Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
96

Déva

Déva
Filmadatlap
 
8
Szereplők
4
Vélemények
46
Képek
3
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
gennaddifix   2019. 11. 29.

legújabb vélemény

Úgy érzem, hogy ez a film korántsem kapott akkora médiafigyelmet, mint amekkorát megérdemelt volna. Pedig elképesztően szép történet, a hangulata pedig egyszerűen lebilincselő. Nem tagadom, még mindig fojtogató az érzés, ha a cselekményre gondolok, de ezt a filmet látni kell.

 
ruman666   2019. 11. 28.

Nem egy könnyen emészthető darab, az egyszer bizonyos, mindenesetre nagyon örülök, hogy láttam, szükségem volt erre a sötét élményre.


 
pepetherock   2017. 08. 02.

Félelmetesen fagyos hangulatú film, ami nem meglepő, hiszen egy drámai sorsot mutat be. Sajnáltam szegény kislányt, nem lehet könnyű élete egy árvaházban, ráadásul ilyen szokatlan külsővel. Ennek ellenére a rendező takarékra vette az érzelmes jeleneteket, sokkal inkább a misztikum felé terelődött a történetet, főleg, mikor a lányban olyan gondolatok ébrednek, hogy bűvös ereje van, amivel alakíthatja a környezetét. Nem lett a kedvenc filmem, de érdemes rá időt szánni, már csak az egyedi látásmódja és hangulata miatt is.

 
hogerr   2015. 10. 10.

Nem egy tucatfilm, bizonyára nem fogja széles tömegek tetszését elnyerni, de aki szereti a mélyebb mondanivalójú, mögöttes tartalmú filmeket, annak nem lehet kifogása ellene. Egy olyan világot mutat be, amilyet az átlagember el sem tud képzelni, egy kirekesztett gyerek szemén keresztül látjuk, milyen érzés "másnak" lenni, és végig arra vágyni, hogy normálisként kezeljenek. Sötét hangulatú, drámai hatású, az igazat megvallva néha kissé borzongatónak is éreztem, de a lényeg, hogy nagyon betalált, nem tudom kiverni a fejemből a látottakat. Egyszóval jó, megérdemelte a németországi fesztivál díját.

 
Bizarr, de hatásos: Szőcs Petra debütje egyszerre dokumentarista látlelet Déva városáról, amely a szocializmus hatásai alól még nem tudott szabadulni, illetve horrorból a transzcendentálisába hajló mese egy árvaházi albínó kislányról. több»
 
A Déva egy rendkívül érzékeny, mikrorezdülésekre fókuszáló elsőfilmes alkotó munkája, amelynek – a tipikus kritikusi megállapítással ellentétben – hosszabbnak kellene lennie. több»
 
Olyasmi ez, mint esős-ködös időben felmászni Déva váráig, hogy aztán nyakig sárosan ne láss odafenn semmit. Elvesztegettél 80 percet, ennél többre sajnos nem számíthatsz. több»
 

A Déva Szőcs Petra első nagyjátékfilmje. A film a Biennale College Cinema tehetséggondozó programjának támogatásával készült, amelyre évente mindössze három projektet választanak ki. Ez az első magyar alkotás, amely a Biennale College Cinema közreműködésével jött létre.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.