Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
90%

Spartacus - Vér és homok (2010)

Spartacus: Blood and Sand
Filmadatlap
 
67
Szereplők
19
Vélemények
27
Képek
3
Videók
összes rész (33)
 
fjumer   2019. 11. 26.

legújabb vélemény

tipikus melóba nézős sorozat

rengeteg fél pucér emberrel ,sok gyilok sok sex,és sok ármány . egyszernézős .

 
mamiéstöti2   2018. 12. 05.

Egy igazán szuperül sikerült sorozat, mindentéren kiváló. JAI COURTNEY a nagy kedvencem, és színészi játéka is elragadó.


 
Deku   2017. 08. 21.

Ebben a típusú sorozatban mindent szépen felsorakoztattak ami kell egy ilyenhez. Egyszerűen letaglózóan hiteles és pörgős volt számomra. Nincs benne sallang csakis a fontos történések.

 
Diesel   2018. 02. 13.

Mestermű! Ha egy szóval jellemezném. Teljesen visszaadja nekünk hogy "milyen lehetett ez a Római kor". Bemutatja a korabeli társadalmat. Erőszakos, brutális van benne minden ami akkor valóban megtörténhetett szerintem ettől lett tökéletes a sorozat. ... több»

 
Lamboh   2017. 10. 21.

A tavalyi év folyamán néztem meg, és baromi jó volt. Izgalmas, látványos, sok-sok remek karakterrel és nagyszerű cselekménnyel. Mindenképpen ajánlom.

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

Csak annyit lehet mondani hogy zseniális lett. A történet vonalvezetése a látvány néha túl is szárnyal egy sorozatot. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

 
VFTS   2016. 08. 04.

Úgy látszik a dráma és a brutalitás remekül megfér egymás mellett. Nagyon jó sorozat.

Galéria (27)

Andy Whitfield
Andy Whitfield
Andy Whitfield
Andy Whitfield
Andy Whitfield
Andy Whitfield
Andy Whitfield
Andy Whitfield
Andy Whitfield

Videók (3)

 

Dustin Claire, Brett Tucker, és Daniel Feuerriegel is mind szerepeltek a McLeod lányai című sorozatban.

(Diesel)
 

Ellen Hollman (Saxa) is szerepelt vendégszereplőként a CSI: A helyszínelők című sorozat 14. évadában.

(Diesel)
 

2013-ban Cynthia-Addai Robinson, és Nick Tarabay együtt szerepeltek a "Star Trek: Into Darkness" -ben.

(Diesel)
 

A sorozat 3 évadjában is szerepel egy Tiberius nevű karakter. Az évadok számozása nem vetítési, hanem időrendi sorban van. Az 2. évadban, a Vér és a Homokban, Tiberius a Gargan ikrek egyikének a neve, akiket Crixus legyőzött. A 3. évadban, a Bosszúban, Tiberius Nasir rabszolga neve, amit a mester ad neki. A 4. évadban, Az Elátkozottak háborújában, Tiberius Marcus Crassus fia.

(Diesel)
 

Cynthia Addai Robinson, Katrina Law, Lucy Lawless, Marisa Ramirez, és Nick E. Tarabay színészek mind megjelentek a CSI: Miami című sorozat különböző epizódjaiban.

(Diesel)
 

A Barca a "karthágói szörnyeteg (Antonio Te Maioha) neve egyezik Hannibal Barca a karthágói tábornok nevével, aki elefántokkal kelt át az Alpokon, hogy megtámadja Rómát. Hannibálnak volt egy fiatalabb testvére is, akit Mago-nak hívtak. A "Legends" epizódban kiderült, hogy Barca megölte népének vezetőjét, Mago-t.

(Diesel)
 

A lázadó gladiátorok közül sokan jellegzetes fegyverekkel rendelkeznek a kardokon kívül. Mondhatni ez a védjegyük a csatában. Saxa kettős tőrt, Nasir lándzsát, Lugo kalapácsot, Donar pedig fejszét használ a legszívesebben.

(Diesel)
 

A víz nagyon fontos témája a sorozatnak. Batiatus házában lévő vízgyűjtő medence ki volt száradva Crixus bajnoksága alatt, de bőven lett benne víz, amikor Spartacus sorra győzött, és ez véget vetett az aszálynak. Érdekes még az is, hogy több karakter hal meg az eső, illetve a vihar alatt, vagy éppen amikor az közeledik.

(Diesel)
 

Ilithyia és Spartacus szexjelenetét 12 órán keresztül forgatták, mivel a színészek nem bírták ki nevetés nélkül.

(hp )
 

Andy Whitfield többször is elmondta, azért volt annyira hihető Spartacus és Varro barátsága, mert a forgatás során valóban nagyon szoros kapcsolat alakult ki közte és Jai Courtney között.

(hp )