Romzsa Tódor

Háború, üldöztetés és politikai elnyomás árnyékában követhetjük végig Romzsa Tódor püspök rendíthetetlen kiállását: hűségét népéhez, és megingathatatlan ragaszkodását a hitéhez – még akkor is, amikor mindez súlyos veszélybe sodorja. Bátorsága és áldozata időtálló emlékeztető a kitartásról, a… Több

Forgatókönyvíró: Bokor Attila, Attila Bokor
Zene: Pejtsik Peter
Zeneszerző: Pejtsik Peter
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2026.01.15.

2026.01.17 Attila

Szerintem ez nem egy tipikus történelmi dráma; inkább egy erős ember portréja, aki hitéért és elveiért kiáll, még akkor is, amikor semmi nem könnyű. A vizuális hangulat baromi hangulatos, és a karakterek is jól működnek együtt, szóval többször gondolkodtam el rajta, pedig nem vagyok hú de vallásos.

2026.01.16 Toldi

Ezt a filmet tényleg érdemes megnézni, ha szereted a mélyebb történeteket. Romzsa Tódor alakja hiába nem egy laza akcióhős, mégis olyan belső erőt tol eléd, amit ritkán látsz ma filmvásznon. A rendezés komoly, nem unalmas, és valahogy tényleg átjön, miért volt ez az ember fontos mindenkinek.

A film 3 143 750 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 3 419 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.