Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
88%

Van Gogh az örökkévalóság kapujában (2018)

At Eternity's Gate
Filmadatlap
 
28
Szereplők
6
Vélemények
30
Képek
3
Videók
 
Happymami   2020. 10. 02.

legújabb vélemény

1

Messze a legjobb Van Gogh életéről szóló film, az összes életrajzi film közül. Persze ehhez kellett egy remek szereplőgárda is (Dafoe tényleg mennyire jó már?).

 
Král   2019. 02. 17.

a nap véleménye

1
Melankolikus Van Gogh tanulmány

A 2017-es Loving Vincent után, mostmár egy élőszereplős önéletrajzi mozit is kapunk a 19.század egyik leghíresebb festőjéről, Vincent van Gogh-ról, a mindig lehengerlő Williem Defoe-val a főszerepben, aki most is az. A film, Van Gogh utolsó életszak... teljes kritika»


 
Kirana80   2019. 02. 08.

a nap véleménye

3
Az élet színei

Nemrég volt szerencsém ezt a csodálatos filmet megnézni. A történetet olyan életszerűen, korhűen , és fantasztikus operatőri munkával, valamint Willem Dafoe arcát,színészetét egekbe emelő alakítás jellemzi. Minden egyes rezdülésében Dafoe Van Gogh. A... teljes kritika»

 
ofszet   2020. 10. 01.

0

Vizuálisan valóban érdekes és szép élmény, de tartalmilag szerintem elég üres, nem nyűgözött le...

 
despy   2020. 06. 24.

0

Azt hiszem, hogy egy ilyen filmre már nagyon szükségem volt. Annyira szép és tartalmas. Szerintem ezt még az is élvezni tudja, aki nem különösebben rajong a művészetekért. Én viszont imádtam!

1
 
Kiro93   2019. 07. 15.

0

Nem tudom, hogy miért, de Willem Dafoe engem mindig meglep, hogy mennyire egy fantasztikus színész. Kiváló alakítást hoz, a sztori pedig egyszerűen szívfacsaró volt!

Galéria (30)

Videók (3)

A film összbevétele 11 005 713 dollár volt (imdb.com).

 

A valóságban Paul Gauguin öt évvel idősebb volt Van Gogh-nál. Willem Dafoe (Van Gogh) 23 évvel idősebb a Gaugin-t alakító Oscar Isaacnál.

(hp)
 

Ez volt az 2018-as Oscar-gála egyetlen olyan filmje, melyet a legjobb alakítás kategóriájában jelöltek az Akadémia aranyszobrára, azonban a legjobb filmére nem.

(hp)
 

A film poszterét Vincent van Gogh utolsó festményeinek egyike inspirálta, melyet azt követően készített, hogy levágott egy darabot a füléből.

(hp)
 

A főszerepet alakító Willem Dafoe-t a legjobb férfi főszereplő Oscar-díjára, és a legjobb színész Golden Globe-díjára is jelölték az alakításáért. Dafoe a 75. Velencei Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznek járó Volpi Cup-díjat.

(hp)
 

A film Steven Naifeh és Gregory White Smith életrajzírók vitatott elméletére épül, mely szerint Van Gogh halálát valójában egy szerencsétlen baleset, és nem öngyilkosság okozta.

(hp)
 

A Van Gogh az örökkévalóság kapujában forgatása 2017. szeptemberében kezdődött és 38 napot vett igénybe. A forgatási helyszínek között szerepelt egyebek mellett a franciaországi Arles, Bouches-du-Rhône és Auvers-sur-Oise. Az említett városok mindegyikében megfordult Van Gogh is az utolsó éveiben.

(hp)
 

A film világpremierje 2018. szeptember 3-án volt a 75. Velencei Filmfesztiválon.

(hp)
 

A film nagyszerű kritikai fogadtatásban részesült. A Van Gogh az örökkévalóság kapujában 166 szemlézett cikket követően 80 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

(hp)
 
Willem Dafoe csodás arca, kevés hozzáadott értékkel... több»
 
Noha lehetne rajta csiszolni, Julian Schnabel legutóbbi életrajzi filmje remekül illeszkedik a direktor pályaképébe, továbbá ügyes desztillációja a választott portréalany személyiségének és művészetének. több»