Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb játékfilm filmek

Saját filmes lista készítése
#1

96 Déva

(4) (1)

játékfilm

Netflix

A Déva egy árvaházban élő albínó lányról, Katóról szól, aki a nyári szünetben összebarátkozik egy új önkéntessel, Bogival, de barátságát csak úgy tudja kifejezni, hogy... több»

Nem egy tucatfilm, bizonyára nem fogja széles tömegek tetszését elnyerni, de aki szereti a mélyebb mondanivalójú, mögöttes tartalmú filmeket, annak nem lehet kifogása ellene. Egy olyan világot mutat be, amilyet az átlagember el sem tud képzelni, egy kirekesztett gyerek szemén... több»
#2

96 Kilenc hónap  (1976)

(4)

játékfilm

Juli a téglagyárban dolgozik betanított munkásként, mellette pedig agrármérnöki tanulmányokat folytat levelezőn. Bodnár, a főnöke beleszeret és megkéri a kezét. Juli titkolja, hogy... több»

Zseniális film, nem is csodálkozom, hogy cannes jelölés volt belőle. Nagyon jól megírt történet, amihez a színészi alakítások nem csak ráadások, hanem szintén zseniálisan párosulnak.
#3

játékfilm

A film főszereplője a háború után kikerült Dél-Amerikába. Most hazajön, és találkozni szeretne régi szerelmével. Ugyanakkor elvállalja, hogy vigyáz rokonai gyermekeire, két... több»

Gyermekkorom nagy kedvence a film és a könyv is, egyszerűen mindig vágytam rá, hogy egy ilyen nagynénim legyen nekem is, annyira vagány. A film hihetetlenül jó hangulatú. Az a fajta, amit bármikor bármennyiszer meg lehet nézni és nem tudja az ember megunni. Csakis ajánlani tudom a... több»
#4

88 Illatszertár  (1987)

(3) (1)

játékfilm

Egy Váci utcai illatszertárban hatan dolgoznak. Asztalos másfél éve levelezik egy lánnyal, szeretné feleségül venni, de épp karácsony előtt kirúgják állásából. A tulajdonos,... több»

Nem igazán kedvelem a magyar filmgyártás ezt a korszakát, az egész valahogy olyan lapos volt. De be kell látnom, hogy ez viszont igenis nagyszerű alkotás, ami akár klasszikussá is válhat.
#5

játékfilm

Réb, Makai és Nyikita barátok. 1968 nyarán elhatározzák, hogy kiutaznak Magyarországról a Nyugatra. Van azonban egy alapvető probléma: csak Makainak és Réb barátnőjének, Marinak van... több»

A magyar filmgyártás utolsó gyöngyszemeinek egyike...legalábbis megjelenést követő években egy darabig. Persze nem hibátlan a film, mivel javarészt színházi színészeket láthatunk alakítani, így ezek a karakterek egy kissé teátrálisra sikeredtek. De annyi baj legyen, ezt már... több»
#6

játékfilm | rövidfilm

Luis nyolc évig élvezte szülei odaadó figyelmét, egész a kishúga megszületéséig. Nem könnyű megbarátkoznia a gondolattal, hogy már nem ő a "kedvenc". Ezért úgy határoz, hogy... több»

#7

családi | dráma | játékfilm | vígjáték

Az első világháború utáni Erdélyben járunk, amely ekkor már Romániához tartozik. Itt él a tizenéves Ábel, aki korához képest rendkívül leleményes. Amikor azonban édesapja a... több»

Mély mondanivalóval bíró, érzelmileg megfogó, szomorkás film, ami leköti a nézőt és elgondolkoztatja. A főszereplő alakítása profi, meggyőző, hitelesen adja a karaktert.
#8

játékfilm

Filmio

A történetmesélés bizony nehéz dolog, így hát a mesélőnek többször is neki kell rugaszkodnia, hogy elkezdődjön a film. Végre megpillanthatjuk a főhőst, Oláh Gyula brigádvezetőt,... több»

#9

játékfilm

A "nagy generáció" 1989 kora őszén születésnapi bulit tart Horváth Imre balatonvidéki nyaralójában. A történelmi változásokkal szemben tanácstalanok, a nyolcvanas években... több»

Van ebben a filmben valami kettősség. A képi világa valahogy nagyon megnyugtató és meleg, főleg a színek miatt, de a történet eléggé nyomasztó. Nagyon tetszett ez így, és ez egész biztos, hogy még megfogom nézni jó párszor.
A galamb papné
#10

dráma | játékfilm

A gáti református pap, Pap Énók házasodik. Eljegyezte a méltóságos kisasszonyt, malomszegi és zádori Zádor Icát. A húsvéti „papnéválasztó bálon” Énók harmincöt gáti lány... több»

#11

dokumentum | játékfilm

Lucy Salzburga utazik, ahol találkozik Wolfgang Amadeus Mozarttal. A lány rövidesen jobban megismeri a férfit, majd úgy döntenek, hogy Londonba utaznak. több»

Helyet az ifjúságnak!
#12

játékfilm

Dr. Boronkai György, az ismert, jóvágású fiatalember valójában egy a 30 millió európai munkanélküli közül. Egy szép napon azonban föllázad, s úgy dönt, hogy az éhhalál helyett... több»

#13

játékfilm

A fiatal Petőfi Zoltán nem érzi otthonának édesanyja és mostohaapja házát. Debrecenbe megy, ahol színpadi, irodalmi siker és szerelem hull az ölébe. Anyja azonban ráébreszti, hogy... több»

Lélegzetvisszafojtva
#14

játékfilm

Magyarország az ötvenes évek elején. Az iskolában alkalmazkodni kell a nagyvilághoz, ugyanúgy mint a szülőknek kinn az életben. Kis gyerekhősünk is megpróbálja, csak...

#15

játékfilm

Filmio

A Szerb Antal regényéből készült film hőse a szellem embere, aki a titokzatos rózsakeresztesek nyomát kutatja különböző londoni könyvtárakban. Hamarosan alkalma nyílik rá, hogy a... több»

Ha olvastad a könyvet, örülj annak, de a filmet nyugodtan kihagyhatod, csak elvenne az élményből.
#16

40 Getno  (2004)

dráma | játékfilm

Filmio

Jancsi és felesége az igazi amerikai álomra vágynak. Jancsi apja harminc éve amerikai állampolgár, így egy napon felkerekednek, és átszelik az óceánt. Sajnos az országról csak annyit... több»

#17

37 Hét kis véletlen  (2020)

(3) (7)

dráma | játékfilm

Gertrúd egy középkorú zenetanárnő, aki úgy érzi, válságba került az élete, és belefáradt a restaurátor férjével és tinédzser fiával töltött monoton hétköznapiságba. Egy... több»

Nekem már nagyon hiányzott egy ilyen film, ami a történetében mer egy kicsit összetettebb lenni. Jól néz ki, érdekesek a karakterek, és még a színészi alakítások is teljesen rendben vannak.
Jövetel
#18

NA Jövetel  (2020)

játékfilm

Egy magányos férfi földönkívüliek után kutat, ám a találkozás nem várt fordulatot vesz... több»

#19

játékfilm

A 20. századi magyar irodalom nagyjai, köztük Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Harmos Ilona, Judik Etel és Böhm Aranka életét és barátságát követhetjük nyomon. A középpontban... több»

Rendező: Tóth T. Tamás

A tőrbecsalt Blanco Posnet
#20

dráma | játékfilm

A két Posnet fiú egymástól merőben eltérő karakter. Az egyik ugyan iszákosból antialkoholistává lett, de mégis a kisváros megbecsült presbitere. Lázongó, önmagával és a... több»