Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
NA

A nagy generáció (1985)

A nagy generáció
Filmadatlap
 
10
Szereplők
3
Vélemények
2
Képek
2
Videók
 
papaja   2016. 12. 04.

A magyar filmgyártás utolsó gyöngyszemeinek egyike...legalábbis megjelenést követő években egy darabig. Persze nem hibátlan a film, mivel javarészt színházi színészeket láthatunk alakítani, így ezek a karakterek egy kissé teátrálisra sikeredtek. De annyi baj legyen, ezt már megszokhattuk a magyar filmektől. Mindazonáltal dramaturgiailag nagyon átgondoltan van felépítve, megvan a sajátos hangulata, így megkockáztatnám azt is, hogy ez egy egészen nemzetközi színvonalú alkotás.

 
casual   2019. 09. 21.

A három különböző sorsú főhős karaktere nagyon jól el lett találva, talán nem túlzás, hogy archetípusok a '70-es, '80-as évekből. Nem egy könnyű film, de nagyon megéri leülni elé.


 
nikla113   2016. 10. 05.

Nem kifejezetten tetszett, de merem ajánlani. Egyszer az életben biztosan érdemes megnézni. Nem azt mondom, hogy könnyű kikapcsolódást nyújt, hiszen a filmmel egy kicsit meg kell szenvedni.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.