Anne Hathaway nem csak a A rólad alkotott kép főszereplője, hanem producere is lesz, ami lehetővé tette, hogy közvetlen beleszólása legyen a partner választásba karaktere számára.

A Robinne Lee regénye alapján készült filmben Hathaway egy 40 éves egyedülálló anyukát alakít, aki beleszeret a világ aktuálisan legmenőbb fiúbandájának 24 éves énekesébe.

Anne Hathaway a V magazinnak adott új interjújában a hamarosan bemutatásra kerülő filmje előtt elmondta, hogy az úgy nevezett "kémiatesztek" hosszú utat jártak be a 2000-es évekbeli meghallgatásai óta...

Az Oscar-díjas színésznő ugyan nem említett cím szerint egyetlen filmet sem, de elárulta, hogy egykor számos férfit kellett megcsókolnia ahhoz, hogy a film mögött álló csapat megtalálja számára a tökéletes társat.

A régi szokásrendszer

"A 2000-es években - és ez valóban megtörtént velem - normálisnak számított, hogy megkértek egy színészt, hogy csókolózzon más színészekkel, hogy teszteljék a kémiát, ami valójában a legrosszabb módja a dolognak" - mondta Hathaway - "Nekem azt mondták: 'Ma 10 srác jön, és te vagy a női főszereplő. Nem vagy izgatott, hogy mindannyiukkal smárolj?' Én meg azt gondoltam, 'Valami baj van velem?', mert nem voltam izgatott. Azt gondoltam, hogy ez undorítóan hangzik."

"Annyira fiatal voltam, és fájdalmasan tisztában voltam vele, hogy milyen könnyen elveszíthetek mindent, ha "nehéznek" bélyegeznek, úgyhogy csak úgy tettettem, mintha izgatott lennék, és belevágtam" - folytatta a színésznő - "Ez nem hatalmi játszma volt, senki sem akart szörnyű lenni vagy bántani engem. Egyszerűen csak nagyon más idők voltak, és most már jobban tudjuk ezt intézni."

Hogyan zajlott a The Idea of You castingja?

"Megkértük az érkező színészeket, hogy válasszanak ki egy olyan dalt, amit úgy érzik, hogy a karakterük imádna, amit feltennének, hogy táncra bírják az én karakteremet, és aztán csináltunk egy rövid kis improvizációt" - mondta Hathaway hamarosan bemutatásra kerülő filmje "kémiatesztjéről" - "Ültem egy székben, mintha vacsorából vagy sétából vagy valami hasonlóból jöttünk volna be, megnyomtuk a lejátszást, és csak elkezdtünk együtt táncolni".

Nicholas Galitzine azután nyerte el a szerepet, hogy az Alabama Shakes egyik dalát választotta, amire Hathaway táncolni kezdett, aki úgy emlékezett, hogy Galitzine "olyan nevetségesen tökéletes" volt a szerepre, amint belépett a szobába.

"És egyszerűen könnyű volt" - tette hozzá Hathaway - "Meghallottam [az énekesnő] Brittany [Howard] hangját, és csak mosolyogni kezdtem. Ő pedig látta, hogy mosolygok és elkezdtünk táncolni. [...]Csak egy térben táncoltunk. Odanéztem, és Michael Showalter, a rendezőnk sugárzott. Szikra!"

A filmet május 2-tól az Amazon Prime Video-on lehet megtekinteni. 

dráma

Sophie, a 40 éves elvált anya dacol a hőséggel, hogy lányával együtt elmenjen Coachellára, miután apja lemondja a közös utazásukat.