Megérkezett a hazai mozikba is Julian Schnabel legújabb életrajzi filmje, a Van Gogh az örökkévalóság kapujában, amely a parádés szereposztás mellett már most igencsak erős nyitást tudhat magáénak a hazai nézők körében.

Mads Mikkelsen, Willem Dafoe, Oscar Isaac, hogy csupán néhányakat említsünk a film illusztrisnak mondható kasztingjából. A történet Vincent Van Gogh Franciaországban töltött éveire fókuszál, amelyek igencsak nagy hatással voltak a holland festő munkásságára, de nem csupán ebből a szempontból ismerhetjük meg a neves alkotót, hanem egy sokkal közelibb és személyesebb képet is kapunk róla.

Az örökkévalóság kapujában 90 százalékos értékelést tudhat magáénak 121 szavazat után, amely önmagában is figyelemre méltó, hiszen ilyen magas értékelést még egy film sem kapott az idei megjelenések közül, de lássuk egy kicsit bővebben, mit is gondoltak az alkotásról a hazai nézők:

“A 2017-es Loving Vincent után, mostmár egy élőszereplős önéletrajzi mozit is kapunk a 19.század egyik leghíresebb festőjéről, Vincent van Gogh-ról, a mindig lehengerlő Williem Defoe-val a főszerepben, aki most is az” - írja Král, akitől bővebben is olvashattok a filmről IDE kattintva.

“Azt hiszem, hogy egy ilyen filmre már nagyon szükségem volt. Annyira szép és tartalmas. Szerintem ezt még az is élvezni tudja, aki nem különösebben rajong a művészetekért. Én viszont imádtam!” - olvasható despytől, aki öt csillagra értékelte a produkciót.

Willem Dafoe alakítása mellett szinte mindig képtelenség szó nélkül elmenni, nincs másként Happymami és Kiro93 sem, akik külön kiemelték véleményükben a színész telesítményét.

Kirana80 szerint pedig már kritikája elején kiemeli az operatőri munkát és a látványvilágot: “A történetet olyan életszerűen, korhűen , és fantasztikus operatőri munkával, valamint Willem Dafoe arcát,színészetét egekbe emelő alakítás jellemzi. Minden egyes rezdülésében Dafoe Van Gogh. A körülményeit, a helyeket ahol jár, a történéseit oly módon érzékeli az ember, mintha benne lenne a filmben, majd mintha teljes betekintést nyerhetnénk az elméjébe.” Tőle bővebben pedig IDE kattintva olvashattok a filmről, amelynek adatlapján további érdekességeket, képeket és előzetest is találtok!