Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
34
Vélemények
76
Képek
6
Videók
Oroszlán
 
elekm90   2020. 07. 01.

legújabb vélemény

Jó dráma, bár néhol érződik, ahogy tudatosan "kierőszakolja" az ember könnyeit a drámai zenével és rendezéssel. Nekem a film első fele jobban tetszett, mint a felnőtt Saroo keresése, szerintem az a része a filmnek egy kissé felületesen lett bemutatva.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 22.

A legjobb történeteket az élet írja

Amikor először láttam a film előzetesét, nem hozott túlzottan lázba, ám így még nagyobb volt a meglepetés, amikor végül mégis megnéztük a filmet a moziba és felejthetetlen élményt nyújtott. Orbitális közhely, de ebben az esetben valóban arról van szó, hogy az élet írja a legjobb és legmeghatóbb történeteket, amelyek később könyv és/vagy film formájában is eljut(hat)nak szélesebb közönséghez. A film első fele kegyetlenül megmutatja az indiai nyomort. Látjuk, ahogy gyerekek fekszenek a földön az aluljáróban és senki (de senki) nem törődik velük, meglebbenti az emberkereskedelem szörnyűségeit, a szegénységet, az ország nagyságából adódó többnyelvűséget, s az ebből származó kölcsönös meg nem ért... több»


 
Puncs   2019. 03. 15.

Gyönyörű, megindító film, igaz történet alapján készült. A mozi végén mutatják az igazi szereplőket is. Lenyűgöző a mozi képi világa és színészek is jók. Engem nagyon megérintett, nincs benne semmi művi vagy mesterkélt. Mélyen megrendítő, a végén patakokban folytak a könnyeim. Aki szereti a drámát, annak kötelező darab.

 
indingo   2017. 04. 10.

Először elolvastam a könyvet és utána jöhetett a mozi. Hihetetlen maga a történet, könyvben sokkal részletesebb, szívbemarkolóbb. A filmben a kisfiú, Sunny Pawar játéka, amely teljesen magával ragadt. Sajnálom, hogy egy Oscart se kapott a film.

 
Deku   2017. 07. 10.

Nagy meglepetést okozott ez a film, ugyebár számomra teljesen ismeretlen színészekkel néztem végig de bejött. Ez teljesen rendben volt. Erős sztori volt és igazán jól megformált karakterek. Teljesen oda voltam érte. Imádom.

 
“Lenyűgöző, lüktető, magával ragadó”. Talán ezzel a szavakkal jellemezném első körben Garth Davis elsőfilmes rendező Oroszlán című filmjét.
 
A film vállaltan érzelmes, sőt, olykor már érzelgős, és a giccs szót is bátran meg lehet kockáztatni vele kapcsolatban, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne valóban megható. Nem lesz belőle új Gettómilliomos, de azok a nézők, akik szeretik könnyekkel áztatni a pézséjüket a moziban, nem fognak csalódni. 70/100 több»
 
Semmi forradalmit nem mutat az Oroszlán. Vállaltan érzelmes, könnycsepp csalogató. Kicsit patikamérlegen van minden kiszámolva benne, ami nem feltétlen baj. 10/7 több»

A film összbevétele 140 312 928 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 16 399 451 forintot termelt. A hazai mozik összesen 11 245 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film zárójelenetben, amikor Saroo újra találkozik az édesanyjával valóban a falubéli emberek működnek közre.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Nicole Kidman-t Saroo édesanyja, Sue Brierley javasolta a szerepre, ugyanis mindketten nagyon hasonlóan gondolkodnak az örökbefogadásról. A színésznő-t Brierley még a lakásában is fogadta, hogy meg tudják osztani egymással a gondolataikat a történetről.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Rooney Mara karaktere a valóságban nem létezett, Lucy-t Saroo barátnőiből alkották meg, akikkel abban az időszakban járt, amikor a szülőhazája után kutatott.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.