75% 236 szavazat
Vélemények

Toxikoma

Toxikoma
Filmadatlap
21
Vélemények (21)
29
Szereplők (29)
14
Képek (14)
9
Videók (9)
9
Érdekességek (9)
Díjak
7
Filmkritika (7)
23
Cikkek (23)
Fórum

Vélemények (21)

 
2023.10.16 Kapszaicin

legújabb vélemény

Nem nagyon kedvelem az ilyen jellegű filmeket, amiben teljes részletességgel mutatják be a drogosok leszokással járó küzdelmeit egy intézményben, mert túl fájdalmas átérezni, hogy mit élhetnek át. Viszont becsülöm ezeket a tévelygő embereket, amikor ... Több

0
 
2022.02.20 HE7EDIK

Viszkis után kis hazánk másik büszkeségének fiatalkorát is sikerült filmre vinni, így nézhetjük két órán keresztül, ahogy összefossa-hányja magát, nőket d*g, játssza a fejét. No meg itt van még nekünk Csernus doktor is, nyomokban el is sikerült kapni... Több

1
3
 
2022.08.13 MP170506

Nagyon jól összerakták ezt a filmet. A középpontban inkább Győző és Csernus kapcsolata áll, ami nagyon érdekes, mivel mindkettő nagyon erős karakterként csap össze. A színészek remekül játszanak: Molnár Áron és Bányai Kelemen Barna alakítása csillagos ötös.

0
 
2021.10.14 Gábor390920

Csernus vs. Szabó

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Még nyáron olvastam Szabó Győző könyvét, mely alapján a film készült. A könyv inkább arra a kilenc évre fókuszál, amikor Győző a különböző kábítószereket fogyasztotta, a film viszont kiemeli a heroinos korszakát, valamint nagyrészt azt az időszakot próbálja bemutatni részletesen, amikor megismerkedett Dr. Csernus Imrével, és hogyan próbált meg leszokni a drogokról. A filmben a színészek rengeteget adnak hozzá a karaktereikhez, valamint a drogos élet sötét oldalát és kockázatait is láthatjuk: milyen hatással van a szerhasználó a közvetlen környezetére, ők hogyan élik meg ezt az időszakot. Kik állnak végig mellette? A film egyik meghatározó jelenete, ami a fordulópont lehetett a történetben, amikor a rendőrök rátörtek a drogtanyára, és mindenkit elvittek, kivéve Győzőt, akinek sikerült elbújnia egy ágynak a belsejében. Ezután egyszer még látjuk, hogy belövi magát a Duna parton, majd visszamegy a OPI-ba, ahol korábban kezelték. Összességében azt gondolom, hogy a film inkább Csernus doktor és Győző kapcsolatát emeli ki (a droghasználat mellett), és akár egy folytatást is megnéznék az előzményekről is, melyben Győző a különböző szerekkel kísérletezett 9 év alatt, hiszen Molnár Áron kiváló alakítást nyújtott Szabó Győző szerepében.

0
 
2022.08.18 sptt

Kemény két óra volt, de az életben ez a néhány hónap biztos sokkal keményebb volt. Csernus doki jellemábrázolása nagyon jól sikerült. Óriási gratula a dokinak az eredményeihez, akárhogy is érte el azokat, na meg persze Győzőnek is, hogy végül megnyer... Több

0
 
2022.04.07 Fikatours_blogger

Hatásos

Voltak pillanatok, amikor nem tudtam eldönteni, hogy ez most a Szabó Győzőről szól, vagy inkább a Csernus doktorról, mert ez utóbbi "eset" izgalmasabbnak tűnt.

0
 
2023.10.07 stevepisti

Nagyon kemény életszakaszon mehetett át Győző, én nem tudtam, hogy ennyire le volt csúszva! Félelmetes rutin alakul ki az emberben egy függőségi küzdelemben. Csak ajánlani tudom!

0
 
2022.02.21 taba

Az egók harca

Egy újabb remek magyar film. A történet két főszereplője mérhetetlenül egoista ember: Szabó Győző, a színész, és Dr. Csernus Imre, a pszichiáter. Győző egoizmusa kizárólag arról szól, hogyan fordítsa előnyére élete minden helyzetét, manipulál másokat, csak magával törődik. Csernus hasonlóan manipulatív egoizmusa mégis teljesen más, ő segíteni akar másokon. Kettejük küzdelmét mutatja be a történet.

1
 
2022.02.25 Lóri Ádámcsik

Kettős érzés

Nagyon kíváncsi voltam a filmre, és majdnem azt kaptam, amire számítottam. A történet ugye adott volt, gondolom, nagyban nem tértek el tőle, maximum színesítették kicsit. Érdekfeszítő volt, lekötött. Jó volt a karakterek ütköztetése, és átjött a tigrises metafora is. Én a film hosszát vágtam volna meg picit, és Molnár Áron helyett lehet, hogy egy másik színészt választottam volna. Nézzétek meg, a magyar filmek közül kiemelkedik.

0
 
2022.03.26 kevelin

Lebilincselő, odaszegezett minden pillanata. Csernus dokit a való életben is nagyon szeretem és tisztelem, mint embert, mind a munkáját. Nekem abszolút hűen visszaadta azt, amiért készült a film. Simán lehetne nagyobb díjra jelölendő alkotás.

0
 
2022.06.19 Zoltán383985

Magyar Trainspotting

A filmet megnéztem. Nekem tetszett. Csernus doktit alakító színész (B.K. Barna) nagyon jól játssza a szerepet. Mind kinézetre, mind a beszédre nagyon hiteles. Molnár Áron inkább az elején játszott jól, adta a drogfüggő szerepet, utána mintha "eltűnt" volna, szerintem inkább a dokira koncentrál a film. Gáspár Tibor nagyon ellenszenves számomra a filmben, kis szerepe van Czukor Balázsnak, de nagyon hűen adja a drogdílert. A Viszkishez viszonyítva, ami hasonló élettörténetet mesél el, nem sokkal, de elmarad. De ez is csak egy vélemény.

0
 
2023.08.09 R9CK3R

Egy unalmas, ócska sz*rra számítottam, ehhez képest kaptam egy egész jó, erős filmet, amit nemcsak hogy kár lett volna kihagyni, de vétség is! Győzővel találkoztam 2-szer is, de csak a 2. találkozás után tudtam meg, hogy régen milyen kemény évei volt... Több

0
 
2022.02.26 SzupiMester

Csernus doki új oldala... Elgondolkodtató film. Bármivel helyettesíthető a drog mint központi téma, pl. valaki le akar szokni a dohányzásról, de tényleg? Hú, micsoda nagy igazságot mondtam most! :)

0
 
2022.10.09 G.Noir

A témája miatt kicsit óvatosan kezdtem bele, de nagyon hamar megvett magának. A színészi játék abszolút hiteles, emellett pedig helyenként olyan vizuális megoldások vannak benne (a delírium érzékeltetéséhez), amiket aztán többször is visszanéztem.

0