Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
92%

Schindler listája (1993)

Schindler's List
Filmadatlap
 
29
Szereplők
120
Vélemények
61
Képek
3
Videók

Galéria (61)

Videók (3)

 
JRD   2022. 04. 12.

legújabb vélemény

2

Számomra nehéz szavakba önteni, hogy mit éreztem a film nézése közben, és azt is, hogy mit éreztem utána. Szerintem ez a film érdemes a figyelemre. A fekete-fehér megoldás az időnként feltűnő piros színnel pedig még hatásosabbá tette a teljes történ... több»

 
Artemisia   2018. 02. 07.

4

Megrázó témát ábrázol, lesújtó képekkel demonstrálja a zsidókkal szembeni embertelen bánásmódot és sok kegyetlen jelenet van a filmben, Spielberg rendezése kétségkívül zseniális, mégsem fogott meg igazán a film. Zavaró volt ahogy ugrált Oscar Schin... több»

 
Lamboh   2017. 10. 28.

4

A leghosszabb film amit valaha láttam, de ennek ellenére egyetlen percét sem untam. Életem egyik legmeghatározóbb filmes élménye. Nem tudok róla rosszat mondani.

1
 
Puncs   2019. 02. 09.

3

Ha meg kellene neveznem egyetlenegy filmet, amit élete során minden embernek látnia kell egyszer, akkor ez lenne az. Megható és gyönyörű alkotás, ami méltó emléket állít a holokausztnak. A szereplők zseniálisak, főleg Ralph Fiennes, a zenéjéről nem is beszélve. Szerintem ez Steven Spielberg legjobb filmje.

 
dailyfilmsan   2019. 05. 08.

3

Klasszikus a film így kihagyhatatlan darab. Megindító az a jellemfejlődés amin a főszereplő karaktere átmegy. Valamint szőrnyű látni azt a megrázkódtató és hihetetlen tényt ami sajnos az emberiség szégyenfoltja, a Holokausztot. Kendőzetlen kapunk csipetnyi bepillantást a szőrnyűségekbe, de személy szerint pont elég ennyi.

 
Yosihiro   2015. 04. 28.

2

Nagyszerű film és nagyon jó Liam Nelson alakítás. A régi idők mozija jut eszembe a fekete fehér kópia láttán de aki még nem látta készüljön fel egy mesterműre :) Üdv Yosihiro

 
Deku   2017. 07. 10.

2

Ralph Fiennes nagyon vitte nálam a prímet. Szomorú történet hihetetlen jó színészekkel. Oltári kis film lett. Kezdve azzal, hogy a története fantasztikus és egyszerre irtózatos. Nagyon jó lett a zenei aláfestés ami kellően megadja a hangulatot. Imádtam.

A film összbevétele 221 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Schindler 1993. június 24-én megkapta a VILÁG IGAZA-díjat.

(JRD )
 

1939-ben belépett az NSDAP-be, és ezzel olyan kapcsolatokra tett szert, melyeket később ki tudott használni ahhoz, hogy embereket mentsen meg a biztos haláltól.

(JRD )
 

Schnidler nem volt mindig akkora emberbarát. 1936-ban a németek kémje lett (Abwher). (A cseheknek ezt azzal magyarázta meg, hogy adósságban úszott és alkoholista lett, így pénzre volt szüksége.)

(JRD )
 

Oskar Schindler tagadhatatlanul beírta a nevét a történelembe, de kevesen tudják, hogy felesége, Emilie szintén sok zsidót mentett meg a biztos haláltól.

(JRD )
 

A film szerint egyetlenegy lista létezett, a valóságban azonban a gyártulajdonos hetet készített el, ebből négy a mai napig megvan Washingtonban és Jeruzsálemben egy múzeumban. A piros kabátos kislányt, aki feltűnik a filmben, a valóságban is létező túlélőről mintázták: Roma Ligockának hívták, egy krakkói gettó túlélője (nagyon sokan említették a túlélők között a piros ruhás lánykát). A nő önéletrajzi könyvet is kiadott A piros ruhás lány címmel.

(Caravaggio1978 )