Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
erare   2015. 02. 10.

Gyönyörű film. Megmutat szerelmeket, felszínre hoz emlékeket, érzéseket. És elgondolkodtat az élet értelmén, s hogy helyesen élem-e? Bardem munkásságát azóta kísérem figyelemmel, hogy láttam ezt az alkotást.

 
Berto49   2017. 04. 26.

Javier Bardem a legnagyobb színészek közé tartozik. Számos filmben bizonyította ezt, elég, ha csak a „Nem vénnek való vidék”, illetve a „Biutiful” címét említem. Ez a filmje nagyon megosztja a nézőket, van aki így értékelte: „Tökuncsi, oszkárhajhász melodráma”, viszont vannak olyanok – köztük én is – akik zseniálisnak tartják. Az eutanázia problematikájával foglakozik, a néző elgondolkodhat azon, hogy a 28 évre ágyhoz kötött, tehetetlen ember élete valóban emberi lét-e, vagy csak puszta vegetálás. Ramón/Bardem kűzd a megváltó halálért, de amíg az meg nem adatik neki, azért, hogy ezt a létet el tudja viselni (más nem is tud tenni!) a belső tengerhez menekül. Viszonylag sok film foglalkozik a gyógyíthatatlan, magatehetetlen emberek sorsával (Életrevalók, Te nem vagy te, Szavak nélkül, Cartagena és még hosszan lehetne sorolni), de ennek a filmnek a színvonala messze kimagaslik közülük. Az elején kissé szokatlan volt, hogy Bardem N. Cage magyar hangján, vagyis Józsa Imre tolmácsolásában szólalt meg, de a nívós eredmény feledtette ezt a meglepetést. Für Anikó Julia hangjaként a megszokott remek teljesítményt nyújtotta, ő az, akinek a szinkronhangjáért lelkesedem.


 
dailyfilmsan   2018. 02. 04.

A Külföldi filmek a Hollywood-i filmgyártól eltérve mindig próbálnak valami polgárpukkasztó, díjhajhász témával jelentkezni hogy érdemben valami megmozduljon az emberben ha megnézi. Ez a film is egy ilyen dologgal foglalkozik. Eutanázia. Egyre jobban előtérbe kerül ez a kérdéskör. Etikus vagy sem. Ez a film a magatehetetlen Bardemmel akinek a karaktere számomra nem egész jól lett összerakva kicsit felemás. Számomra két ember bújt meg benne az egyik aki meg akar halni a magatehetetlen ember, akinek csak a halál jár a fejében a másik a szellemes elme aki ezt az élni nem akarást meghazudtolja. Akinek olyan ötletei vannak hogyan alkosson magának jobb , kényelmesebb tolószéket és könyvet ír van mondanivalója még az életnek és a közvéleménynek arról nem akarom elhinni hogy meg akar halni. A Mielőtt megismertelek Williamjéről elhittem hogy vágyódik a halálra de Bardem karaktere vicces, közlékeny, elmés. Szóval A belső tenger szerintem sztoriban mondanivalóban megállja a helyét, de a főszereplő karakterének ez a megjelenése számomra a filmet elrontja.

 
Dodi   2015. 06. 09.

Javier Bardem remek színész, ezt már máskor is megállapítottam, így az ő játéka sokat hozzátesz a film minőségéhez. Nincsenek benne sallangok, az érzelmek jól vannak ábrázolva, az ember a hatása alá tud kerülni. Szerintem aki szereti az európai, igényesebb lélektani filmeket, annak tetszeni fog.

 
Hakker   2018. 02. 13.

Remek film. Az eutanázia mindig is megosztotta az embereket. Vannak akik ragaszkodnak az élet szentségéhez és elítélik. Kérdés az, hogy a szenvedő alany szerepével tudnak azonosulni vagy sem? Ez empátia kérdése. A film nagy hatással volt rám, még másnap is bennem volt.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.