Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
11
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Vélemények: Ip Man: A becsület útján (2008)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Norbert93   2018. 09. 12.

A XXI. századi verekedős filmek gyöngyszeme. Jó a történet és a forgatókönyv, a történelmi háttér megjelenítése és a színészek is kiválóak. Hűen visszaadja a harcművészet lényét és filozófiáját. Röviden.

 
Yosihiro   2015. 04. 25.

A fuilm önmagáért beszél. Jól sikerült átadni a harcművészet minden olyan elemét ami fontos. Szerintem jól sikerült. Érdemes megnézni ! Üdv Yosihiro


 
Nathan03   2016. 02. 11.

Nagyon szeretem a harcművészetekkel foglalkozó filmeket. És azt kell mondjam ez a film az egyik kedvencem. Végig izgalmas történet aminek van mondanivalója a néző felé. Látványos harci jelenetek. Drámai fordulatok. Nagyon jó, mindenkinek csak ajánlani tudom.

 
D. Wolfe   2016. 06. 12.

Annyira sosem rajongtam a harcművészeti filmekért, de az Ip Man tényleg lenyűgöző. Szól a kung fu-ról is, szépen bemutatja, mit is jelent valójában ez a harcművészet, de emellett rengeteg érdekes szereplővel, érzelem gazdag történettel tölti meg a cselekményt, és persze a főszereplő is végtelenül szimpatikus. A harci jelenetek koreográfiája lélegzetelállító, ahogy a zene is kiváló lett. Abszolút megérdemelt minden dicséret és magas pontszám.

 
Mulds   2016. 06. 11.

Egynek elment. Egész rendben lett volna a film, mert még tetszett is úgy nagyjából. Meg is lepődtem mert sokkal rosszabbra számítottam és akkor a végét egy olyan unalmas és borzasztó zárással oldották meg, hogy tönkre tette számomra az egészet.

 
billnay26   2015. 10. 25.

A világ legjobb filmje! Egyszerűen megunhatatlan. A zene és a színészi alakítás is tökéletes. Úgy még nagyobb élmény tud lenni ha az ember ért is a Wing Chun-hoz.

 
Lora   2019. 02. 10.
Senki sem ütésálló

Ritkán fog el az az érzés egy film megtekintése után, hogy most rögtön újranézném. Az Ip Man-nél ez történt. Donnie Yen mozijai idáig kimaradtak az életemből, de ezek után biztosan pótolom ezt a hiányosságomat. A mozdulatai elképesztően erősek, kiforrottak, mégis olyan belső nyugalommal tángálja el ellenfeleit, hogy öröm nézni. Viszont nem csak egy harcművészt láttam benne, hanem magát Yip Man mestert, az embert, aki Kína történelmének egyik legsötétebb időszakában élt és alkotta meg saját harcművészeti ágát. Ezért Donnie színészi képességeire sem lehet panasz, sőt nagyon hitelesen közvetítette a mester érzéseit, örömét és leginkább bánatát. Hiroyuki Ikeuchit még kiemelném, aki nem nevezhet... több»

 
Zoltán Török   2018. 04. 09.

Nagyon jó film. Hálistennek többrészes.

 
neyto   2016. 04. 13.

Azt gondolná az ember, hogy a hongkongi verekedős filmek között manapság már nem lehet olyasmit találni, amit érdemes megnézni. Ehhez képest a Yip Man pozitív csalódás volt. Verekedés van a filmben épp elég, ami viszont külön díjazandó, hogy a bunyón kívül igazi drámát és érzelmeket is láthatunk a vásznon, és nem csak cirkuszi poénokat meg vérbosszút.

 
ovejuna   2016. 03. 10.

Ez a film kimondottan erős. Végre képernyőre kerülhetett Bruce Lee, a legendás filmhős mestere. Előnyére válik a filmnek, hogy nem próbál túl sok lenni. A verekedős jelenetek teli vannak dinamikával, de mégsem erőszakolják meg a műfajt. Ráadásul puszta csihi-puhinál azért több is került ebbe a filmbe. Azért meg kell hagyni, hogy a rendező piszkosul hatásvadász a drámaibb pillanatokban.

 
ruman666   2015. 01. 14.

A film igazi sóját az adja meg, hogy életrajzi ihletettségű. Annyira meghatott, hogy utána több cikket is elolvastam Yip Manról. Ez a film nem csak a kung-furól és a verekedésről szól, hanem egy nagyszerű ember gyötrődéssel teli életét követhetjük nyomon. Az élet nem volt egyszerű a harmincas évek Kínájában, a rendező meglehetősen nyersen mutatja be mind a történet alapjául szolgáló helyszínt, mind pedig Yip Man életét.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.