Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Toxikoma (2021)

Toxikoma
Filmadatlap
 
29
Szereplők
15
Vélemények
14
Képek
9
Videók

Galéria (14)

Bányai Kelemen Barna
Illés Gabriella
Szabó Győző
Molnár Áron
Herendi Gábor
Szatmári Péter
Molnár Áron
Molnár Áron
Molnár Áron
Molnár Áron
Molnár Áron
Molnár Áron
Molnár Áron
Molnár Áron
Bányai Kelemen Barna
Molnár Áron
Molnár Áron
Bányai Kelemen Barna
Molnár Áron
Molnár Áron

Videók (9)

 
Zoltán383985   2022. 06. 19.

legújabb vélemény

0
Magyar Trainspotting

A filmet megnéztem. Nekem tetszett. Csernus doktit alakító színész (B.K. Barna) nagyon jól játssza a szerepet. Mind kinézetre, mind a beszédre nagyon hiteles. Molnár Áron inkább az elején játszott jól, adta a drogfüggő szerepet, utána mintha "eltűnt" volna, szerintem inkább a dokira koncentrál a film. Gáspár Tibor nagyon ellenszenves számomra a filmben, kis szerepe van Czukor Balázsnak, de nagyon hűen adja a drogdílert. A Viszkishez viszonyítva, ami hasonló élettörténetet mesél el, nem sokkal, de elmarad. De ez is csak egy vélemény.

 
HE7EDIK   2022. 02. 20.

3

Viszkis után kis hazánk másik büszkeségének fiatalkorát is sikerült filmre vinni, így nézhetjük két órán keresztül, ahogy összefossa-hányja magát, nőket d*g, játssza a fejét. No meg itt van még nekünk Csernus doktor is, nyomokban el is sikerült kapni... több»

 
Gábor390920   2021. 10. 14.

0
Csernus vs. Szabó

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Még nyáron olvastam Szabó Győző könyvét, mely alapján a film készült. A könyv inkább arra a kilenc évre fókuszál, amikor Győző a különböző kábítószereket fogyasztotta, a film viszont kiemeli a heroinos korszakát, valamint nagyrészt azt az időszakot próbálja bemutatni részletesen, amikor megismerkedett Dr. Csernus Imrével, és hogyan próbált meg leszokni a drogokról. A filmben a színészek rengeteget adnak hozzá a karaktereikhez, valamint a drogos élet sötét oldalát és kockázatait is láthatjuk: milyen hatással van a szerhasználó a közvetlen környezetére, ők hogyan élik meg ezt az időszakot. Kik állnak végig mellette? A film egyik meghatározó jelenete, ami a fordulópont lehetett a történetben, amikor a rendőrök rátörtek a drogtanyára, és mindenkit elvittek, kivéve Győzőt, akinek sikerült elbújnia egy ágynak a belsejében. Ezután egyszer még látjuk, hogy belövi magát a Duna parton, majd visszamegy a OPI-ba, ahol korábban kezelték. Összességében azt gondolom, hogy a film inkább Csernus doktor és Győző kapcsolatát emeli ki (a droghasználat mellett), és akár egy folytatást is megnéznék az előzményekről is, melyben Győző a különböző szerekkel kísérletezett 9 év alatt, hiszen Molnár Áron kiváló alakítást nyújtott Szabó Győző szerepében.

 
kevelin   2022. 03. 26.

0

Lebilincselő, odaszegezett minden pillanata. Csernus dokit a való életben is nagyon szeretem és tisztelem, mint embert, mind a munkáját. Nekem abszolút hűen visszaadta azt, amiért készült a film. Simán lehetne nagyobb díjra jelölendő alkotás.

 
taba   2022. 02. 21.

1
Az egók harca

Egy újabb remek magyar film. A történet két főszereplője mérhetetlenül egoista ember: Szabó Győző, a színész, és Dr. Csernus Imre, a pszichiáter. Győző egoizmusa kizárólag arról szól, hogyan fordítsa előnyére élete minden helyzetét, manipulál másokat, csak magával törődik. Csernus hasonlóan manipulatív egoizmusa mégis teljesen más, ő segíteni akar másokon. Kettejük küzdelmét mutatja be a történet.

 
Lóri Ádámcsik   2022. 02. 25.

0
Kettős érzés

Nagyon kíváncsi voltam a filmre, és majdnem azt kaptam, amire számítottam. A történet ugye adott volt, gondolom, nagyban nem tértek el tőle, maximum színesítették kicsit. Érdekfeszítő volt, lekötött. Jó volt a karakterek ütköztetése, és átjött a tigrises metafora is. Én a film hosszát vágtam volna meg picit, és Molnár Áron helyett lehet, hogy egy másik színészt választottam volna. Nézzétek meg, a magyar filmek közül kiemelkedik.

 
Fikatours_blogger   2022. 04. 07.

0
Hatásos

Voltak pillanatok, amikor nem tudtam eldönteni, hogy ez most a Szabó Győzőről szól, vagy inkább a Csernus doktorról, mert ez utóbbi "eset" izgalmasabbnak tűnt.

A film 162 651 970 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 104 307 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Molnár Áron a film egyik közönségtalálkozóján elmondta, hogy Éva és Dr. Csernus története fikció, a valóságban nem történt meg, csak a filmben.

(Gábor390920 )
 

Molnár Áron egy interjúban elmondta, hogy a Szabó Győző rengeteget segített neki a szerepre való felkészülésben.

(hp)
 

Bár a Toxikoma alapjául szolgáló azonos című bestseller Szabó Győző életének tíz évét öleli fel, a film elsősorban a terápiás időszakra fókuszál.

(hp)
 

A film alkotói elmondták, hogy a forgatókönyv megírása során számos alkalommal konzultáltak a történet két központi alakjával, Szabó Győzővel és Csernus Imrével.

(hp)
 

A film jelentős részét egy használaton kívüli kórházban forgatták.

(hp)
 
Mindent összevetve mégsem rossz film a Toxikoma, sőt Herendi Gábor karrierjének eddigi legerősebb darabja. Van egy fantasztikus Csernus Imréje, sok remek színésze, vállalásait pedig kisebb aránytalanságai ellenére is teljesíti. több»
 
Azonban a Toxikoma még így a hazai filmgyártás egyik kiemelkedő és figyelemre méltó darabja. Egyben pedig a Kincsemnél vagy A viszkisnél is jobb példája annak, hogy a magyar közönségfilmnek nem kell szükségszerűen olcsónak, butának és a külföldi formanyelvet majmolónak lennie. több»
 
Közhelyek, sallangok, bulváros felhangok nélkül, hatásosan mesél el egy komoly történetet, és bebizonyítja, hogy nem csak súlytalan vígjátékokkal lehet megszólítani a széles nézőközönséget. több»