Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
78%
Filmadatlap
 
32
Szereplők
5
Vélemények
10
Képek
2
Videók
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

Egy fenomenális film.

 
dailyfilmsan   2019. 07. 08.

Egy teljesen más kúltúra tárulkozik ki előttük ebben a filmben. Egy régi hagyományoktól csordultig tele lévő kultúra. A film beszél címe előre vetíti mire számíthatunk. Elbeszélés szerűen mutatja be a régi kor eltűnését és egyúj kezdetét. Számomra a ... több»


 
jozsagabri   2017. 04. 24.

A Filmben igazán az fogott meg hogy hiteles, történelemhű, nem ferdít sokat a valóságon, mégis élvezetes, érdekes és tanító film beleillő karakterekkel.

 
Guszti   2016. 12. 13.

Eléggé sűrű, szerintem ez a koncepció simán elbírt volna egy minisorozatot, annyira bele van passzírozva minden. Alapvetően tetszett a film szerkezeti felépítése, nagyon jók voltak az átvezetések, bár a színészek nem igazán erőltették meg magukat, ezért nagy kár.

 
Toncsi   2015. 10. 30.

Nagyon különleges film ez az utolsó kínai császárról, ha mindezt le is bontjuk róla, még akkor is egy gyönyörű életutat látunk, nagyon jó elbeszéléssel, illetve nagyon szép képi világgal. Ajánlom mindenkinek ezt a filmet. Egy kissé lassú a történetvezetése, nem egy cselekményes film, de azért nem fogtok unatkozni.

Peter O'Toole
Lisa Lu
Tao Wu
Joan Chen
Tao Wu
John Lone

A film összbevétele 43 984 230 dollár volt (imdb.com).

 

Tony Chiu-Wai Leung visszautasította a főszerepet, mert úgy érezte, angol tudása nem elég erős.

(dailyfilmsan )
 

A forgatásra egy olasz séfet hoztak, hogy főzzön a stábra nemzetközi ételeket. A séf 22 000 palack olasz ásványvizet, 450 font olasz kávét, 250 liter olívaolajat és 4500 font tésztát hozott magával Kínába.

(dailyfilmsan )
 

A valódi Reginald Johnston folyékonyan beszélt kínaiul és rendkívül jól ismerte a kínai történelmet, valamint a költészetet. A filmben ő és Pu Yi angolul beszélnek egymással.

(dailyfilmsan )
 

II. Erzsébet királynő Pekingben volt, amikor a stáb a hatalmas koronázási jelenetet forgatta a Tiltott Városban. A forgatás elsőbbséget élvezett, ezért az angol királynő nem látogathatta meg a kínai nevezetességet.

(dailyfilmsan )
 

1949 óta ez volt az első olyan film, melyet a kínai kormány együttműködésével készítettek.

(dailyfilmsan )
 

A film 9 jelölésből 9 Oscar-díjat kapott, ezzel egyike a legtöbb Oscart szerzett filmeknek.

(phanzetomox)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.