Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
93%
Filmadatlap
 
29
Szereplők
113
Vélemények
55
Képek
3
Videók
 
arctoslion   2020. 04. 09.

legújabb vélemény

Schindler listája...

Ennyi díj és elismerés mellett is csak annyit mondhatok, hogy eszméletlen jó film. Liam Neeson hatalmasat játszi, de a többi kulcsszereplő is remek. Ahogy van, úgy hibátlan a mű, egyszerűen remek. A mondanivaló, a karakterek, a díszletek, minden. En... teljes kritika»

 
Artemisia   2018. 02. 07.

Megrázó témát ábrázol, lesújtó képekkel demonstrálja a zsidókkal szembeni embertelen bánásmódot és sok kegyetlen jelenet van a filmben, Spielberg rendezése kétségkívül zseniális, mégsem fogott meg igazán a film. Zavaró volt ahogy ugrált Oscar Schin... több»


 
Puncs   2019. 02. 09.

Ha meg kellene neveznem egyetlenegy filmet, amit élete során minden embernek látnia kell egyszer, akkor ez lenne az. Megható és gyönyörű alkotás, ami méltó emléket állít a holokausztnak. A szereplők zseniálisak, főleg Ralph Fiennes, a zenéjéről nem is beszélve. Szerintem ez Steven Spielberg legjobb filmje.

 
Deku   2017. 07. 10.

Ralph Fiennes nagyon vitte nálam a prímet. Szomorú történet hihetetlen jó színészekkel. Oltári kis film lett. Kezdve azzal, hogy a története fantasztikus és egyszerre irtózatos. Nagyon jó lett a zenei aláfestés ami kellően megadja a hangulatot. Imádtam.

 
dailyfilmsan   2019. 05. 08.

Klasszikus a film így kihagyhatatlan darab. Megindító az a jellemfejlődés amin a főszereplő karaktere átmegy. Valamint szőrnyű látni azt a megrázkódtató és hihetetlen tényt ami sajnos az emberiség szégyenfoltja, a Holokausztot. Kendőzetlen kapunk csipetnyi bepillantást a szőrnyűségekbe, de személy szerint pont elég ennyi.

 
HETEDIK   2019. 01. 27.

Spielberg aranykorából egyik legjobb filmje. Vegytisztán, tűpontosan és a maga embertelen brutalításával adja vissza a holocaust drámai pillanatait. Aki tudni akarja, miért ezt a rezsimet tartják minden idők legkegyetlenebbjének, az nézze meg a filmet. Sok kérdése nem marad utána...

 
Lamboh   2017. 10. 28.

A leghosszabb film amit valaha láttam, de ennek ellenére egyetlen percét sem untam. Életem egyik legmeghatározóbb filmes élménye. Nem tudok róla rosszat mondani.

A film összbevétele 221 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film előkészítési fázisában az Auschwitz Alapítvány lehetőséget adott a rendezőnek, hogy forgathat az eredeti haláltábor helyszínén, de Spielberg visszautasította ezt a felajánlást.

(Ms. Akárki)
 

A való életben sem sikerült túl könnyen Amon Goeth kivégzése, ott a kötél adta meg többször magát, míg a filmben a széket nem sikerült rendesen kirúgni alóla! Az eredeti kivégzés megtekinthető a youtubeon.

(NGN)
 

1993-ban a 4. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Ralph Fiennes a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 8. helyen àll a listàban.

(Bogi87)
 

A film alapjául szolgáló Thomas Keneally regény címe Schindler bárkája volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Schindler listája a mai napig a valaha készült legdrágább fekete-fehér film.

(SódóGA)
 

Ralph Fiennes 13 kilót szedett fel a szerep kedvéért úgy, hogy rengeteg Guinesst ivott. Steven Spielberg "ördögi szexualitása" miatt válaszotta a színészt Goeth szerepére.

(SódóGA)
 

Az eredeti listát a Schindler alkalmazásában álló zsidókról 1999-ben találták meg Schindler hildesheimi lakásának padlásán egy bőröndben, egyéb kéziratokkal együtt.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.