Filmek

Legjobb játékfilm filmek

Saját filmes lista készítése
#1

96 Kilenc hónap  (1976)

(4)

játékfilm

Juli a téglagyárban dolgozik betanított munkásként, mellette pedig agrármérnöki tanulmányokat folytat levelezőn. Bodnár, a főnöke beleszeret és megkéri a kezét. Juli titkolja, hogy... több»

Zseniális film, nem is csodálkozom, hogy cannes jelölés volt belőle. Nagyon jól megírt történet, amihez a színészi alakítások nem csak ráadások, hanem szintén zseniálisan párosulnak.
#2

96 Déva

(4) (1)

játékfilm

Netflix | Filmio

A Déva egy árvaházban élő albínó lányról, Katóról szól, aki a nyári szünetben összebarátkozik egy új önkéntessel, Bogival, de barátságát csak úgy tudja kifejezni, hogy... több»

Nem egy tucatfilm, bizonyára nem fogja széles tömegek tetszését elnyerni, de aki szereti a mélyebb mondanivalójú, mögöttes tartalmú filmeket, annak nem lehet kifogása ellene. Egy olyan világot mutat be, amilyet az átlagember el sem tud képzelni, egy kirekesztett gyerek szemén... több»
#3

88 Hét kis véletlen  (2020)

(3) (7)

dráma | játékfilm

Gertrúd egy középkorú zenetanárnő, aki úgy érzi, válságba került az élete, és belefáradt a restaurátor férjével és tinédzser fiával töltött monoton hétköznapiságba. Egy... több»

Nekem már nagyon hiányzott egy ilyen film, ami a történetében mer egy kicsit összetettebb lenni. Jól néz ki, érdekesek a karakterek, és még a színészi alakítások is teljesen rendben vannak.
#4

játékfilm

A film főszereplője a háború után kikerült Dél-Amerikába. Most hazajön, és találkozni szeretne régi szerelmével. Ugyanakkor elvállalja, hogy vigyáz rokonai gyermekeire, két... több»

Gyermekkorom nagy kedvence a film és a könyv is, egyszerűen mindig vágytam rá, hogy egy ilyen nagynénim legyen nekem is, annyira vagány. A film hihetetlenül jó hangulatú. Az a fajta, amit bármikor bármennyiszer meg lehet nézni és nem tudja az ember megunni. Csakis ajánlani tudom a... több»
#5

88 Zöld dió  (1974)

játékfilm

A Palotai Boris regényéből készült tévéfilm egy kamaszlány felnőtté válásának története.

#6

játékfilm

TV-ben (RTL Klub, csütörtök 01:33)

Három húszas éveikben járó nővér, akik a nagyvárosban hajszolják a sikert és a szerelmet: az "Oltári csajok" egy modern telenovella régimódi romantikával, intrikával és humorral... több»

Még csak 5 részt láttam, de üdítő, mindennapi gondokat feledtető sorozatnak néz ki. Nem kell tőle nagy csodát várni, de arra jó, hogy kikapcsolódjon az ember. A színészek valóban ügyes fiatalok, hitelesek is, bár engem rettenetesen zavar, hogy a Márk nevű egyik főszereplő... több»
#7

83 Túsztörténet  (1989)

(2) (6)

dráma | játékfilm

Filmio

Az 1970-es évek Magyarországán két tizenéves testvér túszul ejt 20 lányt egy kollégiumban. Tettükkel szeretnék biztosítani dezertálásukat nyugatra. Az első modernkori túszejtés... több»

1973. január 7. Vége a téli szünidőnek. A balassagyarmati Geisler Eta Leánykollégium tanulói lassan szivárognak vissza a hideg időben a szállásukra, hiszen másnap már iskola. Este 22:00 óra körül egy testvérpár – Pintye András, akit a filmben Berencsi Attila, más néven Beri... több»
#8

játékfilm

A "nagy generáció" 1989 kora őszén születésnapi bulit tart Horváth Imre balatonvidéki nyaralójában. A történelmi változásokkal szemben tanácstalanok, a nyolcvanas években... több»

Van ebben a filmben valami kettősség. A képi világa valahogy nagyon megnyugtató és meleg, főleg a színek miatt, de a történet eléggé nyomasztó. Nagyon tetszett ez így, és ez egész biztos, hogy még megfogom nézni jó párszor.
#9

77 Illatszertár  (1987)

(3) (1)

játékfilm

Egy Váci utcai illatszertárban hatan dolgoznak. Asztalos másfél éve levelezik egy lánnyal, szeretné feleségül venni, de épp karácsony előtt kirúgják állásából. A tulajdonos,... több»

Nem igazán kedvelem a magyar filmgyártás ezt a korszakát, az egész valahogy olyan lapos volt. De be kell látnom, hogy ez viszont igenis nagyszerű alkotás, ami akár klasszikussá is válhat.
#10

játékfilm

Réb, Makai és Nyikita barátok. 1968 nyarán elhatározzák, hogy kiutaznak Magyarországról a Nyugatra. Van azonban egy alapvető probléma: csak Makainak és Réb barátnőjének, Marinak van... több»

A magyar filmgyártás utolsó gyöngyszemeinek egyike...legalábbis megjelenést követő években egy darabig. Persze nem hibátlan a film, mivel javarészt színházi színészeket láthatunk alakítani, így ezek a karakterek egy kissé teátrálisra sikeredtek. De annyi baj legyen, ezt már... több»
A legjobb játék
#11

játékfilm

Áron átlagos kora harmincas férfi, aki számára tökéletesen megfelel a képzettséget nem igénylő állása: biztonsági kamerákon figyeli a monoton hömpölygést egy forgalmas... több»

Rendező: Deák Kristóf

Szereplők: Rétfalvi Tamás

Deák Kristóf megcsinálta ugyanazt még egyszer. A téma most még aktuálisabb; a hangzás más jellegű, de ismét fülbemászó; vizuálisan is jobbat alkotott a Mindenkinél; a lezárás ismét csattanós, de a rövidke történetbe azért bele lehet kötni sajnos. Ahogy a Mindenki utolsó... több»
#12

játékfilm | rövidfilm

Luis nyolc évig élvezte szülei odaadó figyelmét, egész a kishúga megszületéséig. Nem könnyű megbarátkoznia a gondolattal, hogy már nem ő a "kedvenc". Ezért úgy határoz, hogy... több»

#13

dráma | játékfilm

Volt egyszer egy Magyarország. Tulajdonképpen mint ország, ekkoriban pont nem létezett. Sírok, romok, krónikák alapján lehetett emlékezni a múltjára - amit az itt élők meg is tettek... több»

Nagyon jó színészek és produkció, csak egy hatalmas baki van vele - számomra eszméletlenül unalmas volt az egész.
#14

74 Frici & Aranka  (2022)

(3)

dráma | életrajzi | játékfilm

Filmio

A 20. századi magyar irodalom nagyjai, köztük Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Harmos Ilona, Judik Etel és Böhm Aranka életét és barátságát követhetjük nyomon. A középpontban... több»

Engem sajnos nem igazán nyűgözött le ez a film, pedig nagyon kíváncsi voltam rá. Egész egyszerűen elnagyolt a történet és valahogy nem is volt hiteles számomra.
#15

72 Holdudvar  (1968)

(2)

játékfilm

Filmio

Balassánénak hirtelen meghal a férje, ő pedig nem tudja, mihez kezdjen a számára mindig is idegen környezetben. Két felnőtt fia is inkább hátráltatja, mint segíti abban, hogy végre... több»

Kicsit féltem ettől a filmtől, hogy valójában nem lesz annyira érdekes, de nekem végül is nagyon bejött. Nagyon átélhető hangulata van, ami igazán felejthetetlenné teszi ezt az alkotást.
Helyet az ifjúságnak!
#16

játékfilm

Dr. Boronkai György, az ismert, jóvágású fiatalember valójában egy a 30 millió európai munkanélküli közül. Egy szép napon azonban föllázad, s úgy dönt, hogy az éhhalál helyett... több»

#17

játékfilm

Komáromi Zoltán fiatal mérnök forradalmi településfejlesztési tervet dolgoz ki, óvatoskodó főnökei azonban inkább hátráltatják, mint támogatják a munkáját. Magánélete is... több»

#18

családi | dráma | játékfilm | vígjáték

Az első világháború utáni Erdélyben járunk, amely ekkor már Romániához tartozik. Itt él a tizenéves Ábel, aki korához képest rendkívül leleményes. Amikor azonban édesapja a... több»

Mély mondanivalóval bíró, érzelmileg megfogó, szomorkás film, ami leköti a nézőt és elgondolkoztatja. A főszereplő alakítása profi, meggyőző, hitelesen adja a karaktert.
#19

játékfilm

Filmio

A történetmesélés bizony nehéz dolog, így hát a mesélőnek többször is neki kell rugaszkodnia, hogy elkezdődjön a film. Végre megpillanthatjuk a főhőst, Oláh Gyula brigádvezetőt,... több»

#20

69 A galamb papné  (2013)

(1)

dráma | játékfilm

Filmio

Egy református pap egy nemesi származású feleséget választ magának, annak ellenére, hogy ezzel szembemegy a hagyományokkal. Ilyen módon a paraszti származású lelkész felküzdi magát... több»

A régi magyar tévéfilmek hagyományát viszi tovább a mű. Móricz jól ismeri az emberi természetet, az asszonytípusokat. Fáj látni, hogyan csinál papucsot a férjéből. Unalmában? Vagy csak vágyik a drámára?