Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
87%

Szkafander és pillangó (2007)

Le scaphandre et le papillon
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
15
Képek
3
Videók
 
MP170506   2018. 10. 14.

legújabb vélemény

0

Különleges, művészi film. Mindenképpen tanulságos, bemutatja mennyire fordulatos is az élet. Nem mondanám, hogy többször nézhető, de egyszer mindenképp megéri. Bár a vége nem lett az igazi.

 
Edii   2015. 05. 18.

0

Megható, megrendítő és mindemellett rendkívül pozitív és életigenlő dráma egy férfiról, aki egy agyvérzés után bal szemét leszámítva teljes testére lebénul...Rendkívül kreatív és gyönyörű fényképezés, szimbólumok, egyszerű, de hatásos színészi játék,... több»


 
Dodi   2015. 06. 08.

0

Én több mint egy éve láttam a filmet, véletlenül botlottam bele a filmzenéjébe a gépemen. Hát, még most is könny szökik a szemembe...ez mindent elárul a filmről. Ha megnézi az ember, könnyen rádöbben arra, hogy milyen törékeny és fordulékony az élet. Ajánlom mindenkinek, kivételesen jó dráma.

 
Laci000   2015. 05. 22.

0

Egy megható történet, amelyből hiányoznak a klisék, nincsenek túlhúzva az érzelmek, tökéletesen kivitelezett rendezés jellemzi, a történetvezetés dinamikája kitűnő, a párhuzamok vezetése nem zavaró, az idősíkokban is eligazodtam, és beköltözni Bauby fejébe, hihetetlenül hatásos, Julian Schnabel nagyon jól megoldotta.

 
Blindspot   2015. 10. 16.

0

Elkeseredtem mire a film végére értem. Azt vártam kap egy ütős kis befejezést de nem. Végig fenntartja az izgalmat és akkor szúrja el amikor már nem várnád. Egy felettébb béna lecsapott véggel. Kár érte.

 
a.edit63   2015. 05. 18.

0

Egy mindenképpen különleges filmről van szó. Tetszik a film képi felépítése, ahogy a sötétből a homályon keresztül a tiszta képkockákon át újból az elmosódott kontúrokon keresztül a sötétséggel ér véget, jól mutatva a főhős aktuális állapotát. Igazán szép film.

 
rhamus   2015. 07. 17.

0

Nekem nagyon tetszett ez a film. Erre azt lehet mondani, hogy kihagyhatatlan, mert egy csodálatos élménytől fosztod meg magad, ha bele se nézel. Szerintem igazán szórakoztató.

Galéria (15)

Videók (3)

A film összbevétele 5 990 075 dollár volt (imdb.com).

 

Jean-Dominique Bauby (1952-1997), az Elle volt főszerkesztője stroke következtében szinte mint élőhalott, fantasztikus teljesítménnyel még könyvet is diktált. Az írás megjelenése után 2 nappal meghalt a szerencsétlen.

(Berto49)
 

A film első negyven percének jelenetei Bauby szemszögéből láthatók.

(ps)
 

Julian Schnabel több jelenetet is abban a kórházban és abban a kórteremben forgatott, ahol Bauby-t kezelték.

(ps)
 

Egy ponton úgy tűnt, hogy a főszerepet Gary Oldman fogja játszani, de időközben úgy döntöttek, hogy a filmet francia nyelven fogják leforgatni.

(ps)
 

A stúdiót a redező, Julian Schnabel győzte meg arról, hogy francia nyelven forgassák le a filmet.

(ps)
 

A szövegkönyv egy korábbi változata angol volt, a főszerepre pedig Johnny Deppet szánták, de a színész A Karib-tenger kalózai: A világ végén (2007) forgatása miatt nem tudta vállalni a szerepet.

(ps)
 

Julian Schnabel, a film rendezője és zeneszerzője ez miatt a produkció miatt tanult meg franciául.

(ps)