Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
2
Vélemények
30
Képek
2
Videók
 
Král   2019. 02. 17.

legújabb vélemény a nap véleménye

Melankolikus Van Gogh tanulmány

A 2017-es Loving Vincent után, mostmár egy élőszereplős önéletrajzi mozit is kapunk a 19.század egyik leghíresebb festőjéről, Vincent van Gogh-ról, a mindig lehengerlő Williem Defoe-val a főszerepben, aki most is az. A film, Van Gogh utolsó életszakaszat mutatja be egészen a haláláig. Az Arles-ban töltött szabad évektől Paul Gauginnel, egészen az elmegyógyintézetig Auvers-sur-Oise-ban. Ám ahelyett, hogy a művész alkotásaival, magával a kész munkával és azoknak a sorsával foglalkozzunk tényszerűen, amolyan objektív módon, a rendező inkább a festőművész gondolatai, inspirációi, és maga az alkotás csöndes folyamata érdeklik. Így tevén az egészet egyfajta intim hangulatfilmmé ahol a kézzelfogható történet, történések a háttérbe szorulnak és az atmoszféra, a kézzel nem fogható dolgok kerülnek a reflektorfénybe. És ez szerintem egy jó döntés.Nem akar túl sokat felmarkolni, megelégszik egy nagyobb morzsával a kenyérből. És igazából ennek az elhatározásnak köszönhetően lesz egy teljes mértékben élvezhető melankolikus hangulatfilm. Persze megjelennek életrajzi vonatkozások is, de a fókusz magán a karakteren és az ő tulajdonságain van. Megismerhetjük részletesen Van Gogh alkotói folyamatát illetve magát a viszonyát a művészetethez. A csendes, nyugodt, tökéletes természetet ahol ő a legszívesebben alkot teljes egyedüllétben. Tehát egy szomorkás de ugyanakkor felemelő alkotás lesz az At ... több»

 
Kirana80   2019. 02. 08.

a nap véleménye

Az élet színei

Nemrég volt szerencsém ezt a csodálatos filmet megnézni. A történetet olyan életszerűen, korhűen , és fantasztikus operatőri munkával, valamint Willem Dafoe arcát,színészetét egekbe emelő alakítás jellemzi. Minden egyes rezdülésében Dafoe Van Gogh. A körülményeit, a helyeket ahol jár, a történéseit oly módon érzékeli az ember, mintha benne lenne a filmben, majd mintha teljes betekintést nyerhetnénk az elméjébe. Egy okos, tehetséges, de mentálisan súlyos ember fantasztikus kontrasztja. Magányos, némileg iszákos, folyton zseniálisan szegény festő, aki mintha sejtené nem e kornak fest, csak adni akar pedig ő soha semmit nem kapott. Egy ennyire bologtalan ember ennyi szépséget adott a világnak, s ez paradox módon már önmagában életrajzi tényként is lenyűgöző. Ezt a filmben nagyon finoman le lehet követni, eseményről eseményre. Az ő szemével látunk . Az elméjébe beszippant miként az elképesztő fényképezés, látványvilág is. A hangulata kissé nyomasztó, de eléri célját mert gyönyörteljes egyúttal. Mint az ő lénye, munkássága volt. Nagyszerű hangulatfestés. A színek, a táj, a rohanós séta a földeken az örökös keresés, zaklatott tenni akarás különböző módokon jelenik meg, mindig máshogy, színezve a legkülönlegesebb operatőri megoldásokkal amit valaha láttam.Bárcsak tudta volna, hogy egy gazdag hölgy igenis figyelte munkásságát, méltányolta. Dafoe a megérdemelt legnagyobb filmes elismer... több»

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.