Közösség

Vélemény:

82 Marshall

(2017)

He said, she said

kabel   2026.08.27 09:07
0

Nem kimagasló film, de egy rendes kis bírósági tárgyalós sztori, én meg pont szeretem azokat. Meglepő módon a rasszista vonal nem is volt olyan erős benne, mint azt elsőre gondoltam. A tényleges bűnügy alakulása nagyrészt tradicionális detektívsztorihoz hasonlít inkább, csak detektívek nélkül, mivel az ügyvédeknek kell megoldani a bűntényt. Nem vágom, az amcsi igazságszolgáltatás tényleg így működik-e mondjuk. Azért nem számít kimagaslónak, mert nem igazán volt történelmi kitekintés vagy mélység a karakterek mögött, vagy bármi meglepetés. A filmben egyetlen aprócska csavar van csak, és sajnos kimondottan kiszámítható a sztori alakulása. Nincs Sorkin-dialógus, hogy kárpótolja ezt és a bírósági tárgyalás is kimondottan energiamentes volt, nem igazán volt vita, ellentmondás, vagy furcsa új alakulás. Persze ilyen a valóság, de akkor meg ott a kérdés, hogy érdemes-e ebből a sztoriból filmet forgatni. Tudom, hogy történelmi eseményeket nehéz 1:1 adaptálni, úgy, hogy a tradicionális narratív struktúra meglegyen, és a történet B-sztorijaiban nem is igazán működött a dolog. Viszont a lezárása tényleg kellemesen bizonytalan volt, a kapott bizonyítékok ide is, oda is mutathattak. Az alakítások rendben voltak, de nem volt "You can't handle the truth" jellegű jelenet, még csak megközelítőleg sem.