Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Mielőtt meghaltam (2013)

Dallas Buyers Club
Filmadatlap
 
26
Szereplők
80
Vélemények
19
Képek
4
Videók

Galéria (19)

Jared Leto
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Jared Leto
Jennifer Garner
Matthew McConaughey
Jennifer Garner
Griffin Dunne
Matthew McConaughey
Jared Leto

Videók (4)

 
Fikatours_blogger   2022. 03. 14.

legújabb vélemény

1
Karakterformázásból ötös

A film erősen indul, élveztem minden percét. Aztán, úgy a felétől, kezdte ugyanazokat a köröket futni, és a végét kifejezetten összecsapottnak éreztem.

 
indingo   2017. 04. 11.

0

Hiteles és megrázó volt a film. Matthew nem tartozik a kedvenceim közé, de az itteni alakítását elismerem. Jared Leto egy zseni, de ezt amúgy is tudtam.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 01.

0

Elég megosztó film, de én a pozitív kommentelők közé tartozom. Érdekes sztori, és tetszettek a poénok is. Matthew McConaughey, és természetesen Jared Leto nagyon jól és hitelesen játszanak.

 
Deku   2017. 07. 24.

0

Nekem inkább hajlik az átlagos felé viszont Matthew McConaughey nagyon feldobta a hangulatát a filmnek. Ez olyan is-is film lett amikor nem vagyok képben, hogy milyen érzéseket táplálok iránta. Egynek elmegy és kész.

 
Berto49   2019. 04. 15.

0
Oscar

Az első alkalommal sokkal jobban tetszett! Akkor teljesen el voltam „ájulva” Matthew McConaughey átalakulásától és játékától. A gyűjteményembe akartam illeszteni, de a második megnézésre úgy döntöttem, hogy nem kell. Az AIDS-es témából elég a „Philadelphia”. Viszont amin most álmélkodtam az Jared Leto alakítása, ő is megérdemelte a legjobb mellékszereplő szobrocskáját. Ami nem tetszett, az a történet hiteltelensége, amit alátámaszt az is, hogy például akiről mintázták Ron alakját, még csak véletlenül sem volt heteró, és semmilyen köze nem volt a macho rodeókhoz. Összességében untig elég volt kétszer megnézni ezt a filmet, harmadjára azonban nem tenném.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 16.

0

A film, mivel igaz történeten alapszik, nagy port kavart, és egyértelmű volt, hogy súlya miatt Oscart fog kapni. Kemény témával foglalkozik, és keményen oda is teszi magát, hogy az igazat bemutassa. Életszerű képsorok és életszerű helyzetek. Ez jelle... több»

 
Szilonka   2017. 06. 06.

0

Érdekes és nem mindennapi film, bár nekem Jared Leto játéka már a karakterből adódóan is jobban tetszett. érdemes megnézni.

A film összbevétele 55 198 285 dollár volt (imdb.com).

 

Az igazi Ron Woodroof 1992-ben halt meg.

(dailyfilmsan)
 

James DuMont, aki Rayon apját játszotta a filmben, csak hét évvel idősebb, mint Jared Leto, aki Rayont alakította.

(dailyfilmsan)
 

A forgatás 25 napot vett igénybe.

(dailyfilmsan)
 

Matthew McConaughey egy interjú során azt állította, hogy a forgatás ideje alatt az volt a legfurcsább, hogy 60 kilósan kitisztult a feje: "Meglepően világosan tudtam gondolkodni, és három órával kevesebb alvás után is pihentnek éreztem magam."

(Menyét Ibolya)
 

Az igazi Ron Woodroof állítólag biszexuális volt.

(Menyét Ibolya)
 
Azonban a legnagyobb dicséret mégis az, hogy a moziban töltött két óra alatt a néző nem ezt a két zseniális színészt látja a vásznon, hanem két tragikus sorsú embert, és az ő drámájuknak lesz részese – ez pedig az egész produkció érdeme. több»