Martin Scorsese alakítja Dante mentorát az Oscar-jelölt rendező új filmjében

Martin Scorsese ezúttal a kamera előtt is megmutatja magát. A legendás rendező ugyanis szerepet vállalt Julian Schnabel készülő In the Hand of Dante című filmjében.

Azoknak, akiknek egyébként nem lenne ismerős, Schnabel a 2007-es Szkafander és pillangó című produkcióért kapott Oscar-díjat a legjobb rendezőnek járó kategóriában. Legújabb alkotása egy rendkívül sötét hangulatú történetet mesél el, egy férfi útját, aki a metaforikus értelemben megjárja a poklot, hogy végül a paradicsomba juthasson, ahol végül megtalálja az igaz szerelmet.

Az elmúlt időszakban meglehetősen csendes volt a projekt háza tája, bár azt már egy ideje tudni lehetett, hogy a filmben Gerard Butler és Jason Momoa lesznek láthatók, ez azonban csak a jéghegy csúcsa, hiszen a stáblistán olyan további nevek bukkannak fel, mint Al Pacino, Gal Gadot, Oscar Isaac és Franco Nero.

A pontos szereposztás ugyanakkor egyelőre nem ismert, az viszont már most tudható, hogy Scorsese Dante mentorát alakítja majd a történetben.

A film utómunkálatai jelenlet is zajlanak, a tervek szerint pedig a Velencei Filmfesztiválon mutatják be. Scorsese legutóbb a Megfojtott virágok című rendezésével aratott hatalmas sikert a kritikusok és a közönség körében egyaránt, amely már elérhető az AppleTV+ műsorkínálatában.

dráma | életrajzi

Jean-Dominique Bauby (Mathieu Amalric) csupán negyvenhárom éves, amikor agyvérzést kap, és kómába esik. Húsz nappal később a férfi magához tér, ám szinte teljesen lebénult,... több»