Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Trónok harca - Sárkányok háza (2022)

House of the Dragon
Filmadatlap
 
42
Szereplők
9
Vélemények
56
Képek
4
Videók

Galéria (56)

Emma D'Arcy
Matt Smith
Steve Toussaint
Olivia Cooke
Rhys Ifans
Olivia Cooke
Rhys Ifans
Matt Smith
Olivia Cooke
Fabien Frankel
Paddy Considine
Steve Toussaint
Olivia Cooke
Milly Alcock
Emma D'Arcy

Videók (4)

 
kabel   2023. 03. 16.

legújabb vélemény

0
Majdnem kiváló

A Sárkányok Háza nagyon közel került az eredeti sorozat korai évadjainak minőségéhez, azonban karakterei nem annyira karizmatikusak és története nem annyira izgalmas egyelőre. Ugyanakkor ez még mindig egy igényes, kidolgozott és átgondolt fantasy sor... teljes kritika»

 
filmtro.hu   2022. 08. 22.

a nap véleménye

2
Reményteljes kezdet

Ha egyetlen mondatban kellene összefoglalni, mit sejtet a pilot epizód a Sárkányok háza sorozatról, akkor azt mondanám: Méltó a Trónok harcához. A Trónok harcába is pont úgy kezdtem bele annak idején, mint most a Sárkányok házába: az irodalmi háttér... teljes kritika»

 
Caravaggio1978   2022. 08. 25.

1
Első epizód utáni gondolataim...

Vastrón, vastrón állandóan az a vastrón, lehet a százharmincnyolcadik évadban is emlegetik majd... A szereplők eddig nem túlságosan karakteresek, a jelmezek szinte túlzóak. Természetesen az ezüst hajú emberek közé, egy színes bőrű színész berakása kötelező volt, basszus egyszerűen felröhögtem. Egyenlőre egy gyenge kosztümös film szintjét hozza.

 
Robinson76   2022. 11. 04.

0
Hogy méltó előzmény? Majd kiderül!

Ezzel a szériával pont fordítva voltam, mint a vele nagyjából egy időben látható másik grandiózus sorozattal, A hatalom gyűrűivel, ami végül jó osztályzatot kapott tőlem. Itt a kezdet nem volt túl biztató, hogy aztán erőre kapjon a sorozat és végül jónak ítéljem meg összességében. Ez egy előzménysorozat első évada, tehát meg kellett ágyazni a későbbieknek, ezért nem is vártam nagy csodát, és ezért számomra egyáltalán nem volt csalódás, sőt, ebben az a szép, hogy van hova fejlődnie és kiteljesednie a sorozatnak. Szóval részemről jöhet a folytatás!

 
RókaÚr   2022. 08. 22.

2

Az első epizód alapján ígéretesnek tűnik, de hát a Trónok harca is a végén romlott el. Reméljük ez nem így lesz most. Ha tartja ezt a minőséget, akkor nagyon jó lesz.

1
 
OrSi   2022. 08. 21.

2

Csúcsszínvonalú színészi játék és HBO minőség, ennyire egyszerű. A GoT egy újabb erőművel tért vissza, remélhetőleg még évekig eltart és annyira ütős lesz, mint a kezdés.

 
Emmersson   2022. 10. 31.

0
Kihagyott ziccer

Két epizód után csalódás. Négy epizód után komoly csalódás. Hat epizód után csapongó katyvasz. Kilenc epizód után végre beindult valami, ami nyomokban emlékeztet az eredeti hangulatra. Remény van arra, hogy a második évad jobb lesz - sokkal jobb, remélem. * Letudtam végre, mint egy vizsgát. Az is beszédes, hogy az évadzáró részt két nappal később néztem meg, mint az előzőt. Nyilván nézni fogom a folytatást is - amit remélem, nem évek múlva hoznak ki -, hiszen egy történetet nem hagy abba az ember. Viszont nem nagy a várakozás, csupán azért reménykedem a gyors 2. évad megjelenésben, mert az elsőt nagyon nem nézném újra csak azért, hogy felvehessem a sztori fonalát. Kár érte. Pedig az alap-sorozatot már 3x ledaráltam! * Összességében(!) - mert az első fele gyakorlatilag egy elhúzott és unalmas semmi volt - 70% körül értékelem.

 

Viserys Targaryen és Alicent Hightower esküvőjét nem csak beleírták a forgatókönyvbe, de ténylegesen le is forgatták. Végül - feltehetően a játékidő tartása miatt - a menyegző nem kerülhetett be a sorozatba. A produkció hair stylist-ja és sminkmestere, Tania Tyatyambo Couper osztotta meg ezt az infót az Instagramján nagy szomorúsággal, hiszen rengeteget dolgozott Alicent fenséges megjelenésén, és végül az egész a vágóterem padlóján végezte.

(filmtro.hu)
 

A sorozat premierje után pár nappal bejelentették, hogy elkészül a második évad is.

(Gábor390920)
 

A sorozat első része megdöntötte az HBO legnagyobb nézettségű sorozatpremier epizódjának rekordját.

(hp)
 

A sorozat zenéjét ismét Ramin Djawadi szerzi, aki már a Trónok harca ikonikus dallamait is megkomponálta.

(Gábor390920)
 

Az első rész elején megtudjuk, hogy 172 évvel korábban játszódik, mint a Trónok harca.

(Gábor390920)
 
Lassan 3 éve, hogy véget ért az elmúlt évtized legjelentősebb sorozata, a Trónok harca. Hatása tagadhatatlan, számos kiválósága előtt meghajolhatunk a mai napig – például azért, mert egy sokszemszögű regényfolyamot adaptált kiválóan addig, amíg ki nem fogyott az alapanyag a széria alól. A regényeket jegyző George R. R. Martin azóta sem ért a Tűz és Jég dala végére, amelynek bőven lettek következményei. Dühös rajongók, tanácstalan showrunnerek (David Benioff és D.B. Weiss), akik írói instrukciók alapján adtak egy olyan lezárást, amilyet. A végeredmény rajongói csalódás, majd kiábrándulás, melyet nem kis munka rendbe hozni. Az HBO a mellék -és előzménytörténetekhez (mint például a Tűz és Vér c. Targaryen törikönyv) nyúlva végezte el a maga vigasztalását, tető alá hozva az első GOT-franchise fiókát, a Sárkányok háza sorozatot. A pilot alapján bőven bizakodhatunk egy jó sorozatban. több»
 
Három évvel a Trónok harca fináléja után került képernyőre az első (és minden bizonnyal nem az utolsó) Westeros világában játszódó spin-off sorozat. A Sárkányok háza minden elemében kimunkált széria, ami hibái ellenére sokkal többet nyújt annál, mint amire a legtöbben számítottak. több»