2019.02.17 12:18 Kralmos Olvasottság: 250x
1

Melankolikus Van Gogh tanulmány

A 2017-es Loving Vincent után, mostmár egy élőszereplős önéletrajzi mozit is kapunk a 19.század egyik leghíresebb festőjéről, Vincent van Gogh-ról, a mindig lehengerlő Williem Defoe-val a főszerepben, aki most is az.

A film, Van Gogh utolsó életszakaszat mutatja be egészen a haláláig. Az Arles-ban töltött szabad évektől Paul Gauginnel, egészen az elmegyógyintézetig Auvers-sur-Oise-ban.

Melankolikus Van Gogh tanulmány

Ám ahelyett, hogy a művész alkotásaival, magával a kész munkával és azoknak a sorsával foglalkozzunk tényszerűen, amolyan objektív módon, a rendező inkább a festőművész gondolatai, inspirációi, és maga az alkotás csöndes folyamata érdeklik. Így tevén az egészet egyfajta intim hangulatfilmmé ahol a kézzelfogható történet, történések a háttérbe szorulnak és az atmoszféra, a kézzel nem fogható dolgok kerülnek a reflektorfénybe. És ez szerintem egy jó döntés.Nem akar túl sokat felmarkolni, megelégszik egy nagyobb morzsával a kenyérből.

És igazából ennek az elhatározásnak köszönhetően lesz egy teljes mértékben élvezhető melankolikus hangulatfilm. Persze megjelennek életrajzi vonatkozások is, de a fókusz magán a karakteren és az ő tulajdonságain van. Megismerhetjük részletesen Van Gogh alkotói folyamatát illetve magát a viszonyát a művészetethez. A csendes, nyugodt, tökéletes természetet ahol ő a legszívesebben alkot teljes egyedüllétben.

Tehát egy szomorkás de ugyanakkor felemelő alkotás lesz az At Eternity's Gate, ami összességében egy kellemes néznivaló, bármennyire is sajnáltatja maga a film a saját főszereplőjét.

És valaki mostmár tényleg adjon egy Oscart Williem Defoe-nak.

dráma | életrajzi

A világhírű holland festőgéniusz, Vincent van Gogh munkásságára hatalmas hatást gyakoroltak a művész franciaországi évei. Auvers-sur-Oirse és Arles művészetének,... több»

1