Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
86%

Oroszlán (2016)

Lion
Filmadatlap
 
28
Szereplők
36
Vélemények
76
Képek
6
Videók
 
belavagyok   2020. 10. 12.

legújabb vélemény

0

Az Oroszlán egy gyönyörű és egyben megrázó igaz történet. Nekem volt szerencsém a könyvet is olvasni. A film lenyűgöző lett.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 22.

1
A legjobb történeteket az élet írja

Amikor először láttam a film előzetesét, nem hozott túlzottan lázba, ám így még nagyobb volt a meglepetés, amikor végül mégis megnéztük a filmet a moziba és felejthetetlen élményt nyújtott. Orbitális közhely, de ebben az esetben valóban arról van szó... teljes kritika»


 
Puncs   2019. 03. 15.

0

Gyönyörű, megindító film, igaz történet alapján készült. A mozi végén mutatják az igazi szereplőket is. Lenyűgöző a mozi képi világa és színészek is jók. Engem nagyon megérintett, nincs benne semmi művi vagy mesterkélt. Mélyen megrendítő, a végén pat... több»

 
indingo   2017. 04. 10.

0

Először elolvastam a könyvet és utána jöhetett a mozi. Hihetetlen maga a történet, könyvben sokkal részletesebb, szívbemarkolóbb. A filmben a kisfiú, Sunny Pawar játéka, amely teljesen magával ragadt. Sajnálom, hogy egy Oscart se kapott a film.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Nagy meglepetést okozott ez a film, ugyebár számomra teljesen ismeretlen színészekkel néztem végig de bejött. Ez teljesen rendben volt. Erős sztori volt és igazán jól megformált karakterek. Teljesen oda voltam érte. Imádom.

 
HercegPeter   2019. 06. 11.

0

Ez egy igazán jó életrajzi dráma. Jobban szeretem azokat, ahol nem egy mindenki által ismert eseményt vagy embert mutatnak be, hanem egy olyat akinek/aminek a híre eddig még nem ért el hozzánk. Az átlagemberek történeteit. A film lenyűgöző nyitóképek... több»

 
e-batta   2017. 02. 21.

0
India egy kívülálló szemével

Mindig valahogy más, amikor egy kívülálló készít filmet Indiáról, mégis az esetek többségében sikerül elkapni olyan momentumokat, amelyek alapján mégis hihető és alapvetően reális képet kapunk erről a színes, szagos és rettentően ellentmondásos orszá... teljes kritika»

Galéria (76)

Videók (6)

A film összbevétele 140 312 928 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 16 399 451 forintot termelt. A hazai mozik összesen 11 245 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film zárójelenetben, amikor Saroo újra találkozik az édesanyjával valóban a falubéli emberek működnek közre.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Nicole Kidman-t Saroo édesanyja, Sue Brierley javasolta a szerepre, ugyanis mindketten nagyon hasonlóan gondolkodnak az örökbefogadásról. A színésznő-t Brierley még a lakásában is fogadta, hogy meg tudják osztani egymással a gondolataikat a történetről.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Rooney Mara karaktere a valóságban nem létezett, Lucy-t Saroo barátnőiből alkották meg, akikkel abban az időszakban járt, amikor a szülőhazája után kutatott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kis Sunny Pawar a forgatás kezdetén nem beszélt angolul, továbbá ő maga ragaszkodott ahhoz, hogy Nicole Kidman krikettezzen vele, amelyet végül bele is építettek a filmbe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A legelső forgatási napon Dev Patel a film utolsó jelenetének képkockáin dolgozott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Saroo szerepe kedvéért Dev Patel-nek napi több órát kellett a konditeremben töltenie, hogy megfelelő fizikummal rendelkezzen, továbbá el kellett sajátítania az ausztrál akcentust, tasmániai dialektussal. A színész az árvaházat is felkereste Indiában, amelyben a kis Saroo lakott, így a szerepre való felkészülés nyolc hónapig tartott a színésznek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A gyerek Saroo-t alakító Sunny Pawar nem tudott részt venni a film Usa-beli bemutatóján, ugyanis őt és az édesapját nem akarták beengedni az országba. A producereknek kellett elintéznie, hogy a film főszereplője átléphesse az országhatárt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet Melbourne-ben, Tasmania-ban és Indiában forgatták.

(dulkap)
 

David Wenham és a rendező Garth Davis korábban már dolgozott együtt a Top of the Lake (2013) című sorozatban.

(dulkap)
 

Az egyik producer, Pravesh Sahni szerint 4000 fiút hallgattak meg a fiatal Saroo Brierly szerepére.

(dulkap)
 
“Lenyűgöző, lüktető, magával ragadó”. Talán ezzel a szavakkal jellemezném első körben Garth Davis elsőfilmes rendező Oroszlán című filmjét. több»
 
A film vállaltan érzelmes, sőt, olykor már érzelgős, és a giccs szót is bátran meg lehet kockáztatni vele kapcsolatban, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne valóban megható. Nem lesz belőle új Gettómilliomos, de azok a nézők, akik szeretik könnyekkel áztatni a pézséjüket a moziban, nem fognak csalódni. 70/100 több»
 
Semmi forradalmit nem mutat az Oroszlán. Vállaltan érzelmes, könnycsepp csalogató. Kicsit patikamérlegen van minden kiszámolva benne, ami nem feltétlen baj. 10/7 több»