Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
93
Filmadatlap
 
29
Szereplők
114
Vélemények
55
Képek
3
Videók
 
arctoslion   2020. 04. 09.

legújabb vélemény

Schindler listája...

Ennyi díj és elismerés mellett is csak annyit mondhatok, hogy eszméletlen jó film. Liam Neeson hatalmasat játszi, de a többi kulcsszereplő is remek. Ahogy van, úgy hibátlan a mű, egyszerűen remek. A mondanivaló, a karakterek, a díszletek, minden. Engem " megütött ", miután megnéztem, igen sok gondolat kavargott bennem. Rettenetes lehetett, amit azok az emberek átéltek. 10/10... több»

 
Artemisia   2018. 02. 07.

Megrázó témát ábrázol, lesújtó képekkel demonstrálja a zsidókkal szembeni embertelen bánásmódot és sok kegyetlen jelenet van a filmben, Spielberg rendezése kétségkívül zseniális, mégsem fogott meg igazán a film. Zavaró volt ahogy ugrált Oscar Schindler élete és a zsidók deportálása közötti jelenetekben, Schindler jelenetei kifejezetten untattak,mivel az ő személyes dolgait taglalják, nem kapcsolódnak szervesen a holocaust-vonalhoz. És nincs konkrét zsidó főszereplője sem a filmnek, akiknek a sorsán keresztül mutatná be az eseményeket és akikhez kötődni tudnánk; szúrópróbaszerűen,összefüggéstelenül mutat életképeket különböző emberek,családok sorsáról, vagyis nincs gerince, főszálja a történetnek, csak száraz tényeket,adatokat látunk. Ráadásul Neeson és Finnes alakítása sem a szívem csücske.


 
Puncs   2019. 02. 09.

Ha meg kellene neveznem egyetlenegy filmet, amit élete során minden embernek látnia kell egyszer, akkor ez lenne az. Megható és gyönyörű alkotás, ami méltó emléket állít a holokausztnak. A szereplők zseniálisak, főleg Ralph Fiennes, a zenéjéről nem is beszélve. Szerintem ez Steven Spielberg legjobb filmje.

 
Deku   2017. 07. 10.

Ralph Fiennes nagyon vitte nálam a prímet. Szomorú történet hihetetlen jó színészekkel. Oltári kis film lett. Kezdve azzal, hogy a története fantasztikus és egyszerre irtózatos. Nagyon jó lett a zenei aláfestés ami kellően megadja a hangulatot. Imádtam.

 
dailyfilmsan   2019. 05. 08.

Klasszikus a film így kihagyhatatlan darab. Megindító az a jellemfejlődés amin a főszereplő karaktere átmegy. Valamint szőrnyű látni azt a megrázkódtató és hihetetlen tényt ami sajnos az emberiség szégyenfoltja, a Holokausztot. Kendőzetlen kapunk csipetnyi bepillantást a szőrnyűségekbe, de személy szerint pont elég ennyi.

A film összbevétele 221 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film előkészítési fázisában az Auschwitz Alapítvány lehetőséget adott a rendezőnek, hogy forgathat az eredeti haláltábor helyszínén, de Spielberg visszautasította ezt a felajánlást.

(Ms. Akárki)
 

A való életben sem sikerült túl könnyen Amon Goeth kivégzése, ott a kötél adta meg többször magát, míg a filmben a széket nem sikerült rendesen kirúgni alóla! Az eredeti kivégzés megtekinthető a youtubeon.

(NGN )
 

1993-ban a 4. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.