Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
69%

Az első szexikon (2005)

The Notorious Bettie Page
Filmadatlap
 
29
Szereplők
3
Vélemények
11
Képek
1
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 04. 18.

legújabb vélemény

Amikor még pult alatti áru volt a meztelen kép...

A nő, aki beelőzte Marilyn Monroe-t. Bettie Page története igen érdekes, amelyet a film ügyesen tálal, azzal együtt is, hogy nem könnyű igényesen bemutatni egy ilyen kényes témát. Ha belegondolunk, hogy manapság milyen tartalmak keringenek az interne... teljes kritika»

 
alexxx   2016. 10. 14.

Fincsi kis filmecske az első SM modellről. Üdítő elképzelés, hogy nem minden hozzá hasonló végezte ugyanolyan szerencsétlenül.


 
Sziszi   2016. 01. 08.

Voltak benne szórakoztató részek és iszonyú hitelesnek tűnt, ahogy semmi mást nem tudott előadni, csak saját magát...ez cuki volt...bírtam...:D

Galéria (11)

Gretchen Mol
Gretchen Mol

Videók (1)

A film összbevétele 1 410 778 dollár volt (imdb.com).

 

Demi Moore nagyon szerette volna eljátszani Bettie Page-t, de végül nem kapta meg a szerepet Liv Tyler miatt. Miután Tyler is dobta a projektet, Gretchen Mol kapta meg a szerepet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A floridai templomban játszódó istentisztelet jelenetet valójában egy new york-i templomban vették fel, a forgatás utolsó napján. A kórus, amelyet a jelenetben látunk egy igazi kórus.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Hugh Hefner egy privát vetítést szervezett Bettie Page számára, amikor elkészült a film. Page szerint az őt alakító Gretchen Moll sokkal szebb nála.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Miután elbúcsúzott modellkarrierjétől, a vallás felé fordult és misszionárusként szeretett volna dolgozni, ez az álma azonban nem teljesülhetett, ugyanis elvált asszonyként ez nem volt elfogadott. Miután harmadik férjétől, Harry Leartől is elvált 1972-ben depresszióssá vált és sokáig kezelték elmegyógyintézetben is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A burlesque táncos és modell, Marilyn Manson ex-felesége, Dita von Teese nem titkolja, hogy megjelenésére erőteljes hatással volt Bettie Page.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Playboy fennállásának 50. évfordulója alkalmából a több mint 80 éves Bettie Page újra a kamerák elé állt (persze már nem meztelenül).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bettie Page a Playboy magazin egyik első playmate-je volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A '80-as években Bettie Page-ről mintázta Dave Stevens a Rocketeer képregényújság főhősnőjét, valamint a francia Poison Ivy képregényeket is. A kilencvenes évek végén már hivatalos Bettie Page képregények is jelennek meg és kiegészítőket is gyártani kezdenek a modell stílusában.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bettie Page kihívó fotói több punk zenekart is megihletett, dalszövegekben, valamint albumborítókon is feltűnik a neve és a képei.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bettie Page-t a maga korában "Sötét Marilyn"-nek nevezték, hiszen életútja sokban hasonlít a híres szexikonhoz. Szülei vállását követően Page és nővére is állami gondozásba kerültek, akárcsak Norma Jean, Bettie is fiatalon ment férjhez, az ő férje is bevonult a hadseregbe házasságukat követően, s mindkét frigy viharos válással végződött.

(ArpiHajdu és Réci)