képest jóval kevesebb joguk volt. A film emellett igencsak időszerű is, mert bár nem explicite utal rá, de általa érdemes a mára kivetítve is nézni, vajon mennyiben lett jobb a helyzet, az amerikai társadalom mennyiben volt képes fejlődni azóta?

 
csokee38   2018. 04. 14.

Érdemes megnézni. Jó színészi alakítás. Ha tényleg valós történeten alapszik ,elismerésem ahogy a néger, a zsidó és az elnyomott női nem győzedelmeskedik egy bűncselekmény nélküli perben, bizonyítva, hogy az egyenjogúságért folyó harc sikerrel végződik. Sajnos a valóság az, hogy ez a harc soha nem fog véget érni, mert ha a néger zsidó csatája véget is ér, ön helyette egy meleg iszlám...vagy bármi ami MÁS MINT MI.

Josh Gad
Chadwick Boseman
Sterling K. Brown
Kate Hudson
Kate Hudson
Kate Hudson
Kate Hudson
Chadwick Boseman
Sterling K. Brown
Chadwick Boseman
Chadwick Boseman
Josh Gad
Dan Stevens
James Cromwell
Chadwick Boseman
Sterling K. Brown
Josh Gad
Chadwick Boseman
James Cromwell
Roger Guenveur Smith
Dan Stevens
 

Ez Chadwick Boseman harmadik életrajzi filmje. A színészt korábban James Brown és Jackie Robinson szerepében is láthattuk.

(hp )
 

Ez Josh Gad és Dan Stevens második 2017-es filmje A szépség és a szörnyeteg után.

(hp )
 

A film valós eseményeket dolgoz fel. A cselekménye az Egyesült Államok első afroamerikai bírójának (Legfelsőbb bíróság) karrierjére, annak kezdeteire fókuszál.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.