Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Van Gogh az örökkévalóság kapujában (2018)

At Eternity's Gate
Filmadatlap
 
28
Szereplők
6
Vélemények
30
Képek
3
Videók

Galéria (30)

Videók (3)

 
Happymami   2020. 10. 02.

legújabb vélemény

1

Messze a legjobb Van Gogh életéről szóló film, az összes életrajzi film közül. Persze ehhez kellett egy remek szereplőgárda is (Dafoe tényleg mennyire jó már?).

 
Král   2019. 02. 17.

a nap véleménye

1
Melankolikus Van Gogh tanulmány

A 2017-es Loving Vincent után, mostmár egy élőszereplős önéletrajzi mozit is kapunk a 19.század egyik leghíresebb festőjéről, Vincent van Gogh-ról, a mindig lehengerlő Williem Defoe-val a főszerepben, aki most is az. A film, Van Gogh utolsó életszak... teljes kritika»

 
Kirana80   2019. 02. 08.

a nap véleménye

3
Az élet színei

Nemrég volt szerencsém ezt a csodálatos filmet megnézni. A történetet olyan életszerűen, korhűen , és fantasztikus operatőri munkával, valamint Willem Dafoe arcát,színészetét egekbe emelő alakítás jellemzi. Minden egyes rezdülésében Dafoe Van Gogh. A... teljes kritika»

 
ofszet   2020. 10. 01.

0

Vizuálisan valóban érdekes és szép élmény, de tartalmilag szerintem elég üres, nem nyűgözött le...

 
despy   2020. 06. 24.

0

Azt hiszem, hogy egy ilyen filmre már nagyon szükségem volt. Annyira szép és tartalmas. Szerintem ezt még az is élvezni tudja, aki nem különösebben rajong a művészetekért. Én viszont imádtam!

1
 
Kiro93   2019. 07. 15.

0

Nem tudom, hogy miért, de Willem Dafoe engem mindig meglep, hogy mennyire egy fantasztikus színész. Kiváló alakítást hoz, a sztori pedig egyszerűen szívfacsaró volt!

A film összbevétele 11 005 713 dollár volt (imdb.com).

 

A valóságban Paul Gauguin öt évvel idősebb volt Van Gogh-nál. Willem Dafoe (Van Gogh) 23 évvel idősebb a Gaugin-t alakító Oscar Isaacnál.

(hp)
 

Ez volt az 2018-as Oscar-gála egyetlen olyan filmje, melyet a legjobb alakítás kategóriájában jelöltek az Akadémia aranyszobrára, azonban a legjobb filmére nem.

(hp)
 

A film poszterét Vincent van Gogh utolsó festményeinek egyike inspirálta, melyet azt követően készített, hogy levágott egy darabot a füléből.

(hp)
 

A főszerepet alakító Willem Dafoe-t a legjobb férfi főszereplő Oscar-díjára, és a legjobb színész Golden Globe-díjára is jelölték az alakításáért. Dafoe a 75. Velencei Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznek járó Volpi Cup-díjat.

(hp)
 

A film Steven Naifeh és Gregory White Smith életrajzírók vitatott elméletére épül, mely szerint Van Gogh halálát valójában egy szerencsétlen baleset, és nem öngyilkosság okozta.

(hp)
 
Willem Dafoe csodás arca, kevés hozzáadott értékkel... több»
 
Noha lehetne rajta csiszolni, Julian Schnabel legutóbbi életrajzi filmje remekül illeszkedik a direktor pályaképébe, továbbá ügyes desztillációja a választott portréalany személyiségének és művészetének. több»