Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
73
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
1
Képek
Videók
Redl ezredes
 
Hakker   2019. 03. 18.

Jó időtöltés volt, de maradandót nem hagyott bennem. Nyíltan rámutat a politikai kompromisszumokra. Klaus Maria Brandauer ennél a filmnél is hozta a kötelezőt.

 
bbozsi   2017. 03. 15.

Azt hiszem ez az a film, amit nem lehet a kortalan klasszikusok közé sorolni. Nagyon sok érdekes elem van benne, de mai szemmel már nem áll össze igazán egy ütős filmmé. Ettől függetlenül érdekes történelmi látlelet, és tanulságos, hogy mennyi párhuzam húzható a jelen és bármelyik történelmi szituáció közé. Hogy a valóság ilyen, netán csak a készítők vagy a néző szükségszerűen sablonokban gondolkoznak - ez a filmen messze túlmutató kérdéskör, amit a mű nem is boncolgat.

A film összbevétele 1 059 508 dollár volt (imdb.com).

 

A Redl ezredes c. filmet egyfelől a XX. századi történelmi események ihlették, másfelől John Osborne A Patriot For Me elnevezésű színműve is hatással volt rá.

(Bogi87)
 

A címszereplő bár valós személy volt, az 1985-ben bemutatott film megtévesztő módon mégsem róla szól.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.