Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb játékfilm filmek

#1

96 Déva

(4) (1)

játékfilm

Netflix

A Déva egy árvaházban élő albínó lányról, Katóról szól, aki a nyári szünetben összebarátkozik egy új önkéntessel, Bogival, de barátságát csak úgy tudja kifejezni, hogy... több»

Nem egy tucatfilm, bizonyára nem fogja széles tömegek tetszését elnyerni, de aki szereti a mélyebb mondanivalójú, mögöttes tartalmú filmeket, annak nem lehet kifogása ellene. Egy olyan világot mutat be, amilyet az átlagember el sem tud képzelni, egy kirekesztett gyerek szemén... több»
#2

96 Kilenc hónap  (1976)

(4)

játékfilm

TV-ben (DUNA WORLD, csütörtök 01:33)

Juli a téglagyárban dolgozik betanított munkásként, mellette pedig agrármérnöki tanulmányokat folytat levelezőn. Bodnár, a főnöke beleszeret és megkéri a kezét. Juli titkolja, hogy... több»

Zseniális film, nem is csodálkozom, hogy cannes jelölés volt belőle. Nagyon jól megírt történet, amihez a színészi alakítások nem csak ráadások, hanem szintén zseniálisan párosulnak.
#3

88 Hét kis véletlen  (2020)

(3) (7)

dráma | játékfilm

Gertrúd egy középkorú zenetanárnő, aki úgy érzi, válságba került az élete, és belefáradt a restaurátor férjével és tinédzser fiával töltött monoton hétköznapiságba. Egy... több»

Nekem már nagyon hiányzott egy ilyen film, ami a történetében mer egy kicsit összetettebb lenni. Jól néz ki, érdekesek a karakterek, és még a színészi alakítások is teljesen rendben vannak.
#4

játékfilm

A film főszereplője a háború után kikerült Dél-Amerikába. Most hazajön, és találkozni szeretne régi szerelmével. Ugyanakkor elvállalja, hogy vigyáz rokonai gyermekeire, két... több»

Gyermekkorom nagy kedvence a film és a könyv is, egyszerűen mindig vágytam rá, hogy egy ilyen nagynénim legyen nekem is, annyira vagány. A film hihetetlenül jó hangulatú. Az a fajta, amit bármikor bármennyiszer meg lehet nézni és nem tudja az ember megunni. Csakis ajánlani tudom a... több»
#5

88 Illatszertár  (1987)

(3) (1)

játékfilm

Egy Váci utcai illatszertárban hatan dolgoznak. Asztalos másfél éve levelezik egy lánnyal, szeretné feleségül venni, de épp karácsony előtt kirúgják állásából. A tulajdonos,... több»

Nem igazán kedvelem a magyar filmgyártás ezt a korszakát, az egész valahogy olyan lapos volt. De be kell látnom, hogy ez viszont igenis nagyszerű alkotás, ami akár klasszikussá is válhat.
#6

játékfilm

Réb, Makai és Nyikita barátok. 1968 nyarán elhatározzák, hogy kiutaznak Magyarországról a Nyugatra. Van azonban egy alapvető probléma: csak Makainak és Réb barátnőjének, Marinak van... több»

A magyar filmgyártás utolsó gyöngyszemeinek egyike...legalábbis megjelenést követő években egy darabig. Persze nem hibátlan a film, mivel javarészt színházi színészeket láthatunk alakítani, így ezek a karakterek egy kissé teátrálisra sikeredtek. De annyi baj legyen, ezt már... több»
#7

játékfilm | rövidfilm

Luis nyolc évig élvezte szülei odaadó figyelmét, egész a kishúga megszületéséig. Nem könnyű megbarátkoznia a gondolattal, hogy már nem ő a "kedvenc". Ezért úgy határoz, hogy... több»

#8

75 Danaida  (1971)

(2)

játékfilm

Csanády Katalin viharos szerelmi világának története, amelyet keresztülsző az árulás, a szenvedés és persze a szenvedély is. több»

Szabó Magda a kedvenc íróm, és bár nem ez a kedvenc regényem tőle, mindenesetre nagyon szeretem ezt az adaptációt.
#9

dokumentum | játékfilm

Lucy Salzburga utazik, ahol találkozik Wolfgang Amadeus Mozarttal. A lány rövidesen jobban megismeri a férfit, majd úgy döntenek, hogy Londonba utaznak. több»

Helyet az ifjúságnak!
#10

játékfilm

Dr. Boronkai György, az ismert, jóvágású fiatalember valójában egy a 30 millió európai munkanélküli közül. Egy szép napon azonban föllázad, s úgy dönt, hogy az éhhalál helyett... több»

#11

családi | dráma | játékfilm | vígjáték

Az első világháború utáni Erdélyben járunk, amely ekkor már Romániához tartozik. Itt él a tizenéves Ábel, aki korához képest rendkívül leleményes. Amikor azonban édesapja a... több»

Mély mondanivalóval bíró, érzelmileg megfogó, szomorkás film, ami leköti a nézőt és elgondolkoztatja. A főszereplő alakítása profi, meggyőző, hitelesen adja a karaktert.
#12

játékfilm

Filmio

A történetmesélés bizony nehéz dolog, így hát a mesélőnek többször is neki kell rugaszkodnia, hogy elkezdődjön a film. Végre megpillanthatjuk a főhőst, Oláh Gyula brigádvezetőt,... több»

#13

68 Túsztörténet  (1989)

(1) (6)

dráma | játékfilm

Filmio

Egy határ menti kisvárosban a helyi parancsnok két kamasz fia lopott fegyverrel túszul ejt tizennyolc lányt a kollégiumban. Azért szánták el magukat erre a kétségbeesett cselekedetre,... több»

1973. január 7. Vége a téli szünidőnek. A balassagyarmati Geisler Eta Leánykollégium tanulói lassan szivárognak vissza a hideg időben a szállásukra, hiszen másnap már iskola. Este 22:00 óra körül egy testvérpár – Pintye András, akit a filmben Berencsi Attila, más néven Beri... több»
#14

játékfilm

Filmio

A Szerb Antal regényéből készült film hőse a szellem embere, aki a titokzatos rózsakeresztesek nyomát kutatja különböző londoni könyvtárakban. Hamarosan alkalma nyílik rá, hogy a... több»

Ha olvastad a könyvet, örülj annak, de a filmet nyugodtan kihagyhatod, csak elvenne az élményből.
#15

játékfilm

A "nagy generáció" 1989 kora őszén születésnapi bulit tart Horváth Imre balatonvidéki nyaralójában. A történelmi változásokkal szemben tanácstalanok, a nyolcvanas években... több»

Van ebben a filmben valami kettősség. A képi világa valahogy nagyon megnyugtató és meleg, főleg a színek miatt, de a történet eléggé nyomasztó. Nagyon tetszett ez így, és ez egész biztos, hogy még megfogom nézni jó párszor.
A galamb papné
#16

66 A galamb papné  (2013)

(1)

dráma | játékfilm

A gáti református pap, Pap Énók házasodik. Eljegyezte a méltóságos kisasszonyt, malomszegi és zádori Zádor Icát. A húsvéti „papnéválasztó bálon” Énók harmincöt gáti lány... több»

A régi magyar tévéfilmek hagyományát viszi tovább a mű. Móricz jól ismeri az emberi természetet, az asszonytípusokat. Fáj látni, hogyan csinál papucsot a férjéből. Unalmában? Vagy csak vágyik a drámára?
#17

játékfilm

A fiatal Petőfi Zoltán nem érzi otthonának édesanyja és mostohaapja házát. Debrecenbe megy, ahol színpadi, irodalmi siker és szerelem hull az ölébe. Anyja azonban ráébreszti, hogy... több»

#18

60 Kék róka  (2021)

(3)

játékfilm

TV-ben (M5, csütörtök 01:33)

A Herczeg Ferenc színművéből készült tévéfilmben egy szerelmi háromszög szövevényes története bontakozik ki Sándor, Cecile és Pál között. több»

Én őszintén szólva többet vártam tőle. Ebben azért valljuk be, volt potenciál, de persze tévéfilmes keretek között akkorát nem lehet álmodni.
#19

57 Free Entry  (2014)

(2)

játékfilm

Filmio

A Free Entry egy kalandos utazás a felnőttkorba, egy nyári ifjúsági dráma, amelynek története Betty és „V” vad, ámde bizonytalan kapcsolata körül forog. A két 16 éves lány... több»

Nagyon szeretem a fesztiválokat, viszonylag sokszor is voltam Magyarországon, s emiatt is éreztem úgy hogy nekem azt a filmet meg kell néznem. Tökéletesen visszaadja azt a szabadságérzést amit egy ilyen közösség és rendezvény jelent. Persze izgalmasabbá teszi az egészet hogy a két... több»
Lélegzetvisszafojtva
#20

játékfilm

Magyarország az ötvenes évek elején. Az iskolában alkalmazkodni kell a nagyvilághoz, ugyanúgy mint a szülőknek kinn az életben. Kis gyerekhősünk is megpróbálja, csak...