Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
93%

Schindler listája (1993)

Schindler's List
Filmadatlap
 
29
Szereplők
115
Vélemények
55
Képek
3
Videók
 
Zsolt384530 Nézhetetlen  2021. 01. 12.

legújabb vélemény

0

Nézhetetlen, unalmas, szörnyű...

 
Artemisia   2018. 02. 07.

3

Megrázó témát ábrázol, lesújtó képekkel demonstrálja a zsidókkal szembeni embertelen bánásmódot és sok kegyetlen jelenet van a filmben, Spielberg rendezése kétségkívül zseniális, mégsem fogott meg igazán a film. Zavaró volt ahogy ugrált Oscar Schin... több»


 
Lamboh   2017. 10. 28.

2

A leghosszabb film amit valaha láttam, de ennek ellenére egyetlen percét sem untam. Életem egyik legmeghatározóbb filmes élménye. Nem tudok róla rosszat mondani.

 
Puncs   2019. 02. 09.

1

Ha meg kellene neveznem egyetlenegy filmet, amit élete során minden embernek látnia kell egyszer, akkor ez lenne az. Megható és gyönyörű alkotás, ami méltó emléket állít a holokausztnak. A szereplők zseniálisak, főleg Ralph Fiennes, a zenéjéről nem is beszélve. Szerintem ez Steven Spielberg legjobb filmje.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Ralph Fiennes nagyon vitte nálam a prímet. Szomorú történet hihetetlen jó színészekkel. Oltári kis film lett. Kezdve azzal, hogy a története fantasztikus és egyszerre irtózatos. Nagyon jó lett a zenei aláfestés ami kellően megadja a hangulatot. Imádtam.

 
dailyfilmsan   2019. 05. 08.

0

Klasszikus a film így kihagyhatatlan darab. Megindító az a jellemfejlődés amin a főszereplő karaktere átmegy. Valamint szőrnyű látni azt a megrázkódtató és hihetetlen tényt ami sajnos az emberiség szégyenfoltja, a Holokausztot. Kendőzetlen kapunk csipetnyi bepillantást a szőrnyűségekbe, de személy szerint pont elég ennyi.

 
HETEDIK   2019. 01. 27.

0

Spielberg aranykorából egyik legjobb filmje. Vegytisztán, tűpontosan és a maga embertelen brutalításával adja vissza a holocaust drámai pillanatait. Aki tudni akarja, miért ezt a rezsimet tartják minden idők legkegyetlenebbjének, az nézze meg a filmet. Sok kérdése nem marad utána...

Galéria (55)

Videók (3)

A film összbevétele 221 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Mivel a film forgatásához körülbelül 20 ezer korabeli ruha hiányzott, a forgatócsoport hirdetést adott fel, melyben ruhákat keresett az 1930–1940-es évekből. Mivel az akkori lengyel gazdasági helyzet elég feszült volt, számtalan ember jelentkezett a hirdetésre, hogy eladná régi ruháit.

(Crystaldeer )
 

A film előkészítési fázisában az Auschwitz Alapítvány lehetőséget adott a rendezőnek, hogy forgathat az eredeti haláltábor helyszínén, de Spielberg visszautasította ezt a felajánlást.

(Ms. Akárki)
 

A való életben sem sikerült túl könnyen Amon Goeth kivégzése, ott a kötél adta meg többször magát, míg a filmben a széket nem sikerült rendesen kirúgni alóla. Az eredeti kivégzés megtekinthető a Youtube-on.

(NGN)
 

1993-ban a 4. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Ralph Fiennes a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított, "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeállított egy listát, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotását. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgálták a gyűjteményt, ismét megválasztották a legjobbakat. Jelen film a 8. helyen áll a listán.

(Bogi87)
 

A film alapjául szolgáló Thomas Keneally regény címe Schindler bárkája volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Schindler listája a mai napig a valaha készült legdrágább fekete-fehér film.

(SódóGA)
 

Ralph Fiennes 13 kilót szedett fel a szerep kedvéért úgy, hogy rengeteg Guinesst ivott. Steven Spielberg "ördögi szexualitása" miatt válaszotta a színészt Goeth szerepére.

(SódóGA)