2017.04.18 22:07 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Amikor még pult alatti áru volt a meztelen kép...

A nő, aki beelőzte Marilyn Monroe-t. Bettie Page története igen érdekes, amelyet a film ügyesen tálal, azzal együtt is, hogy nem könnyű igényesen bemutatni egy ilyen kényes témát. Ha belegondolunk, hogy manapság milyen tartalmak keringenek az interneten (amelyek eléréséért nem kell más, csupán egyetlen gombnyomás), furcsa, hogy a maga korában milyen botrányt tudott kavarni egy olyan erotikus képregény, amelyben még csak nem is voltak meztelenek a modellek. A fétis, beteges szexuális ösztönök persze már azóta fűtik az embereket, amióta a világ a világ, s ennek a csapdájába csöppent bele (és nyilván ez sem változott ma sem) az a sok naiv lány, akik úgy vélték, semmi rosszat nem tesznek azzal, ha felfedik bájaikat a világ előtt.

Bettie Page esetében még a vallás is komoly szerepet játszik, hiszen a filmben is többször elhangzik, hogy Istenfélő ember volt ("Remélem, hogy ha Istennek nem tetszik, amit csinálok, akkor jelezni fog"). Szerintem azért ha eltekintünk a beteges vágyaktól, van annak valami bája, hogy a férfiak még képesek voltak elzarándokolni és megvenni a kedvenc modelljük meztelen képeit (akár a pult alól is, titokban). Ami a kosztümöket, sminkeket és frizurákat, valamint a film képi-, és színvilágát illeti (már ha azt a kevés színes jelenetet vesszük górcső alá), nagyon jól hozza azt a retro, pin-up-os hangulatot, amely erre a korra/stílusra jellemző. Tetszett az a megvalósítás is, hogy fekete-fehérben vették fel a filmet, a színes jelenetek véletlenszerű bejátszásával viszont nem tudom, hogy mit szerettek volna elérni a készítők, akár minden képkockát meghagyhattak volna fekete-fehérben, bár akkor ez a különleges retro szinvilág nem lett volna érzékeltetve.

Amikor még pult alatti áru volt a meztelen kép...

Egy jó kis életrajzi filmre bukkantam, amely egy izgalmas korszakba kalauzolja el a nézőt, s egy izgalmas nőt, az első igazi szexikont ismerhetjük meg általa.

dráma | életrajzi

Egy életrajzi film az 1950-es évek népszerű szexszimbólumáról és pin-up modelljéről, aki ellen eljárást indított a szenátus a merész bondage-fotói miatt.

0