Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
75

Csokoládé

(Chocolat)
Csokoládé
 
Berto49  2017. 01. 25. 15:31

Biopic Omar Sy és James Thiérrée, (Chaplin unokája, Victoria nevű lányának a fia) főszereplésével. Raphael Padilla az első színesbőrű bohóc volt, aki a sikerei csúcsán színészi babérokra tört, az Othellóval próbálkozott, de a XX. század első évtizede rasszizmussal átitatva még nem volt felkészülve színes színészekre. 1917 novemberében tüdőbajban halt meg, a fehér élettársa, korábban egy orvos felesége a nyomor közepette hűségesen ápolta. Mindkét színész tudása maximumát nyújtotta, a bohócszámok azonban számomra nem voltak nevetségesek, de mozgáskultúrájuk fantasztikus. A végére meglehetősen érzelgőssé vált a film, a színészi teljesítményeket értékeltem. Érdekességként látható a film végén a Lumiére testvérek archív felvétele a két bohócról.

 
Leoni  2016. 04. 23. 22:41

Szeretem Omar Sy-t, de a forgatókönyv egyszerűen nem jó ütemben súlyozta a történéseket, és hosszúra is sikerült a film. A komédiás részeken pedig jól szórakoztak akkoriban, de nekünk sajnos ez már nem éri el a vicces szintet bohóckodásból.

 
Ancsus  2017. 02. 08. 10:28

Szerintem ez volt 2016 egyik legjobb filmje. Azt azért nem árt szem előtt tartani megnézés közben, hogy alapvetően nem egy vígjátékról, hanem sokkal inkább egy drámáról van szó.

James Thiérrée
Omar Sy
Omar Sy
Omar Sy
James Thiérrée
Omar Sy
Roschdy Zem
James Thiérrée
James Thiérrée
Omar Sy
James Thiérrée
Omar Sy
Omar Sy
Revizor: TÚL FINOM
A színész-rendező Roschdy Zem pazar kiállítású életrajzi filmet forgatott a francia cirkuszvilág egyik legtragikusabb figurájáról. Könnyű, érzelgős, kikapcsolódásra tökéletesen alkalmas mozi ez, melynek nagyon nem szabadna ennyire könnyednek, érzelgősnek, könnyen fogyaszthatónak lennie. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA.
VOX: Csokoládé
Az első európai fekete bohóc történetében benne volt egy fontos film lehetősége, ám ezzel a lehetőséggel nem tudtak élni az alkotók. 60/100
Hetediksor: Micsoda cirkusz
A világ első színes bőrű nevettetőjének élete tele van mélységekkel és magasságokkal, de ez csak mérsékelten köszön vissza Roschdy Zem filmjében. Az egyszerű történetmesélésnél valamivel több, de a ziccereket rendre kihagyja. 7/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.