Filmek

Legjobb játékfilm filmek

Saját filmes lista készítése
#1

96 Déva  (2019)

(4) (1)

játékfilm

Filmio

A Déva egy árvaházban élő albínó lányról, Katóról szól, aki a nyári szünetben összebarátkozik egy új önkéntessel, Bogival, de barátságát csak úgy tudja kifejezni, hogy... több»

Nem egy tucatfilm, bizonyára nem fogja széles tömegek tetszését elnyerni, de aki szereti a mélyebb mondanivalójú, mögöttes tartalmú filmeket, annak nem lehet kifogása ellene. Egy olyan világot mutat be, amilyet az átlagember el sem tud képzelni, egy kirekesztett gyerek szemén... több»
#2

96 Kilenc hónap  (1976)

(4)

játékfilm

Juli a téglagyárban dolgozik betanított munkásként, mellette pedig agrármérnöki tanulmányokat folytat levelezőn. Bodnár, a főnöke beleszeret és megkéri a kezét. Juli titkolja, hogy... több»

Zseniális film, nem is csodálkozom, hogy cannes jelölés volt belőle. Nagyon jól megírt történet, amihez a színészi alakítások nem csak ráadások, hanem szintén zseniálisan párosulnak.
#3

játékfilm

A film főszereplője a háború után kikerült Dél-Amerikába. Most hazajön, és találkozni szeretne régi szerelmével. Ugyanakkor elvállalja, hogy vigyáz rokonai gyermekeire, két... több»

Gyermekkorom nagy kedvence a film és a könyv is, egyszerűen mindig vágytam rá, hogy egy ilyen nagynénim legyen nekem is, annyira vagány. A film hihetetlenül jó hangulatú. Az a fajta, amit bármikor bármennyiszer meg lehet nézni és nem tudja az ember megunni. Csakis ajánlani tudom a... több»
#4

88 Zöld dió  (1974)

játékfilm

A Palotai Boris regényéből készült tévéfilm egy kamaszlány felnőtté válásának története.

#5

játékfilm

Három húszas éveikben járó nővér, akik a nagyvárosban hajszolják a sikert és a szerelmet: az "Oltári csajok" egy modern telenovella régimódi romantikával, intrikával és humorral... több»

Még csak 5 részt láttam, de üdítő, mindennapi gondokat feledtető sorozatnak néz ki. Nem kell tőle nagy csodát várni, de arra jó, hogy kikapcsolódjon az ember. A színészek valóban ügyes fiatalok, hitelesek is, bár engem rettenetesen zavar, hogy a Márk nevű egyik főszereplő... több»
#6

játékfilm

Réb, Makai és Nyikita barátok. 1968 nyarán elhatározzák, hogy kiutaznak Magyarországról a Nyugatra. Van azonban egy alapvető probléma: csak Makainak és Réb barátnőjének, Marinak van... több»

Hmm, éltem már ebben a korban, mégis nagyon múltnak tűnik. A zsiványság viszont egyetemes. A barátság is. A szerelem nem annyira. Vagy igen, de mindig mással? Másik országban, vagy itthon? Hol jó lenni és kivel? Válaszok vannak, sírhatunk és nevethetünk rajtuk.
#7

84 Pillangó  (1971)

(4)

játékfilm

Móricz Zsigmond az 1930-as években játszódó kisregényének két főhőse, Darabos Jóska és Zsuzsika egymásba szeretnek egy forró augusztusi aratás alatt. Szerelmük beteljesedését... több»

Több mint 50 éves, de imádom ezt a filmet, nagyon sokszor megnéztem már. Debreceni születésű lévén mindig megdobogtatja a szívem az ízes debreceni tájszólás na és a híres Apolló Mozi, amelyhez annyi emlékem kötődik. S azt se felejtsük el, hogy régen a moziba járás egy... több»
#8

80 Túsztörténet  (1989)

(1) (6)

dráma | játékfilm

Filmio

Az 1970-es évek Magyarországán két tizenéves testvér túszul ejt 20 lányt egy kollégiumban. Tettükkel szeretnék biztosítani dezertálásukat nyugatra. Az első modernkori túszejtés... több»

1973. január 7. Vége a téli szünidőnek. A balassagyarmati Geisler Eta Leánykollégium tanulói lassan szivárognak vissza a hideg időben a szállásukra, hiszen másnap már iskola. Este 22:00 óra körül egy testvérpár – Pintye András, akit a filmben Berencsi Attila, más néven Beri... több»
#9

játékfilm

A "nagy generáció" 1989 kora őszén születésnapi bulit tart Horváth Imre balatonvidéki nyaralójában. A történelmi változásokkal szemben tanácstalanok, a nyolcvanas években... több»

Van ebben a filmben valami kettősség. A képi világa valahogy nagyon megnyugtató és meleg, főleg a színek miatt, de a történet eléggé nyomasztó. Nagyon tetszett ez így, és ez egész biztos, hogy még megfogom nézni jó párszor.
#10

78 Frici & Aranka  (2022)

(3)

dráma | életrajzi | játékfilm

Filmio

A 20. századi magyar irodalom nagyjai, köztük Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Harmos Ilona, Judik Etel és Böhm Aranka életét és barátságát követhetjük nyomon. A középpontban... több»

Engem sajnos nem igazán nyűgözött le ez a film, pedig nagyon kíváncsi voltam rá. Egész egyszerűen elnagyolt a történet és valahogy nem is volt hiteles számomra.
#11

77 Illatszertár  (1987)

(3) (1)

játékfilm

Egy Váci utcai illatszertárban hatan dolgoznak. Asztalos másfél éve levelezik egy lánnyal, szeretné feleségül venni, de épp karácsony előtt kirúgják állásából. A tulajdonos,... több»

Nem igazán kedvelem a magyar filmgyártás ezt a korszakát, az egész valahogy olyan lapos volt. De be kell látnom, hogy ez viszont igenis nagyszerű alkotás, ami akár klasszikussá is válhat.
A legjobb játék
#12

játékfilm

Áron átlagos kora harmincas férfi, aki számára tökéletesen megfelel a képzettséget nem igénylő állása: biztonsági kamerákon figyeli a monoton hömpölygést egy forgalmas... több»

Rendező: Deák Kristóf

Szereplők: Rétfalvi Tamás

Deák Kristóf megcsinálta ugyanazt még egyszer. A téma most még aktuálisabb; a hangzás más jellegű, de ismét fülbemászó; vizuálisan is jobbat alkotott a Mindenkinél; a lezárás ismét csattanós, de a rövidke történetbe azért bele lehet kötni sajnos. Ahogy a Mindenki utolsó... több»
#13

76 A Zebegényiek  (1978)

(4)

játékfilm

A Zebegényiek népes családjának történetét az egyik Zebegényi unoka meséli el. A Nagymama és a Nagypapa kiköltöztek Érdre, ide gyűlik össze a família. János, az okos Zebegényi... több»

Jópofa film, jó látni azért, hogy ha az ember jó magyar filmet akar látni, nem kell egész a harmincas évekből keresgélnie. Jó szereposztás és dramaturgia. Ajánlom!
#14

játékfilm

Pécsi Sándor utolsó tévéfilmjében a tizedrangú szinészi szerepben szélhámost személyesit meg. A hiszékeny, társra vágyó nőknek osztogatja búsás áron a szerelmet. Üzleti ügyeit... több»

Rendező: Bán Róbert

Kell hozzá némi türelem, az igaz, de szerintem ettől függetlenül egy igazán korrekt magyar film, amit, ha nem is kötelező alapon, de érdemes megnézni. Már csak azért is, mert igazán hű korképet nyújt.
#15

dráma | játékfilm

Volt egyszer egy Magyarország. Tulajdonképpen mint ország, ekkoriban pont nem létezett. Sírok, romok, krónikák alapján lehetett emlékezni a múltjára - amit az itt élők meg is tettek... több»

Nagyon jó színészek és produkció, csak egy hatalmas baki van vele - számomra eszméletlenül unalmas volt az egész.
#16

73 Hét kis véletlen  (2020)

(4) (7)

dráma | játékfilm

Gertrúd egy középkorú zenetanárnő, aki úgy érzi, válságba került az élete, és belefáradt a restaurátor férjével és tinédzser fiával töltött monoton hétköznapiságba. Egy... több»

Nekem már nagyon hiányzott egy ilyen film, ami a történetében mer egy kicsit összetettebb lenni. Jól néz ki, érdekesek a karakterek, és még a színészi alakítások is teljesen rendben vannak.
#17

69 Danaida  (1971)

(2)

játékfilm

Csanády Katalin viharos szerelmi világának története, amelyet keresztülsző az árulás, a szenvedés és persze a szenvedély is. több»

Szabó Magda a kedvenc íróm, és bár nem ez a kedvenc regényem tőle, mindenesetre nagyon szeretem ezt az adaptációt.
Helyet az ifjúságnak!
#18

játékfilm

Dr. Boronkai György, az ismert, jóvágású fiatalember valójában egy a 30 millió európai munkanélküli közül. Egy szép napon azonban föllázad, s úgy dönt, hogy az éhhalál helyett... több»

#19

72 A galamb papné  (2013)

(1)

dráma | játékfilm

Filmio

Egy református pap egy nemesi származású feleséget választ magának, annak ellenére, hogy ezzel szembemegy a hagyományokkal. Ilyen módon a paraszti származású lelkész felküzdi magát... több»

A régi magyar tévéfilmek hagyományát viszi tovább a mű. Móricz jól ismeri az emberi természetet, az asszonytípusokat. Fáj látni, hogyan csinál papucsot a férjéből. Unalmában? Vagy csak vágyik a drámára?
#20

játékfilm | rövidfilm

Luis nyolc évig élvezte szülei odaadó figyelmét, egész a kishúga megszületéséig. Nem könnyű megbarátkoznia a gondolattal, hogy már nem ő a "kedvenc". Ezért úgy határoz, hogy... több»