2019.02.08 14:51 Kirana80 Olvasottság: 301x
3

Az élet színei

Nemrég volt szerencsém ezt a csodálatos filmet megnézni. A történetet olyan életszerűen, korhűen , és fantasztikus operatőri munkával, valamint Willem Dafoe arcát,színészetét egekbe emelő alakítás jellemzi. Minden egyes rezdülésében Dafoe Van Gogh. A körülményeit, a helyeket ahol jár, a történéseit oly módon érzékeli az ember, mintha benne lenne a filmben, majd mintha teljes betekintést nyerhetnénk az elméjébe.

Egy okos, tehetséges, de mentálisan súlyos ember fantasztikus kontrasztja. Magányos, némileg iszákos, folyton zseniálisan szegény festő, aki mintha sejtené nem e kornak fest, csak adni akar pedig ő soha semmit nem kapott. Egy ennyire bologtalan ember ennyi szépséget adott a világnak, s ez paradox módon már önmagában életrajzi tényként is lenyűgöző. Ezt a filmben nagyon finoman le lehet követni, eseményről eseményre.

Az élet színei

Az ő szemével látunk . Az elméjébe beszippant miként az elképesztő fényképezés, látványvilág is. A hangulata kissé nyomasztó, de eléri célját mert gyönyörteljes egyúttal. Mint az ő lénye, munkássága volt. Nagyszerű hangulatfestés. A színek, a táj, a rohanós séta a földeken az örökös keresés, zaklatott tenni akarás különböző módokon jelenik meg, mindig máshogy, színezve a legkülönlegesebb operatőri megoldásokkal amit valaha láttam.Bárcsak tudta volna, hogy egy gazdag hölgy igenis figyelte munkásságát, méltányolta. Dafoe a megérdemelt legnagyobb filmes elismerést megkapta részemről, teljes átlényegülésével, átalakulásával. Egy gyönyörű és autentikus ábrázolást kaptunk.

dráma | életrajzi

A világhírű holland festőgéniusz, Vincent van Gogh munkásságára hatalmas hatást gyakoroltak a művész franciaországi évei. Auvers-sur-Oirse és Arles művészetének,... több»

3