2023.03.16 21:52 kabel Olvasottság: <100x
0

Majdnem kiváló

A Sárkányok Háza nagyon közel került az eredeti sorozat korai évadjainak minőségéhez, azonban karakterei nem annyira karizmatikusak és története nem annyira izgalmas egyelőre. Ugyanakkor ez még mindig egy igényes, kidolgozott és átgondolt fantasy sorozat, mely saját történelmünket dúsítja és idézi fel, pár sárkánnyal.

Számomra érthetetlen okból az első évadban több nagyobb időugrás is felbukkan, melyek felkavarják a karakterek követhetőségét, mert a sorozat színészeket cserél. Bár a gyerekszínészek kiválóak voltak, az időugrás miatt megöregített néhány karakter furának hat, mivel más karakterek színészeit nem cserélték le. Tovább erősíti a disszonanciát, hogy egyszerre rengeteg új karaktert mutat be a sorozat, és mire egyáltalán követni tudjuk ki, kinek a kije, addigra újra időt ugrunk.

Majdnem kiváló

Ugyanakkor a történetvezetés visszatér a lassabb, kidolgozottabb beszélgetésekre, a helyszínek alig változnak, és sok esetben akciójelenetek sincsenek. Nem teleportálnak karakterek és nem hoznak impulzív döntéseket. Minden karakter a maga módján a saját igazát szolgálja, nincsenek abszolútumok vagy komikusan gonoszak. Kimondottan érdekes, hogy a király karaktere pont a pozitív világlátása miatt keveri családját a legnagyobb bajba. A sorozat eleje kimondottan erős, illetve az utolsó epizódokban találja meg magát igazán. A karakterek logikusan cselekednek, vagy saját logikájukat követik, mellyel bár egyetérteni nem biztos, hogy tudunk, mégis együttérzünk. Emiatt szinte minden karakter mély és kidolgozott marad, még akkor is, ha jóval kevesebb szereplő van a korábbi sorozathoz képest.

Kíváncsian várjuk a folytatást.

akció | dráma | fantasy | kaland | romantikus

A G.R.R. Martin világszerte óriási népszerűségnek örvendő regényeinek alapján készült széria, a Trónok harca előzménysorozata, mely 300 évvel az anyasorozat eseményei... több»

0