Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
86%

Oroszlán (2016)

Lion
Filmadatlap
 
28
Szereplők
36
Vélemények
76
Képek
6
Videók

Galéria (76)

Videók (6)

 
belavagyok   2020. 10. 12.

legújabb vélemény

0

Az Oroszlán egy gyönyörű és egyben megrázó igaz történet. Nekem volt szerencsém a könyvet is olvasni. A film lenyűgöző lett.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 22.

2
A legjobb történeteket az élet írja

Amikor először láttam a film előzetesét, nem hozott túlzottan lázba, ám így még nagyobb volt a meglepetés, amikor végül mégis megnéztük a filmet a moziba és felejthetetlen élményt nyújtott. Orbitális közhely, de ebben az esetben valóban arról van szó... teljes kritika»

 
Puncs   2019. 03. 15.

1

Gyönyörű, megindító film, igaz történet alapján készült. A mozi végén mutatják az igazi szereplőket is. Lenyűgöző a mozi képi világa és színészek is jók. Engem nagyon megérintett, nincs benne semmi művi vagy mesterkélt. Mélyen megrendítő, a végén pat... több»

 
indingo   2017. 04. 10.

0

Először elolvastam a könyvet és utána jöhetett a mozi. Hihetetlen maga a történet, könyvben sokkal részletesebb, szívbemarkolóbb. A filmben a kisfiú, Sunny Pawar játéka, amely teljesen magával ragadt. Sajnálom, hogy egy Oscart se kapott a film.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Nagy meglepetést okozott ez a film, ugyebár számomra teljesen ismeretlen színészekkel néztem végig de bejött. Ez teljesen rendben volt. Erős sztori volt és igazán jól megformált karakterek. Teljesen oda voltam érte. Imádom.

 
HercegPeter   2019. 06. 11.

0

Ez egy igazán jó életrajzi dráma. Jobban szeretem azokat, ahol nem egy mindenki által ismert eseményt vagy embert mutatnak be, hanem egy olyat akinek/aminek a híre eddig még nem ért el hozzánk. Az átlagemberek történeteit. A film lenyűgöző nyitóképek... több»

 
Berto49   2017. 07. 17.

0

Nehezen hihető, de állítólag igaz történet. Az öt éves gyerek Saroo, igazából Seru=oroszlán nem tartotta be a bátyja, Guddu utasítását, nem maradt a vasútállomás padján, hanem felszállt egy vonatra, amelyik 1600 kilométerre vitte. Bátyját még aznap e... több»

A film összbevétele 140 312 928 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 16 399 451 forintot termelt. A hazai mozik összesen 11 245 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film zárójelenetben, amikor Saroo újra találkozik az édesanyjával valóban a falubéli emberek működnek közre.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Nicole Kidman-t Saroo édesanyja, Sue Brierley javasolta a szerepre, ugyanis mindketten nagyon hasonlóan gondolkodnak az örökbefogadásról. A színésznő-t Brierley még a lakásában is fogadta, hogy meg tudják osztani egymással a gondolataikat a történetről.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Rooney Mara karaktere a valóságban nem létezett, Lucy-t Saroo barátnőiből alkották meg, akikkel abban az időszakban járt, amikor a szülőhazája után kutatott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kis Sunny Pawar a forgatás kezdetén nem beszélt angolul, továbbá ő maga ragaszkodott ahhoz, hogy Nicole Kidman krikettezzen vele, amelyet végül bele is építettek a filmbe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A legelső forgatási napon Dev Patel a film utolsó jelenetének képkockáin dolgozott.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Az Oroszlán egy realista mese, ami olyan finoman és meghatóan vezet végig a valóság által írt forgatókönyvön, hogy – mint azt a bevezetőben is írtam – egyszerűen lehetetlen rajta nem meghatódni. több»
 
A film vállaltan érzelmes, sőt, olykor már érzelgős, és a giccs szót is bátran meg lehet kockáztatni vele kapcsolatban, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne valóban megható. Nem lesz belőle új Gettómilliomos, de azok a nézők, akik szeretik könnyekkel áztatni a pézséjüket a moziban, nem fognak csalódni. 70/100 több»