Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
88%

Egy csodálatos elme (2001)

A Beautiful Mind
Filmadatlap
 
29
Szereplők
35
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
elekm90   2020. 12. 17.

legújabb vélemény

0

Remek film, jól döntöttek a készítők, hogy nem egy hagyományos életrajzi filmet készítettek John Nash-ről. Russel Crowe minden esendőségével és őrültségével együtt szerethetővé teszi a karaktert, a mellékszereplők is (Connelly, Harris, Bettany) mind kiválóak.

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Nagyon túl van ez a film fényezve, semmi olyan eredetit nem láttam benne amit előre hallottam. Russel Crowe nem volt rossz bár láttam már őt is élethűbben játszani.


 
dailyfilmsan   2018. 06. 17.

0

Érdekes és fordulatos film. Engem annyira nem nyűgözött le a miliője de nézhető és megkacagtat néhány alkalommal. Tulajdonképpen nem tudom elmondani miért nem vett le a lábamról teljesen a film. Bármikor bármilyen élethelyzetben és szituációban nézhető a film.

 
Berto49   2017. 09. 01.

0

Biztosra akartam menni, ezért választottam a gyűjteményemből ezt a lemezt. Sajnos 2015. május 23.-án autó balesetben a film főhősei életüket vesztették, a Nobel-díjas John Nash 86 éves volt, felesége, Alicia 82. Micsoda kegyetlenség a sorstól! A rólu... több»

 
ZeroHero   2019. 10. 01.

0

Mintha direkt irtak volna egy filmet Russel Crowe-nak, nem? De. :) Ez ugyan semmit nem von le a film ertekebol, mert nem csak o, hanem Ed Harris es J. Conelly is szokas szerint fantasztikusak, de nekem neha nagyon elult es onnan nem tudtam mar ujra visszazokkenni... Jo film, de szerintem semmi extra.

 
Timcsi   2019. 02. 18.

0

Russell Crowe nekem mindig egy jóllakott ovis hatását kelti. Remek film, amiben utóbbit is kedveltem.

 
Timon   2020. 01. 17.

0

Russell Crowe ebben a lélektani remekműben az egyik legkülönlegesebb tudományos személy élettörténete bemutatásával kiemelkedően egyedi szerepet játszik el,mint John Nash.Imádom azokat a részeket,ahol a ,,képzelt barátaival" társalog,majd felismeri,h... több»

Galéria (14)

Russell Crowe
Russell Crowe
Russell Crowe
Russell Crowe
Russell Crowe
Jennifer Connelly
Ed Harris
Russell Crowe
Russell Crowe
Ed Harris
Russell Crowe
Russell Crowe
Ed Harris
Jennifer Connelly
Russell Crowe
Russell Crowe

Videók (1)

A film összbevétele 313 542 341 dollár volt (imdb.com).

 

Russel Crowe a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Az Universal Pictures stúdió 90. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Dave Bayer matematikaprofesszor volt a film matematikai tanácsadója és Russell Crowe kézdublőre, amikor bizonyításokat és képleteket kellett írni.

(SódóGA)
 

Bár a film története Nash életén alapszik, sok részletet megváltoztattak vagy bele sem írták a forgatókönyvbe. Nash például kétszer vette el Aliciát, előtte nőkkel és férfiakkal is folytatott viszonyt, botrányai miatt le is tartóztatták, illetve betegsége miatt szentül hiszi, hogy földönkívüliek beszélnek hozzá.

(SódóGA)
 

Jennifer Connelly nem sokkal a film bemutatása után ment hozzá Paul Bettanyhez.

(SódóGA)
 

A film jeleneteit időrendben forgatták, hogy a főszereplő Russell Crowe-nak könnyebb dolga legyen felépítenie karaktere viselkedésbeli változásait.

(SódóGA)
 

Az igazi John Nash meglátogatta a forgatást, és teljesen lenyűgözte Russell Crowe-t azzal, ahogy a kezét használta. A színész a felvételek alatt megpróbálta utánozni a tudóst.

(SódóGA)