84% 45 szavazat
Pillangó

Pillangó

Pillangó
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
7
Szereplők (7)
1
Képek (1)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ


Ország: Magyarország
Premier: 1970.11.30.
Venczel Vera
Kozák András
 
2024.01.14 Kinga Kecskeméti

legújabb vélemény

Több mint 50 éves, de imádom ezt a filmet, nagyon sokszor megnéztem már. Debreceni születésű lévén mindig megdobogtatja a szívem az ízes debreceni tájszólás na és a híres Apolló Mozi, amelyhez annyi emlékem kötődik. S azt se felejtsük el, hogy régen ... Több

1
 
2021.05.20 Antal Zsirai

Ez igen!

Az előttem szólóknak ellentmondva: az író nagyon jól bemutatja, szemlélteti a szegényparasztok nehézségeit, az abból adódó konfliktusokat, továbbá a fiatalok, a kezdő, "nem a szavak embere" párkeresők ügyetlenségeit. És mindehhez "jön" a nagyon jó rendezés, képi megvalósítás, nagyszerű színészi alakítások. Kozák András, Velencei Vera, de a többiek is. Igazságtalan a magyar filmek, a magyar filmművészet leszólása, habár nyilván nem minden alkotás remekmű. De ez igen.

1
 
2015.06.11 nándi99

Nem kifejezetten vagyok oda a magyar filmekért, de nekem ez határozottan tetszett. Könnyed, ugyanakkor nagyon szívszorító történet, aminek megvannak az aktualitásai, még ha ettől a világtól el is tudunk vonatkoztatni már.

0
 
2019.07.02 petresku

Hát, eléggé sablonos sztori, nem egyszer láthattuk már ezt a vásznon, ennek ellenére még mindig nagyon szép az egész film úgy, ahogy van. Az alakítások talán egy kissé túlságosan színpadiasra sikeredtek, de ettől eltekintve szerintem nagyon élvezetes film.

0