Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
31
Vélemények
76
Képek
6
Videók
Oroszlán
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 22.
A legjobb történeteket az élet írja

Amikor először láttam a film előzetesét, nem hozott túlzottan lázba, ám így még nagyobb volt a meglepetés, amikor végül mégis megnéztük a filmet a moziba és felejthetetlen élményt nyújtott. Orbitális közhely, de ebben az esetben valóban arról van szó, hogy az élet írja a legjobb és legmeghatóbb történeteket, amelyek később könyv és/vagy film formájában is eljut(hat)nak szélesebb közönséghez. A film első fele kegyetlenül megmutatja az indiai nyomort. Látjuk, ahogy gyerekek fekszenek a földön az aluljáróban és senki (de senki) nem törődik velük, meglebbenti az emberkereskedelem szörnyűségeit, a szegénységet, az ország nagyságából adódó többnyelvűséget, s az ebből származó kölcsönös meg nem ért... több»

 
indingo   2017. 04. 10.

Először elolvastam a könyvet és utána jöhetett a mozi. Hihetetlen maga a történet, könyvben sokkal részletesebb, szívbemarkolóbb. A filmben a kisfiú, Sunny Pawar játéka, amely teljesen magával ragadt. Sajnálom, hogy egy Oscart se kapott a film.


 
HercegPeter   2019. 06. 11.

Ez egy igazán jó életrajzi dráma. Jobban szeretem azokat, ahol nem egy mindenki által ismert eseményt vagy embert mutatnak be, hanem egy olyat akinek/aminek a híre eddig még nem ért el hozzánk. Az átlagemberek történeteit. A film lenyűgöző nyitóképekkel kezd. Ezt követően az első húsz percben meglátjuk hogyan keveredik el a kis srác a bátyjától. Majd ide-oda sodorja az élet, mígnem egy szerető családhoz nem kerül. Utána beindul a keresés. A film mindegyik része a maga módján érdekes, izgalmas vagy éppenséggel megható. Sajnos helyenként kicsit lelassul, túlnyújtanak dolgokat. De a legnagyobb bajom az volt, hogy egy pillanatig sem mutatták az igazi családját, hogy próbálják megkeresni a fiút. A címet nem értettem egészen a film legvégéig, de ezzel valószínűleg minden néző így van. A kisfiú, aki a fiatal Saroo-t játssza, igazán kitett magáért pedig nem éppen a legegyszerűbb szerepet kellett eljátszania.

 
e-batta   2017. 02. 21.
India egy kívülálló szemével

Mindig valahogy más, amikor egy kívülálló készít filmet Indiáról, mégis az esetek többségében sikerül elkapni olyan momentumokat, amelyek alapján mégis hihető és alapvetően reális képet kapunk erről a színes, szagos és rettentően ellentmondásos országról (Gettómilliomos, Keleti nyugalom - Marigold hotel, stb.). Nincs ez másképp most sem, és ezúttal is Dev Patel alakítja a főszerepet, aki NRI létére (nem Indiában született indiai) az évek hosszú során tényleg megtalálta azt a fajta karakteres látásmódot, ami annyira a sajátja lett, hogy nehéz lesz ebből másfelé lavíroznia. A sztori adott, és meglehetősen lenyűgöző, a Google Earth nevű programot saját identitásának keresésére felhasználva, meg... több»

 
MP170506   2018. 12. 30.

Egy hihetetlen és szívbe markoló történet, amit nagyon hitelesen sikerült feldolgozni. Nagyon megrázó, hogy egy kis gyermeknek több hónapon át mi az amin át kellett mennie és az, hogy milyen körülmények között élnek emberek.

 
“Lenyűgöző, lüktető, magával ragadó”. Talán ezzel a szavakkal jellemezném első körben Garth Davis elsőfilmes rendező Oroszlán című filmjét.
 
A film vállaltan érzelmes, sőt, olykor már érzelgős, és a giccs szót is bátran meg lehet kockáztatni vele kapcsolatban, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne valóban megható. Nem lesz belőle új Gettómilliomos, de azok a nézők, akik szeretik könnyekkel áztatni a pézséjüket a moziban, nem fognak csalódni. 70/100 több»
 
Semmi forradalmit nem mutat az Oroszlán. Vállaltan érzelmes, könnycsepp csalogató. Kicsit patikamérlegen van minden kiszámolva benne, ami nem feltétlen baj. 10/7 több»
 

A film zárójelenetben, amikor Saroo újra találkozik az édesanyjával valóban a falubéli emberek működnek közre.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Nicole Kidman-t Saroo édesanyja, Sue Brierley javasolta a szerepre, ugyanis mindketten nagyon hasonlóan gondolkodnak az örökbefogadásról. A színésznő-t Brierley még a lakásában is fogadta, hogy meg tudják osztani egymással a gondolataikat a történetről.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Rooney Mara karaktere a valóságban nem létezett, Lucy-t Saroo barátnőiből alkották meg, akikkel abban az időszakban járt, amikor a szülőhazája után kutatott.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.