A magyar nézők aktuális kedvence Zack Snyder szerelemgyerek-projektje, a Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő. De vajon meddig lesz ez így? A jelenlegi második a Papírvékony falak, a harmadik pedig a Semmelweis

A film a mafabon jelenleg 44 százalékon áll (71 szavazat alapján) és az írásos vélemények rendkívül elmarasztalóak, 1 vagy 2 csillagot adtak Snyder újabb űropera próbálkozásának a mafab közösség tagjai. Lássunk egyet a visszafogottabb kritikák közül! 

"Kevesebb ultra lassítás de még mindig gyenge és nagyon Star Wars.. nekem tényleg picit olyan mintha megakarnak mutatni a mostani eljövendő generacionak a régi Star Wars filmeket csak picit más köntösben. Lehet nagyon elfogult vagyok de kb minden negyed órában emlékeztet rá." - írta kalozz44 nevű tagunk. És ennél csak durvább bejegyzések születtek...

A Rotten Tomatoes oldal nézői egy kicsit engedékenyebbek, ott 53 százalékon áll a film , több mint 1000 felhasználó szavazat alapján. A kritikusok viszont lehúzták, 18 százalékot adtak neki (jelenleg ez 67 szakvélemény alapján áll össze). A kritikusok konszenzusa pedig így szól:

"A Sebejtő kevésbé egy röppálya korrekció, mint inkább mindannak az összevonása, ami az elődjét összekeverte, ez egy közömbös, lapos hangokkal teli űropera."

Mindeközben maga a rendező úgy vélekedett, hogy az első Rebel Moon önmagában is megállja a helyét, de Snyder örült, hogy lehetősége nyílt arra, hogy az eposz két felét egészen más célokra használja fel. "Reményeim szerint, mivel két filmet tudtunk készíteni, az első filmben igazán bele tudunk fektetni a karakterekbe, hogy a közönség valóban megértse, miért harcolnak a Veldt bolygón élő falusiakért" - mondta a Netflixnek. 

Ha pedig mégis bejött volna Snyder világa, akkor van egy jó hírünk is, mivel érkezik egy különleges filmzene album is a 2. rész mellé!

A Rebel Moon egy teljesen új, Rebel Moon című kísérő EP-vel bővül a zene világában: Songs of the Rebellion címmel. A lemez öt dalt tartalmaz Jessie Reyez, Tokischa, Tainy, aespa, TOKiMONSTA, Black Coffee és Kordhell előadóktól.

Minden egyes szám a film szereplőit és a szabadságért folytatott harcukat tükrözi, a világ különböző műfajaiból és kultúráiból merítve. Ez egy zenei utazás, amelyet Snyder két filmjének mélyebb kiegészítése érdekében kurátorként állítottak össze, olyan művészektől, akik mind harcosok a maguk módján. 

Ha pedig úgy döntenél, hogy ezek után adsz egy esélyt a filmnek, akkor csak görgess a mafab adatlapon a "Hol nézheted" fülig, kattints a streaming ikonra és, ha van élő Netflix előfizetésed, már utazhatsz is egy messzi-messzi galaxisba...ja, bocs, nem oda, de majdnem...

akció | dráma | kaland

Zack Snyder a Rebel Moon első része után visszatér az általa megálmodott sci-fi univerzumba egy epikus történettel. Kizárólag a Netflixen. több»