Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%

Mielőtt meghaltam (2013)

Dallas Buyers Club
Filmadatlap
 
26
Szereplők
77
Vélemények
19
Képek
4
Videók
 
iq.csabi   2020. 02. 23.

legújabb vélemény

Az előzetes alapján, nem pont ilyen filmre számítottam. Számomra pozitív csalódás volt, nem annyira komor hangulatú,mint azt először gondoltam, de pont ezért is tetszett különösen!

 
indingo   2017. 04. 11.

Hiteles és megrázó volt a film. Matthew nem tartozik a kedvenceim közé, de az itteni alakítását elismerem. Jared Leto egy zseni, de ezt amúgy is tudtam.


 
Deku   2017. 07. 24.

Nekem inkább hajlik az átlagos felé viszont Matthew McConaughey nagyon feldobta a hangulatát a filmnek. Ez olyan is-is film lett amikor nem vagyok képben, hogy milyen érzéseket táplálok iránta. Egynek elmegy és kész.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 16.

A film, mivel igaz történeten alapszik nagy port kavart és egyértelmű volt hogy súlya miatt Oscar-t fog kapni. Kemény témával foglalkozik és keményen oda is teszi magát hogy az igazat beutassa. Életszerű képsorok és életszerű helyzetek. Ez jellemzi l... több»

 
Berto49   2019. 04. 15.

Oscar

Az első alkalommal sokkal jobban tetszett! Akkor teljesen el voltam „ájulva” Matthew McConaughey átalakulásától és játékától. A gyűjteményembe akartam illeszteni, de a második megnézésre úgy döntöttem, hogy nem kell. Az AIDS-es témából elég a „Philadelphia”. Viszont amin most álmélkodtam az Jared Leto alakítása, ő is megérdemelte a legjobb mellékszereplő szobrocskáját. Ami nem tetszett, az a történet hiteltelensége, amit alátámaszt az is, hogy például akiről mintázták Ron alakját, még csak véletlenül sem volt heteró, és semmilyen köze nem volt a macho rodeókhoz. Összességében untig elég volt kétszer megnézni ezt a filmet, harmadjára azonban nem tenném.

 
Szilonka   2017. 06. 06.

Érdekes és nem mindennapi film, bár nekem Jared Leto játéka már a karakterből adódóan is jobban tetszett. érdemes megnézni.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 01.

Elég megosztó film,de én a pozitív kommentelők közé tartozom.Érdekes sztori és tetszettek a poénok is. Matthew McConaughey , és természetesen Jared Leto nagyon jól és hitelesen játszanak.

Jared Leto
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Jared Leto
Jennifer Garner
Matthew McConaughey
Jennifer Garner
Griffin Dunne
Matthew McConaughey
Jared Leto

A film összbevétele 55 198 285 dollár volt (imdb.com).

 

Az igazi Ron Woodroof 1992-ben halt meg.

(dailyfilmsan )
 

James DuMont, aki Rayon apját játszotta a filmben, csak hét évvel idősebb, mint Jared Leto aki Rayon-t alakította.

(dailyfilmsan )
 

A forgatás 25 napot vett igénybe.

(dailyfilmsan )
 

Matthew McConaughey egy interjú során azt állította, hogy a forgatás ideje alatt az volt a legfurcsább, hogy 60 kilósan kitisztult a feje: "Meglepően világosan tudtam gondolkodni, és három órával kevesebb alvás után is pihentnek éreztem magam."

(Menyét Ibolya)
 

Az igazi Ron Woodroof állítólag biszexuális volt.

(Menyét Ibolya)
 

Jared Leto 14, Matthew McConaughey pedig 21 kilót fogyott a szerep kedvéért.

(Menyét Ibolya)
 

A filmet Bill Minutaglio a The Dallas Morning News-ban 1992-ben megjelent cikke, a 'Buying Time' ihlette.

(hp )
 

Rayon és Eve karaktere nem léteznek a való életben.

(SódóGA)
 

Jared Leto a felvételeken kívül is Rayon szerepében maradt – nem egyszer ment el jelmezben és sminkben a boltba, nem kevés értetlen pillantást és megjegyzést kapva.

(SódóGA)
 

Ez az ötödik film, aminek főszereplője és mellékszereplője is Oscar-díjat kapott.

(SódóGA)
 
Azonban a legnagyobb dicséret mégis az, hogy a moziban töltött két óra alatt a néző nem ezt a két zseniális színészt látja a vásznon, hanem két tragikus sorsú embert, és az ő drámájuknak lesz részese – ez pedig az egész produkció érdeme. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.