Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
85
Filmadatlap
 
29
Szereplők
93
Vélemények
66
Képek
1
Videók
127 óra
James Franco
James Franco
James Franco
James Franco
 
Oliver.guy_   2020. 04. 04.

legújabb vélemény

SPOILERt tartalmazhat!!! A film életszerű eseményt dolgoz fel, tanulságos és elképesztő hatása van. Néha borzalmasan valóságos látványvilág mellett, fokozatosan mutatja be amint főszereplőnk óráról órára, napról napra, szépen lassan kezd beleőrülni az éhségbe, szomjúságba, egyedüllétbe, tehetetlenségbe és önmagának hibáztatásába. Végiggondolja eddigi életét és hamar rájön milyen hibákat vétett a múltban. Időközben előjönnek a félelmei, elkeseredettsége, rájön mennyire egyedül van és arra is, hogy saját magát hozta ilyen helyzetbe. Viszont akármennyire elkeseredett is, akármennyire esélytelennek tűnik is a helyzete, végül nem adja fel. Rájön, hogy csak magára számíthat ebben az esetben és éhesen, szomjasan, teljesen kimerülten, de meghozza élete legnehezebb döntését és ezáltal kiszabadul. Ezalatt a “rövid” idő alatt megtanulja hogyan kezelje a családját, a barátait és hogy ha a hegyekbe megy mindig szóljon valakinek, hogy ne kerülhessen ilyen helyzetbe legközelebb. Miután visszatér megszokott környezetébe elindul a változás útján és fél kézzel is boldog és teljes életet él.

 
Deku   2017. 07. 17.

Na ez egy igen csak megosztó film lett. Legtöbben akciót várnak és pörgést, ez teljességgel az ellentéte, hisz ide ez nem kell. Viszont szépen tartja a feszültséget és érdekes maradt.


 
GedyPapa   2017. 03. 21.

Egy kiváló emberi történet bemutatása egy zseniális színésszel. Nagyon szép képekkel apelláló film, ami képes bemutatni az emberi lélek legmélyebb egységeit is annak érdekében, hogy kerek egész legyen a sztori. Az teszi még érdekesebbé, hogy tudjuk, hogy megtörtént eseten alapszik.

 
indingo   2017. 04. 10.

A témát ismerve nem gondoltam volna, hogy jó filmet lehet belőle készíteni. Végig leköti az ember figyelmét, kicsit sem unalmas. James Franco remek alakítást nyújtott.

 
ZeroHero   2015. 05. 05.

A sztorit az élet írta, a kíváló rendezés és színészi játék pedig remekül közvetíti azt a kiszolgáltatott érzést amikor a természet dominál. Döbbenetes mire képes az emberi akaraterő. -Sokan írták, hogy nem volt elég ötletes a kivitelezés, és ez a képzelgés nem kellett volna bele.- Aron Ralston maga mondta, hogy a hideg és a kimerültség miatt egyfajta transzba esett és sokat hallucinált, képzelgett tehát ez is részét képezi a filmnek.

A film összbevétele 60 738 797 dollár volt (imdb.com).

 

A legendás filmkritikus, Roger Ebert szerint James Franco kiérdemelte az Oscar jelölést, s szerinte meg is nyerhette volna. Ráadásul az évtized egyik legjobb alkotásának választotta a filmet.

(citizenfour99)
 

A filmvetítések alkalmával a különböző fesztiválokon több embernek is orvosi segítségre volt szüksége, pánikrohamot kaptak a moziteremben.

(citizenfour99)
 

A film költségvetése 18 millió dollár volt, s 60,738,797 dollárt termellt világszerte.

(citizenfour99)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.