Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
93%

Schindler listája (1993)

Schindler's List
Filmadatlap
 
29
Szereplők
116
Vélemények
55
Képek
3
Videók

Galéria (55)

Videók (3)

 
jocimerci   2021. 06. 19.

legújabb vélemény

0
No.1.

Kb. 8 éves korom óta ('83) rajongok a filmekért. Azóta kb. 11-12000 filmet láttam. Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy melyik filmet tartom a legnagyobb alkotásnak, amit valaha láttam, nem lenne kérdéses. Schindler listája. Zseniális alkotás! Az még mindig bosszant kicsit, hogy nem Liam Neeson kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat abban az évben. '93-ban moziban néztem a filmet, és DVD-n többször is elővettem, viszont egyszer sem néztem meg magyar szinkronnal. Számomra elvesztette volna a varázsát.

 
Artemisia   2018. 02. 07.

4

Megrázó témát ábrázol, lesújtó képekkel demonstrálja a zsidókkal szembeni embertelen bánásmódot és sok kegyetlen jelenet van a filmben, Spielberg rendezése kétségkívül zseniális, mégsem fogott meg igazán a film. Zavaró volt ahogy ugrált Oscar Schin... több»

 
Lamboh   2017. 10. 28.

3

A leghosszabb film amit valaha láttam, de ennek ellenére egyetlen percét sem untam. Életem egyik legmeghatározóbb filmes élménye. Nem tudok róla rosszat mondani.

 
dailyfilmsan   2019. 05. 08.

1

Klasszikus a film így kihagyhatatlan darab. Megindító az a jellemfejlődés amin a főszereplő karaktere átmegy. Valamint szőrnyű látni azt a megrázkódtató és hihetetlen tényt ami sajnos az emberiség szégyenfoltja, a Holokausztot. Kendőzetlen kapunk csipetnyi bepillantást a szőrnyűségekbe, de személy szerint pont elég ennyi.

 
Puncs   2019. 02. 09.

2

Ha meg kellene neveznem egyetlenegy filmet, amit élete során minden embernek látnia kell egyszer, akkor ez lenne az. Megható és gyönyörű alkotás, ami méltó emléket állít a holokausztnak. A szereplők zseniálisak, főleg Ralph Fiennes, a zenéjéről nem is beszélve. Szerintem ez Steven Spielberg legjobb filmje.

 
Deku   2017. 07. 10.

1

Ralph Fiennes nagyon vitte nálam a prímet. Szomorú történet hihetetlen jó színészekkel. Oltári kis film lett. Kezdve azzal, hogy a története fantasztikus és egyszerre irtózatos. Nagyon jó lett a zenei aláfestés ami kellően megadja a hangulatot. Imádtam.

 
7ETEDIK   2019. 01. 27.

1

Spielberg aranykorából egyik legjobb filmje. Vegytisztán, tűpontosan és a maga embertelen brutalításával adja vissza a holocaust drámai pillanatait. Aki tudni akarja, miért ezt a rezsimet tartják minden idők legkegyetlenebbjének, az nézze meg a filmet. Sok kérdése nem marad utána...

A film összbevétele 221 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Itzhak Stern szerepére Dustin Hoffman neve is szóba került.

(stevepisti )
 

Az utolsó jelenetnél, amikor egy rózsát helyeznek a sírra, sokan úgy gondolják, hogy az Spielberg keze, de ez nem így van, Liam Neeson az.

(stevepisti )
 

Volt egy olyan plakátterv, amin csupán egy szögesdrót volt a rátűzött listával, de ez Spielbergnek nem tetszett.

(stevepisti )
 

Mivel a film forgatásához körülbelül 20 ezer korabeli ruha hiányzott, a forgatócsoport hirdetést adott fel, melyben ruhákat keresett az 1930–1940-es évekből. Mivel az akkori lengyel gazdasági helyzet elég feszült volt, számtalan ember jelentkezett a hirdetésre, hogy eladná régi ruháit.

(Crystaldeer)
 

A film előkészítési fázisában az Auschwitz Alapítvány lehetőséget adott a rendezőnek, hogy forgathat az eredeti haláltábor helyszínén, de Spielberg visszautasította ezt a felajánlást.

(Ms. Akárki)