Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Szkafander és pillangó (2007)

Le scaphandre et le papillon
Filmadatlap
 
27
Szereplők
11
Vélemények
15
Képek
3
Videók

Galéria (15)

Videók (3)

 
MP170506   2018. 10. 14.

legújabb vélemény

0

Különleges, művészi film. Mindenképpen tanulságos, bemutatja mennyire fordulatos is az élet. Nem mondanám, hogy többször nézhető, de egyszer mindenképp megéri. Bár a vége nem lett az igazi.

 
Dodi   2015. 06. 08.

0

Én több mint egy éve láttam a filmet, véletlenül botlottam bele a filmzenéjébe a gépemen. Hát, még most is könny szökik a szemembe...ez mindent elárul a filmről. Ha megnézi az ember, könnyen rádöbben arra, hogy milyen törékeny és fordulékony az élet. Ajánlom mindenkinek, kivételesen jó dráma.

 
Laci000   2015. 05. 22.

0

Egy megható történet, amelyből hiányoznak a klisék, nincsenek túlhúzva az érzelmek, tökéletesen kivitelezett rendezés jellemzi, a történetvezetés dinamikája kitűnő, a párhuzamok vezetése nem zavaró, az idősíkokban is eligazodtam, és beköltözni Bauby fejébe, hihetetlenül hatásos, Julian Schnabel nagyon jól megoldotta.

 
a.edit63   2015. 05. 18.

0

Egy mindenképpen különleges filmről van szó. Tetszik a film képi felépítése, ahogy a sötétből a homályon keresztül a tiszta képkockákon át újból az elmosódott kontúrokon keresztül a sötétséggel ér véget, jól mutatva a főhős aktuális állapotát. Igazán szép film.

 
dps   2015. 05. 01.

0

Bizonyos tekintetben a mai euthanázia-barát filmek (vö. Belső tenger, Millió dolláros bébi) ellenpárja. Julian Schnabel megigéző filmje egy olyan valakinek az élet-igenlését mutatja be, aki az elképzelhető legmegrendítőbb gyengeségben szenved. A film... több»

 
rhamus   2015. 07. 17.

0

Nekem nagyon tetszett ez a film. Erre azt lehet mondani, hogy kihagyhatatlan, mert egy csodálatos élménytől fosztod meg magad, ha bele se nézel. Szerintem igazán szórakoztató.

 
Mulds   2016. 06. 11.

0

Magával ragadó. Csúcs egy alkotás lett! Már-már majdhogynem tökéletes. Eleinte kicsit untam, de aztán bepörgött. Laposan indul, de nem kell sokat várni és magába szippant az egész film világa. Ez pedig megfizethetetlen.

A film összbevétele 5 990 075 dollár volt (imdb.com).

 

Jean-Dominique Bauby (1952-1997), az Elle volt főszerkesztője stroke következtében szinte mint élőhalott, fantasztikus teljesítménnyel még könyvet is diktált. Az írás megjelenése után 2 nappal meghalt a szerencsétlen.

(Berto49)
 

A film első negyven percének jelenetei Bauby szemszögéből láthatók.

(ps)
 

Julian Schnabel több jelenetet is abban a kórházban és abban a kórteremben forgatott, ahol Bauby-t kezelték.

(ps)
 

Egy ponton úgy tűnt, hogy a főszerepet Gary Oldman fogja játszani, de időközben úgy döntöttek, hogy a filmet francia nyelven fogják leforgatni.

(ps)
 

A stúdiót a redező, Julian Schnabel győzte meg arról, hogy francia nyelven forgassák le a filmet.

(ps)