Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
77
Filmadatlap
 
36
Szereplők
4
Vélemények
9
Képek
Videók
Caligula
 
Morpheus19   2020. 05. 13.

legújabb vélemény

A hírhedt uralkodó

A történelem egyik legnagyobb botrányfilmje mire elég? Egy erős közepesre. Tinto Bass (és Bob Guccione) nagyszabású, extravagáns és mániákus műve, a principátus harmadik uralkodójáról, Caius Julius Caesar Germanicusról szóló Caligula nagyon közel járt hozzá, hogy lenyűgözzön, de a reveláció sajnos elmaradt. A cselekmény a Malcolm McDowell által alakított Caligula uralkodásának és megőrülésének négy évét mutatja be 37 és 41 között. Nos, az a helyzet, hogy a valóságban a harmadik római császár uralkodását nehezen lehet rekonstruálni, lévén, hogy nagyon kevés korabeli forrás maradt fenn róla (pl. Josephus Flavius). Az életét sokkal inkább az Antoninus-dinasztia idején alkotó Suetonius művéből,... több»

3
 
Nagy Zsolt   2019. 06. 19.

Nem okvetlenül történelmi film

Szerencsére a film forgatása és forgalomba hozatala korában, nem csináltak kétszínű, alakoskodó ügyet a szexjelenetekből. Még fiatalon, a moziban néztem meg először és akkor még nem tudtam, hogy kivágtak jeleneteket belőle. Az Internet megjelenése után, megnéztem a cenzúrázatlan változatot is és mondhatom, nem nagy különbség van a kettő között. Tele van élvezhető szexjelenetekkel és történetekkel, a mai steril, képmutató világban, pornó besorolást kapna. Csak az a baj, hogy manapság ilyen minőségű szexfilmet nem gyártanak többé. Private, Hustler, Kovi vegyetek magatoknak kötelet.


 
hedva   2016. 08. 20.

Nekem egy kicsit túl sok volt benne a meztelenség, el is vette a történelmi vonatkozását, legalábbis nálam így volt. Képtelen voltam komolyan venni a sok vagina, meg pénisz hatására...értem én az alkotói szándékot, de ez esetben túlment...

 
varjú   2015. 01. 28.

Nagyon érdekes és ellentmondásokkal teli film. Lényegében egy történelmi dráma, de erotikus film is egyben. Ebből gondolhatjátok, hogy nem mindennapi élmény és biztosan a valósághoz is több köze van kendőzetlensége miatt, mint egy langyosabb, hagyományosabb történelmi filmnek. Legalábbis a kor hangulatát, érzékletesen átadja...

Malcolm McDowell
Leopoldo Trieste
Malcolm McDowell
Leopoldo Trieste
Helen Mirren
Malcolm McDowell
Guido Mannari
Malcolm McDowell
 
Nehéz ajánlani ezt a filmet. Annak ellenére, hogy nem adtam rá rossz pontszámot, mivel vannak remek jelenetei és a többi is legrosszabb esetben egy jó középszernek nevezhető, ott vannak a tripla X-es részek, amik sok embernél le fogják verni a biztosítékot. több»

A film összbevétele 23 438 120 dollár volt (imdb.com).

 

Három órán keresztül sminkelték Peter O’Toole arcát, hogy riasztó vénembert varázsoljanak belőle.

(wintermat)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.