Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
96%

Déva

Déva
Filmadatlap
 
8
Szereplők
4
Vélemények
46
Képek
3
Videók

Galéria (46)

Videók (3)

 
gennaddifix   2019. 11. 29.

legújabb vélemény

0

Úgy érzem, hogy ez a film korántsem kapott akkora médiafigyelmet, mint amekkorát megérdemelt volna. Pedig elképesztően szép történet, a hangulata pedig egyszerűen lebilincselő. Nem tagadom, még mindig fojtogató az érzés, ha a cselekményre gondolok, de ezt a filmet látni kell.

 
pepetherock   2017. 08. 02.

0

Félelmetesen fagyos hangulatú film, ami nem meglepő, hiszen egy drámai sorsot mutat be. Sajnáltam szegény kislányt, nem lehet könnyű élete egy árvaházban, ráadásul ilyen szokatlan külsővel. Ennek ellenére a rendező takarékra vette az érzelmes jelenet... több»

 
ruman666   2019. 11. 28.

0

Nem egy könnyen emészthető darab, az egyszer bizonyos, mindenesetre nagyon örülök, hogy láttam, szükségem volt erre a sötét élményre.

 
hogerr   2019. 10. 10.

0

Nem egy tucatfilm, bizonyára nem fogja széles tömegek tetszését elnyerni, de aki szereti a mélyebb mondanivalójú, mögöttes tartalmú filmeket, annak nem lehet kifogása ellene. Egy olyan világot mutat be, amilyet az átlagember el sem tud képzelni, egy ... több»

 

A Déva Szőcs Petra első nagyjátékfilmje. A film a Biennale College Cinema tehetséggondozó programjának támogatásával készült, amelyre évente mindössze három projektet választanak ki. Ez az első magyar alkotás, amely a Biennale College Cinema közreműködésével jött létre.

(hp)
 
A Déva egy rendkívül érzékeny, mikrorezdülésekre fókuszáló elsőfilmes alkotó munkája, amelynek – a tipikus kritikusi megállapítással ellentétben – hosszabbnak kellene lennie. több»
 
Bizarr, de hatásos: Szőcs Petra debütje egyszerre dokumentarista látlelet Déva városáról, amely a szocializmus hatásai alól még nem tudott szabadulni, illetve horrorból a transzcendentálisába hajló mese egy árvaházi albínó kislányról. több»