Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
6
Vélemények
30
Képek
3
Videók

Érdekességek: Van Gogh az örökkévalóság kapujában (2018)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 11 005 713 dollár volt (imdb.com).

 

A valóságban Paul Gauguin öt évvel idősebb volt Van Gogh-nál. Willem Dafoe (Van Gogh) 23 évvel idősebb a Gaugin-t alakító Oscar Isaacnál.

(hp )
 

Ez volt az 2018-as Oscar-gála egyetlen olyan filmje, melyet a legjobb alakítás kategóriájában jelöltek az Akadémia aranyszobrára, azonban a legjobb filmére nem.

(hp )
 

A film poszterét Vincent van Gogh utolsó festményeinek egyike inspirálta, melyet azt követően készített, hogy levágott egy darabot a füléből.

(hp )
 

A főszerepet alakító Willem Dafoe-t a legjobb férfi főszereplő Oscar-díjára, és a legjobb színész Golden Globe-díjára is jelölték az alakításáért. Dafoe a 75. Velencei Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznek járó Volpi Cup-díjat.

(hp )
 

A film Steven Naifeh és Gregory White Smith életrajzírók vitatott elméletére épül, mely szerint Van Gogh halálát valójában egy szerencsétlen baleset, és nem öngyilkosság okozta.

(hp )
 

A Van Gogh az örökkévalóság kapujában forgatása 2017. szeptemberében kezdődött és 38 napot vett igénybe. A forgatási helyszínek között szerepelt egyebek mellett a franciaországi Arles, Bouches-du-Rhône és Auvers-sur-Oise. Az említett városok mindegyikében megfordult Van Gogh is az utolsó éveiben.

(hp )
 

A film világpremierje 2018. szeptember 3-án volt a 75. Velencei Filmfesztiválon.

(hp )
 

A film nagyszerű kritikai fogadtatásban részesült. A Van Gogh az örökkévalóság kapujában 166 szemlézett cikket követően 80 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

(hp )