Matt Damon és Ben Affleck neve azt ígéri, hogy egy jó filmet fogunk látni. Viszont az, hogy ezt a Netflix biztosítja számunkra már kétségeket jelent. (Inkább a mennyiség mint a minőség ugyebár) Megnéztem a filmet és nem volt rossz, de azt is megértem, hogy miért nem a mozikba került be. Izgalmas, fordulatos, az elején kíváncsi az ember, a végén meglepődik, de azért valami pluszt még el bírtam volna viselni ahhoz, hogy én is azt mondjam, hogy ez egyelőre az év filmje. Nagyon korai azért ezt így kijelenteni és részemről ez a film feledésbe fog merülni hamar, hogy esetleg évek múlva újranézzem majd úgy, hogy nem sokra emlékszek belőle. Úgy éreztem, hogy túl sok a hűha benne. Valakit rögtön megölnek, utána a zsaruk egymásnak feszülnek, majd jön a nagy fogás, és egyértelműen valami nem stimmel, mindenki bizonytalan mindenkivel, nem tudni, hogy ki korrupt, ki nem, nekem ez túl sok volt, főleg, hogy a film szinte végig ugyanabban az utcában, házban zajlik. Szerintem csak azért kap ennyire pozitív kritikákat, mert a két főszereplő már letett valamit az asztalra, és gyakorlatilag bármit eljátszhatnának is, leborulnának előttük. Azért nézze meg mindenki maga és döntse el, hogy neki tetszett e. A férjem szerint jó volt, pedig ő ritkán mond ilyet egy filmre.
„A nagy fogás” (2026) Matt Damonnal és Ben Affleck-kel a főszerepben egy olyan amerikai film, amelyet ideális körülmények között sikerült megnéznünk télvíz idején a feleségemmel együtt, egy kényelmes fotelben, chipset ropogtatva, forró teával a kézben, miközben odakint dübörgő mínuszok jelezték, hogy jobb bent maradni és filmnézéssel elütni az időt. A meleg tv-szobában hamar működni kezdett a mozi hangulata. A történet alapja, hogy egy véletlennek tűnő szálon a főhős egy több millió ellopott dollár nyomára bukkan, ami azonnal elszabadítja az eseményeket. Van benne folyamatos harc, sötét alakok, korrupt rendőrség, egy alvilági korrupt sarok, és persze az elkerülhetetlen pillanat, amikor valaki lebukik. A film második felében felpörög a tempó: tűzharc, túlzó jelenetek, egy már-már nevetséges fegyver-Barbie, majd egy hideg kivégzés zárja le a konfliktust. Összességében ez egy igazi akciófilm, erősen amerikai mintára, tele klisékkel, de azért egynek elment, egynek jó volt. Nálam 5/4 csillagot érdemelt ki...
Már többször bizonyítást nyert, hogy a nagy nevek nem biztos garancia a tuti sikerre. A Matt Damon és Ben Affleck közötti természetes összhang, barátság és közös filmes múlt azért nagy mértékben hitelesíti az új akció-krimi produkciót. A vörösszőnyeges díszbemutató után három nappal már a Netflix nagyközönsége is élvezheti a feszült, fordulatos, bár helyenként megosztó alkotást, a miami rendőrök közötti bizalmatlanság fojtogató légkörét. A film története egy miami elit rendőri egység körül bonyolódik, amikor egy fülest követve rajtaütnek egy kartell rejtekhelyén, ahol váratlanul 20 millió dollárnyi készpénzt találnak egy padláson. A hatalmas összeg morális válságba sodorja a csapatot, megrendül a bizalom. Egy bosszúszomjas kartell és gyanús szövetségi ügynökök felbukkanása tovább fokozza a feszült éjszaka eseményeit. „A nagy fogás” egy régi vágású krimi, a „Szemtől szemben” hangulatát idéző történet a korrupt rendőrös zsánerábrázolás fordulatos, néha sablonos képviselője, ahol a mi számunkra is kérdéssé válik: ki az, aki valóban a törvény oldalán áll.
Hiába még csak 2026. január, de számomra viszi ez az alkotás az év legjobb akciófilm-díját, elismerését! Bravó!!! Parádés szereplőgárda, jó rendezés, szuper (állítólag true story-n alapul) történetfeldolgozás, csattanó a végén! Nem egyszernézős, az tuti!
Szinte tökéletes film. Rég nem láttam ilyen jó, veszett akcióthrillert. Tényleg jó történet! Ott a csata a végén. Plusz remek karakterek vannak benne. Rendezésileg is zseniális. Ajánlom mindenkinek, jó film.
Hiába a nagy nevek, ez közepesre sikeredett. Nagyon szűk helyen játszódik, mint egy tv-játék. Némi zavart éreztem, hogy az FBI-os testvér nyomoz a tesója ügyében...A zsaruk luxuskocsikkal nyomják, a történet elcsépelt. Egy lerágott csont. Kedvelem M.... Több
Ha őszinte akarok lenni, Ben Affleck leginkább idegesít, de a párosuk Matt Damonnal igen szórakoztató tud lenni, ráadásul együtt nem vállalnak el blődséget. Legalábbis eddig nem vállaltak, de már kezd rezegni a léc. Ez a film ugyanis amilyen jó felcsapással, akciós-nyomozós-krimis alaphelyzettel és potenciált hordozó karakterekkel indít, úgy csúszik le a logikai összefüggéseket és reális motivációt képviselő fővonalról, hogy a végére egészen hiteltelenné és nevetségessé váljon (a páncélautóban géppisztollyal való lövöldözés talán a mélypont, de lehet, hogy mégse - van miből válogatni). Egyébként kár, mert ebből az alapanyagból kis odafigyeléssel egy, a műfaj klasszikusaihoz felnövő filmet is lehetett volna készíteni. Legközelebb több sikert a választáshoz fiúk!