Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

A feltaláló (2020)

A feltaláló
Filmadatlap
 
17
Szereplők
7
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
qwer   2021. 02. 16.

legújabb vélemény

3

Elég vegyes gondolatok kavarogtak a fejemben, miután megnéztem a filmet, mert alapvetően tetszett, ugyanakkor a részleteit jobban átgondolva néhány elemében kicsit túlzásba estek a készítők. Egyrészt egy remek korkép és rendszerkritika, amiben a párt... több»

 
Di Canio   2020. 09. 24.

2

Meglepően jó magyar film, bár néhol olyan mintha a Tanút nézné az ember. Kicsit talán hosszú de a korszak minden jellemzője megtalálható benne. Szép tájak, az emberek is hitelesen adják vissza ezt a korszakot.


 
indingo   2020. 10. 27.

1

Érdekes történet, hogy mennyire ellenezték Béres munkásságát és találmányát. A történet érdekes, mert magyar, bár helyenként picit lassú volt.

 
paval   2020. 02. 04.

0

Megmondom őszintén, ezt a filmet inkább éreztem reklámértékűnek, minthogy igazi történelmi jelentőségűnek találtam volna. A Béres csepp egy gyógyszeripari termék...és ezt nem szabad elfelejtenünk, főként ha ilyen filmeket nézünk. Minden tiszteletem m... több»

 
Miikeee166   2020. 01. 31.

0

Kétségtelenül nagyon izgalmas téma, de én ezt az egészet sokkal szívesebben láttam volna egy dokumentumfilmben. Értem, hogy az emberi oldalát akarták megmutatni valaminek, de őszintén szólva ebből a szemszögből sok ilyen filmet láttunk már, sokkal jo... több»

 
Sniper   2018. 11. 20.

0

Mivel az egész film "csak" a Béres Csepp feltalálásának körülményeire, és Béres József meghurcoltatására összpontosít, kicsit túlzásnak éreztem a kétórás játékidőt, főleg, hogy néhány jelenet kifejezetten szájbarágósra sikerült. De mivel valóban hite... több»

 
nobody.zero   2016. 04. 07.

0

Ez a film nálam tuti befutó, egyike a legjobb magyar filmeknek. A történet érdekes és izgalmas, ami részben annak is köszönhető, hogy viszonylag objektív képet festenek a kor Magyarországáról. Az ilyen filmek sokkal többet érnek bármilyen dokumentumfilmnél, örülök, hogy végre ébredezik a magyar filmgyártás.

Galéria (14)

Videók (1)

 

A feltaláló Béres József születésének 100. évfordulója alkalmából került a mozikba.

(hp )
 

A filmben számos jelenet látható Gyöngyössy Bence Cseppben az élet című tévés minisorozatából, melyet 2019-ben láthattak a Duna TV nézői.

(hp )
 

A film forgatókönyvírói kimondottan Gáspár Tiborra írták A feltaláló szkriptjét, így a színésznek castingolnia sem kellett.

(hp )
 

A film producere és társ-forgatókönyvírója, Kabay Barna elmondta, hogy különösen fontosnak tartja, hogy film a 60-as évek utáni generációkat is megszólítsa, azokat, akik ma már talán csak keveset tudnak a korabeli magyarországi viszonyokról.

(hp )
 

A feltaláló rendezője, Gyöngyössy Bence egy interjúban elmondta, hogy a filmben Béres József életén keresztül bepillantást nyerhetünk a 60-as, 70-es évekbeli Magyarország társadalmába és a szocializmus rendszerébe.

(hp )
 

A film cselekménye a Béres Csepp megalkotójának életén alapszik.

(hp )
 
Ritkán találkozom filmen ennyire frappánsan megvalósított, csípős humorral oldott rendszerkritikával, mely egy kutató életrajzának sorai között bukkan lassan a felszínre. több»
 
A szándék nyilván nemes, csakhogy pont az ilyen jó szándékú filmeket szokás a lehető leggyorsabban elfelejteni. több»