Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
32
Vélemények
76
Képek
6
Videók
Oroszlán
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 22.
A legjobb történeteket az élet írja

Amikor először láttam a film előzetesét, nem hozott túlzottan lázba, ám így még nagyobb volt a meglepetés, amikor végül mégis megnéztük a filmet a moziba és felejthetetlen élményt nyújtott. Orbitális közhely, de ebben az esetben valóban arról van szó, hogy az élet írja a legjobb és legmeghatóbb történeteket, amelyek később könyv és/vagy film formájában is eljut(hat)nak szélesebb közönséghez. A film első fele kegyetlenül megmutatja az indiai nyomort. Látjuk, ahogy gyerekek fekszenek a földön az aluljáróban és senki (de senki) nem törődik velük, meglebbenti az emberkereskedelem szörnyűségeit, a szegénységet, az ország nagyságából adódó többnyelvűséget, s az ebből származó kölcsönös meg nem ért... több»

 
Puncs   2019. 03. 15.

Gyönyörű, megindító film, igaz történet alapján készült. A mozi végén mutatják az igazi szereplőket is. Lenyűgöző a mozi képi világa és színészek is jók. Engem nagyon megérintett, nincs benne semmi művi vagy mesterkélt. Mélyen megrendítő, a végén patakokban folytak a könnyeim. Aki szereti a drámát, annak kötelező darab.


 
indingo   2017. 04. 10.

Először elolvastam a könyvet és utána jöhetett a mozi. Hihetetlen maga a történet, könyvben sokkal részletesebb, szívbemarkolóbb. A filmben a kisfiú, Sunny Pawar játéka, amely teljesen magával ragadt. Sajnálom, hogy egy Oscart se kapott a film.

 
Deku   2017. 07. 10.

Nagy meglepetést okozott ez a film, ugyebár számomra teljesen ismeretlen színészekkel néztem végig de bejött. Ez teljesen rendben volt. Erős sztori volt és igazán jól megformált karakterek. Teljesen oda voltam érte. Imádom.

 
HercegPeter   2019. 06. 11.

Ez egy igazán jó életrajzi dráma. Jobban szeretem azokat, ahol nem egy mindenki által ismert eseményt vagy embert mutatnak be, hanem egy olyat akinek/aminek a híre eddig még nem ért el hozzánk. Az átlagemberek történeteit. A film lenyűgöző nyitóképekkel kezd. Ezt követően az első húsz percben meglátjuk hogyan keveredik el a kis srác a bátyjától. Majd ide-oda sodorja az élet, mígnem egy szerető családhoz nem kerül. Utána beindul a keresés. A film mindegyik része a maga módján érdekes, izgalmas vagy éppenséggel megható. Sajnos helyenként kicsit lelassul, túlnyújtanak dolgokat. De a legnagyobb bajom az volt, hogy egy pillanatig sem mutatták az igazi családját, hogy próbálják megkeresni a fiút. A címet nem értettem egészen a film legvégéig, de ezzel valószínűleg minden néző így van. A kisfiú, aki a fiatal Saroo-t játssza, igazán kitett magáért pedig nem éppen a legegyszerűbb szerepet kellett eljátszania.

 
“Lenyűgöző, lüktető, magával ragadó”. Talán ezzel a szavakkal jellemezném első körben Garth Davis elsőfilmes rendező Oroszlán című filmjét.
 
A film vállaltan érzelmes, sőt, olykor már érzelgős, és a giccs szót is bátran meg lehet kockáztatni vele kapcsolatban, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne valóban megható. Nem lesz belőle új Gettómilliomos, de azok a nézők, akik szeretik könnyekkel áztatni a pézséjüket a moziban, nem fognak csalódni. 70/100 több»
 
Semmi forradalmit nem mutat az Oroszlán. Vállaltan érzelmes, könnycsepp csalogató. Kicsit patikamérlegen van minden kiszámolva benne, ami nem feltétlen baj. 10/7 több»

A film összbevétele 140 312 928 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 16 399 451 forintot termelt. A hazai mozik összesen 11 245 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film zárójelenetben, amikor Saroo újra találkozik az édesanyjával valóban a falubéli emberek működnek közre.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Nicole Kidman-t Saroo édesanyja, Sue Brierley javasolta a szerepre, ugyanis mindketten nagyon hasonlóan gondolkodnak az örökbefogadásról. A színésznő-t Brierley még a lakásában is fogadta, hogy meg tudják osztani egymással a gondolataikat a történetről.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Rooney Mara karaktere a valóságban nem létezett, Lucy-t Saroo barátnőiből alkották meg, akikkel abban az időszakban járt, amikor a szülőhazája után kutatott.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.