Játssz egy Xiaomi Redmi Note 4-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
84

Egy csodálatos elme

(A Beautiful Mind)
 
29
25
7
14
 
NorbiP   2017. 03. 12.

Szerintem ez egy zseniális alkotás, amit mindenkinek látnia kéne. A színészek mind nagyon jók, a cselekmény szépen ki lett dolgozva, és a hangulatot is nagyon jól megteremti.

 
Berto49   2017. 09. 01.

Biztosra akartam menni, ezért választottam a gyűjteményemből ezt a lemezt. Sajnos 2015. május 23.-án autó balesetben a film főhősei életüket vesztették, a Nobel-díjas John Nash 86 éves volt, felesége, Alicia 82. Micsoda kegyetlenség a sorstól! A róluk szóló film lehet, hogy nem mindenben felel meg a történeti hűségnek, de egy nagyon-nagyon jó film. Elsősorban Russell Crowe játéka miatt, mert ezzel az feledhetetlen alakítással bekerült a kedvenceim sorába. A csodálatosan szépséges Jennifer Connelly számára nem nyílt akkora játéklehetőség, mint Crowe számára, csak gyönyörűnek kellett lennie, ez meg alapból is megy neki. Viszont színésznek is ragyogó, gondoljunk csak a „Ház a ködben” című alkotásra. Crowe a színjátszás magasiskoláját nyújtotta. A történet ugyan néha közelít az egyéni giccs határomhoz, de jelen esetben ezt tudom tolerálni. Crowe magyar hangja, Rátóti Zoltán is a kedvenc színészeim közé tartozik, remekül oldotta meg a feladatát. Paul Bettany, a csak Nash képzeletben létező Charlesként azért is borzongató volt, mert a rég halott Kaszás Attila hangján szólalt meg. Az általában „másodhegedűs” Ed Harris is remekül alakította a látomásként létező Parchert. A filmet bármikor újranézném, annyira élveztem.

 
Gábor Rózsa   2017. 04. 07.

Érdekes, drámai film. Kicsit, az egész olyan mély szomorúsággal átitattt hangulatban úszik, ami olyan furcsán emészthetővé varázsolja a filmet. Akik nem szeretnének magukba fordulós kicsit drámai szomorkás helyzetbe kerülni inkább ne nézzék meg annak ellenére, hogy zsneiről szóló film, amik azért mindig a legjobbak között vannak.

 
Deku   2017. 07. 18.

Nagyon túl van ez a film fényezve, semmi olyan eredetit nem láttam benne amit előre hallottam. Russel Crowe nem volt rossz bár láttam már őt is élethűbben játszani.

 
Bizsu82   2015. 04. 24.

Szerintem ez a film kicsit túlértékelt. Vannak részek, amik unalmasak, viszont az igaz, hogy van mondanivalója .
Russell Crowetól többet vártam, nekem kicsit csalódás volt.

Russell Crowe
Russell Crowe
Russell Crowe
Russell Crowe
Russell Crowe
Jennifer Connelly
Ed Harris
Russell Crowe
Russell Crowe
Ed Harris
Russell Crowe
Russell Crowe
Ed Harris
Jennifer Connelly
Russell Crowe
Russell Crowe
 

Russel Crowe a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2 )
 

Az Universal Pictures stúdió 90. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2 )
 

Dave Bayer matematikaprofesszor volt a film matematikai tanácsadója és Russell Crowe kézdublőre, amikor bizonyításokat és képleteket kellett írni.

(SódóGA )


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.