Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Toxikoma (2021)

Toxikoma
Filmadatlap
 
29
Szereplők
6
Vélemények
14
Képek
9
Videók

Galéria (14)

Bányai Kelemen Barna
Illés Gabriella
Szabó Győző
Molnár Áron
Herendi Gábor
Szatmári Péter
Molnár Áron
Molnár Áron
Molnár Áron
Molnár Áron
Molnár Áron
Molnár Áron
Molnár Áron
Molnár Áron
Bányai Kelemen Barna
Molnár Áron
Molnár Áron
Bányai Kelemen Barna
Molnár Áron
Molnár Áron

Videók (9)

 
Gábor390920   2021. 10. 14.

legújabb vélemény

0
Csernus vs. Szabó

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Még nyáron olvastam Szabó Győző könyvét, mely alapján a film készült. A könyv inkább arra a kilenc évre fókuszál, amikor Győző a különböző kábítószereket fogyasztotta, a film viszont kiemeli a heroinos korszakát, valamint nagyrészt azt az időszakot próbálja bemutatni részletesen, amikor megismerkedett Dr. Csernus Imrével, és hogyan próbált meg leszokni a drogokról. A filmben a színészek rengeteget adnak hozzá a karaktereikhez, valamint a drogos élet sötét oldalát és kockázatait is láthatjuk: milyen hatással van a szerhasználó a közvetlen környezetére, ők hogyan élik meg ezt az időszakot. Kik állnak végig mellette? A film egyik meghatározó jelenete, ami a fordulópont lehetett a történetben, amikor a rendőrök rátörtek a drogtanyára, és mindenkit elvittek, kivéve Győzőt, akinek sikerült elbújnia egy ágynak a belsejében. Ezután egyszer még látjuk, hogy belövi magát a Duna parton, majd visszamegy a OPI-ba, ahol korábban kezelték. Összességében azt gondolom, hogy a film inkább Csernus doktor és Győző kapcsolatát emeli ki (a droghasználat mellett), és akár egy folytatást is megnéznék az előzményekről is, melyben Győző a különböző szerekkel kísérletezett 9 év alatt, hiszen Molnár Áron kiváló alakítást nyújtott Szabó Győző szerepében.

 
eve58   2021. 09. 10.

0

Zseniális, letaglózó, felemelő. A színészek alakítása egytől-egyig magával ragadó és hiteles, főleg a Győzőt alakító Molnár Áron és a Csernus dokit domborító Bányai Kelemen Barna, de az Éva nővért alakító Török-Illyés Orsolya is remekelt. Én imádtam minden percét. Mindenkinek látnia kéne.

 
Gyula   2021. 09. 04.

1

Oké, ez a film nagyon ott van, kegyetlen és kimért, nagyon hangulatban kell lenni hozzá, az egyszer biztos.

 
Zsófi Várhalmi   2021. 10. 12.

0

Mindkét színész nagyon jól és hitelesen játszott, magával ragadó film, elgondolkoztató, és tetszett, hogy Csernus Imre doktor másik oldalát is láthattuk.

 
herculess1   2021. 08. 22.

0

Premier előtti vetítésen láttam a filmet. Molnár Áron és Bányai Kelemen Barna kiváló alakítást nyújtottak. Szerettem, ahogy Csernus doki esendő oldalát is bemutatták.

 
panhnedy   2021. 09. 03.

0

Én egy kicsit teátrálisnak éreztem az egészet, persze ettől függetlenül nagyon jól nézett ki, de valahogy olyan hiányérzetem maradt utána.

A film 161 168 700 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 103 278 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Molnár Áron a film egyik közönségtalálkozóján elmondta, hogy Éva és Dr. Csernus története fikció, a valóságban nem történt meg, csak a filmben.

(Gábor390920)
 

Molnár Áron egy interjúban elmondta, hogy a Szabó Győző rengeteget segített neki a szerepre való felkészülésben.

(hp)
 

Bár a Toxikoma alapjául szolgáló azonos című bestseller Szabó Győző életének tíz évét öleli fel, a film elsősorban a terápiás időszakra fókuszál.

(hp)
 

A film alkotói elmondták, hogy a forgatókönyv megírása során számos alkalommal konzultáltak a történet két központi alakjával, Szabó Győzővel és Csernus Imrével.

(hp)
 

A film jelentős részét egy használaton kívüli kórházban forgatták.

(hp)
 
Mindent összevetve mégsem rossz film a Toxikoma, sőt Herendi Gábor karrierjének eddigi legerősebb darabja. Van egy fantasztikus Csernus Imréje, sok remek színésze, vállalásait pedig kisebb aránytalanságai ellenére is teljesíti. több»
 
Azonban a Toxikoma még így a hazai filmgyártás egyik kiemelkedő és figyelemre méltó darabja. Egyben pedig a Kincsemnél vagy A viszkisnél is jobb példája annak, hogy a magyar közönségfilmnek nem kell szükségszerűen olcsónak, butának és a külföldi formanyelvet majmolónak lennie. több»
 
Közhelyek, sallangok, bulváros felhangok nélkül, hatásosan mesél el egy komoly történetet, és bebizonyítja, hogy nem csak súlytalan vígjátékokkal lehet megszólítani a széles nézőközönséget. több»