Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
NA
Filmadatlap
 
27
Szereplők
1
Vélemények
30
Képek
7
Videók
Harriet

 
Lubi   2020. 01. 31.

legújabb vélemény a nap véleménye

Színesbőrű női Mózes a rabszolgaság ellen

Harriet Tubman rabszolgának született, de sikerrel harcolt önmaga és mások szabadságáért. Miután északra szökött gazdájától, számos szabadítóakciót vezetett, hogy kimenekítse sorstársait. A földesurak és embereik puskái elől menekülve Harriet az Úr hangját követve cselekedett, mint Mózes a Biblia szerint. Az általa megmenekített emberek új életet kezdhettek szabadon, távol a rabszolgatartó államoktól. Az ő történetét meséli el a film. A valós események inspirálta cselekmény az összes korábban látott, rabszolgaság témájú filmes elemet tartalmazza, kiegészülve a bibliai történet parabolájával és Harriet személyének női emancipációs felhangjával, ami még aktuálisabbá teszi ezt a komoly témát. R... több»

 
Megtekintés: Ez az a fajta történelmi mozi, amelyiknek sikerült egy érdekes személy élettörténetét viszonylag unalmasan feldolgozni. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.