A nagy fogás

A nagy fogás

The Rip

Amikor egy lerobbant rejtekhelyen több millió dollár készpénzre bukkannak, meginog a bizalom a miami rendőrök között. Ahogy külső erők tudomást szereznek a hatalmas fogásról, minden kérdésessé válik – még az is, hogy kiben bízhatnak… Több

Rendező: Joe Carnahan
Forgatókönyvíró: Joe Carnahan, Michael McGrale
Premier: 2026.01.15. | Netflix (2026.01.16.)

2026.01.16 László404756

9/10

Ez egy jó akció film! 9/10

2026.01.16 szemtelen

Lojalitás vagy korrupció

Már többször bizonyítást nyert, hogy a nagy nevek nem biztos garancia a tuti sikerre. Matt Damon és Ben Affleck közötti természetes összhang, barátság és közös filmes múlt azért nagy mértékben hitelesíti az új akció-krimi produkciót. A vörös szőnyeges díszbemutató után három nappal már a netflix nagyközönsége is élvezheti a feszült, fordulatos, bár helyenként megosztó alkotást, a miami rendőrök közötti bizalmatlanság fojtogató légkörét. A film története egy miami elit rendőri egység körül bonyolódik, amikor egy fülest követve rajtaütnek egy kartell rejtekhelyén, ahol váratlanul 20 millió dollárnyi készpénzt találnak egy padláson. A hatalmas összeg morális válságba sodorja a csapatot, megrendül a bizalom. Egy bosszúszomjas kartell és gyanús szövetségi ügynökök felbukkanása tovább fokozza a feszült éjszaka eseményeit. „A nagy fogás” egy régi vágású krimi, engem a „Szemtől szemben” hangulatát idéző történetében a korrupt rendőrös zsánerábrázolás fordulatos, néha sablonos képviselője, ahol a mi számunkra is kérdéssé válik: ki az, aki valóban a törvény oldalán áll.

A fő forgatási helyszínek Los Angeles és New Jersey voltak, ahol 2024 októberétől decemberig dolgoztak a filmen.Szerző: Bolla Eszter

A film egy valós miami drogellenes akció alapján készült, amelyet Joe Carnahan személyes élményei is inspiráltak.Szerző: Bolla Eszter