78% 42 szavazat
Frici & Aranka

Frici & Aranka

Frici & Aranka
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
16
Szereplők (16)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

A 20. századi magyar irodalom nagyjai, köztük Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Harmos Ilona, Judik Etel és Böhm Aranka életét és barátságát követhetjük nyomon.
A középpontban mégis Karinthy és Böhm viharos élete és emberi házassága áll. A Frici & Aranka Juhász Anna irodalmár produceri… Több


Forgatókönyvíró: Vajda Anikó
Ország: Magyarország
Premier: 2022 | Filmio (2023.04.20.)

Hol nézheted

 
2023.07.12 Fikatours_blogger

legújabb vélemény

A forgatókönyv nem volt annyira ütős, és a dramaturgia sem, ezzel együtt jól szórakoztam a filmen.

0
 
2022.04.14 Az amatőr

"Ön a leghíresebb magyar író?"

Valahogy így kezdődött Böhm Aranka és Karinthy Frigyes botrányosan nagy szerelme, amelynek megható emléket állít ez a film. Miközben pedig Aranka és Frici érzelmeinek hullámvasútján száguldunk, betekintést nyerhetünk a két világháború közötti magyar írói elit világába is. Olyan utazás ez, melyen feltétlen érdemes részt venni. Ugyanis tényleg igényesek a kosztümök és a helyszínek is. A színészek pedig beleadják, amit lehet. Szakács Hajnalka csak úgy sziporkázik Aranka szerepében, és a csábító szörnyetegként elhíresült karakterhez képes hozzáadni az emberi aspektust is, nem leegyszerűsítve Aranka titokzatos személyiségét. Az egész filmben jól keveredik a valóság a múltból ránk maradt anekdotákkal, túlzó jellemzésekkel. A helyenként bevágott korabeli képek, felvételek szilárd vázat adnak a regényes cselekménynek. Igazi élmény volt tehát ismét egy jó magyar filmet látni, mely sikeresen megragadta ennek a nem mindennapi szerelmi drámának az édeskeserű pillanatait. Különösen ajánlott az irodalom és az érzelmi hullámvasutak kedvelőinek. Hisz olyan, akár egy erős fekete kávé lehetett a New Yorkban, illetve ahogy Karinthy jellemezte Arankát: "édes és rettentően keserű".

1
0
 
2023.01.18 tomtom

Engem sajnos nem igazán nyűgözött le ez a film, pedig nagyon kíváncsi voltam rá. Egész egyszerűen elnagyolt a történet és valahogy nem is volt hiteles számomra.

0
 
2023.01.17 Gyuri

Nem állítom, hogy ez a legrosszabb magyar film, amit valaha láttam, de annyira középszerűnek és olcsónak érzem, hogy inkább azt mondanám rá, hogy kihagyható.

0
A kibukott
2022
Hol nézheted: Disney+
A műsorlista
2022
Hol nézheted: Netflix
Julia
2022
Hol nézheted: HBO Max
A meztelen rendező
2019
Hol nézheted: Netflix
Halston
2021
Hol nézheted: Netflix
Nolly
2023
Hol nézheted: HBO Max
Pam és Tommy
2022
Hol nézheted: Disney+
John Adams
2008
Hol nézheted: HBO Max