Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Ip Man: A becsület útján (2008)

Yip Man
Filmadatlap
 
27
Szereplők
13
Vélemények
6
Képek
2
Videók

Galéria (6)

Videók (2)

 
BDJN   2022. 12. 02.

legújabb vélemény

0

Nagyon jó film.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 07.

0

Aki a harcművészeteket,az izgalmakat,és a jó történeteket szereti,az mindenféleképpen nézze meg! Fantasztikus film.Többször nézős karatefilm,mondanivalóval. Ajánlott kategória.

 
Yosihiro   2015. 04. 25.

0

A fuilm önmagáért beszél. Jól sikerült átadni a harcművészet minden olyan elemét ami fontos. Szerintem jól sikerült. Érdemes megnézni ! Üdv Yosihiro

 
Norbert93   2018. 09. 12.

0

A XXI. századi verekedős filmek gyöngyszeme. Jó a történet és a forgatókönyv, a történelmi háttér megjelenítése és a színészek is kiválóak. Hűen visszaadja a harcművészet lényét és filozófiáját. Röviden.

 
D. Wolfe   2016. 06. 12.

0

Annyira sosem rajongtam a harcművészeti filmekért, de az Ip Man tényleg lenyűgöző. Szól a kung fu-ról is, szépen bemutatja, mit is jelent valójában ez a harcművészet, de emellett rengeteg érdekes szereplővel, érzelem gazdag történettel tölti meg a cs... több»

 
Lora   2019. 02. 10.

1
Senki sem ütésálló

Ritkán fog el az az érzés egy film megtekintése után, hogy most rögtön újranézném. Az Ip Man-nél ez történt. Donnie Yen mozijai idáig kimaradtak az életemből, de ezek után biztosan pótolom ezt a hiányosságomat. A mozdulatai elképesztően erősek, kifor... teljes kritika»

 
Nathan03   2016. 02. 11.

0

Nagyon szeretem a harcművészetekkel foglalkozó filmeket. És azt kell mondjam ez a film az egyik kedvencem. Végig izgalmas történet aminek van mondanivalója a néző felé. Látványos harci jelenetek. Drámai fordulatok. Nagyon jó, mindenkinek csak ajánlani tudom.

A film összbevétele 22 114 423 dollár volt (imdb.com).

 

Az Ip Man (2008) forgatókönyvét Edmond Wong írta, Raymond Pak-Ming Wong rendező fia.

(Thibo84 )
 

A filmben szereplő japán katonák modern amerikai katonai szalagot viselnek.

(Thibo84 )
 

Ip Man legidősebb fia, Ip Chun a film műszaki tanácsadója volt. Tanácsot adott a film történetéhez és a harcművészet koreográfiájához.

(Thibo84 )
 

A harci jelenet gyakorlása közben véletlenül egy fejsze csapódott Donnie Yen bal szemének. Yennek masszőrje is volt, mert a sérülés miatt nem tudta felemelni a jobb vállát.

(Thibo84 )
 

A filmben említettek szerint az Ip Man harci stílusa a Wing Chun. Azt mondják, hogy két nő, Ng Mui és Yim Wing Chun hozták létre. A legenda szerint egy hadvezér feleségül akarta venni Yim Wing Chunt, de a nő visszautasította, és ehelyett párbajra szólította fel. Ng Muival, egy buddhista apácával találkozott, akinek a segítségét kérte. Együtt találták ki a Wing Chun művészetét. Yim Wing Chun nyerte a harcot végül.

(Thibo84 )