Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78
Filmadatlap
 
32
Szereplők
3
Vélemények
10
Képek
3
Videók
 
jozsagabri   2017. 04. 24.

A Filmben igazán az fogott meg hogy hiteles, történelemhű, nem ferdít sokat a valóságon, mégis élvezetes, érdekes és tanító film beleillő karakterekkel.

 
Guszti   2016. 12. 13.

Eléggé sűrű, szerintem ez a koncepció simán elbírt volna egy minisorozatot, annyira bele van passzírozva minden. Alapvetően tetszett a film szerkezeti felépítése, nagyon jók voltak az átvezetések, bár a színészek nem igazán erőltették meg magukat, ezért nagy kár.


 
Toncsi   2015. 10. 30.

Nagyon különleges film ez az utolsó kínai császárról, ha mindezt le is bontjuk róla, még akkor is egy gyönyörű életutat látunk, nagyon jó elbeszéléssel, illetve nagyon szép képi világgal. Ajánlom mindenkinek ezt a filmet. Egy kissé lassú a történetvezetése, nem egy cselekményes film, de azért nem fogtok unatkozni.

Peter O'Toole
Lisa Lu
Tao Wu
Joan Chen
Tao Wu
John Lone
 

Tony Chiu-Wai Leung visszautasította a főszerepet, mert úgy érezte, angol tudása nem elég erős.

(dailyfilmsan )
 

A forgatásra egy olasz séfet hoztak, hogy főzzön a stábra nemzetközi ételeket. A séf 22 000 palack olasz ásványvizet, 450 font olasz kávét, 250 liter olívaolajat és 4500 font tésztát hozott magával Kínába.

(dailyfilmsan )
 

A valódi Reginald Johnston folyékonyan beszélt kínaiul és rendkívül jól ismerte a kínai történelmet, valamint a költészetet. A filmben ő és Pu Yi angolul beszélnek egymással.

(dailyfilmsan )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.