Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%

A feltaláló

A feltaláló
Filmadatlap
 
17
Szereplők
4
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
paval   2020. 02. 04.

legújabb vélemény

Megmondom őszintén, ezt a filmet inkább éreztem reklámértékűnek, minthogy igazi történelmi jelentőségűnek találtam volna. A Béres csepp egy gyógyszeripari termék...és ezt nem szabad elfelejtenünk, főként ha ilyen filmeket nézünk. Minden tiszteletem m... több»

 
Miikeee166   2020. 01. 31.

Kétségtelenül nagyon izgalmas téma, de én ezt az egészet sokkal szívesebben láttam volna egy dokumentumfilmben. Értem, hogy az emberi oldalát akarták megmutatni valaminek, de őszintén szólva ebből a szemszögből sok ilyen filmet láttunk már, sokkal jo... több»


 
Sniper   2018. 11. 20.

Mivel az egész film "csak" a Béres Csepp feltalálásának körülményeire, és Béres József meghurcoltatására összpontosít, kicsit túlzásnak éreztem a kétórás játékidőt, főleg, hogy néhány jelenet kifejezetten szájbarágósra sikerült. De mivel valóban hite... több»

 
nobody.zero   2016. 04. 07.

Ez a film nálam tuti befutó, egyike a legjobb magyar filmeknek. A történet érdekes és izgalmas, ami részben annak is köszönhető, hogy viszonylag objektív képet festenek a kor Magyarországáról. Az ilyen filmek sokkal többet érnek bármilyen dokumentumfilmnél, örülök, hogy végre ébredezik a magyar filmgyártás.

 

A feltaláló Béres József születésének 100. évfordulója alkalmából került a mozikba.

(hp )
 

A filmben számos jelenet látható Gyöngyössy Bence Cseppben az élet című tévés minisorozatából, melyet 2019-ben láthattak a Duna TV nézői.

(hp )
 

A film forgatókönyvírói kimondottan Gáspár Tiborra írták A feltaláló szkriptjét, így a színésznek castingolnia sem kellett.

(hp )
 

A film producere és társ-forgatókönyvírója, Kabay Barna elmondta, hogy különösen fontosnak tartja, hogy film a 60-as évek utáni generációkat is megszólítsa, azokat, akik ma már talán csak keveset tudnak a korabeli magyarországi viszonyokról.

(hp )
 

A feltaláló rendezője, Gyöngyössy Bence egy interjúban elmondta, hogy a filmben Béres József életén keresztül bepillantást nyerhetünk a 60-as, 70-es évekbeli Magyarország társadalmába és a szocializmus rendszerébe.

(hp )
 

A film cselekménye a Béres Csepp megalkotójának életén alapszik.

(hp )
 
Ritkán találkozom filmen ennyire frappánsan megvalósított, csípős humorral oldott rendszerkritikával, mely egy kutató életrajzának sorai között bukkan lassan a felszínre. több»
 
A szándék nyilván nemes, csakhogy pont az ilyen jó szándékú filmeket szokás a lehető leggyorsabban elfelejteni. több»
 
A feltaláló kritika több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.