Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
91

Vaják (2019)

The Witcher
Filmadatlap
 
40
Szereplők
12
Vélemények
16
Képek
8
Videók
Vaják
Henry Cavill
Henry Cavill
Henry Cavill
Henry Cavill
 
Shelby07   2020. 03. 29.

legújabb vélemény a nap véleménye

Jussát várja a vaják, a nézők pedig a folytatást

A Vaják című sorozat egy könyvsorozatból készült, amely Andrzej Sapkowski lengyel író fejéből pattant ki, és nekünk nézőknek milyen jó, hogy nem csak megfogalmazódott az íróban a történet, de azt papírra is vetette. A könyvnek akkora sikere lett, hogy megihlette a videojáték készítőket is, most pedig érdemesnek látták, hogy meg is filmesítsék a remek történetet. Mert tényleg remek! Személy szerint nem olvastam a könyvet, és a videojátékkal sem játszottam soha, csak hallásból ismerem, ezért nem igazán tudok arról nyilatkozni, hogy ezekhez képest mennyire sztori követő a sorozat és, hogy jobb-e vagy rosszabb-e bármelyiknél. Mi több, még színpadi darab is készült belőle, valamint képregény is ... több»

 
dailyfilmsan   2020. 01. 12.

A játék és a könyvek kedvelője vagyok, így volt ami nagyon tetszett és volt ami nagyon nem. Elvárásaimat a minimumra fektetve estem neki a sorozatnak. Nem kellett volna hiszen a maximum elvárásnak is eleget tesz. A zenéje nagyon passzol ahhoz a sötét igazságtalan világhoz amit már a játékokban megszokhattunk. A könyvből sok részt kaptunk teljes egészében, de nem az egész. A történet vonalát kiforgatva kapunk 3 idősíkot ami egyben a 3 főszereplő eredettörténetét és a jelent hivatott bemutatni. Kicsit epizodikus pont ezért nem alkot teljes egész képet csak a végén mikorra összeérnek a szálak. És a sorozat is akkor ér véget sajnos. A szereplők közül a leginkább a Ríviai Geráltot alakító Henry Cavill szúrta leginkább a fanatikusok szemét, külsejében nem igazán hasonlít bájos markáns arca Gerált marcona megjelenésére. De Cavill megcsinálta olyan könnyen vette magár Geráltot, és a tőle megszokott grimaszokat, csendes morgolódását, hogy jó volt nézni. Aki egy új trónok harcát keres a sorozatban azt el kell szomorítanom mert nem az. Nem is szabad egyiket a másikhoz hasonlítani. Bár még nem ért be a sorozat nagyon kezdetleges ezért még bármi kisülhet belőle.


 
Syracuse   2019. 12. 28.

Nem olvastam a regényeket, ezért nem adhatok maximális pontszámot. A történetet vázlatosan ismerem, az első játékot viszonylag jól ismerem, a másodikat kevésbé, a harmadikhoz még nem volt szerencsém. Nagyon remélem, hogy a Netflix marad az eredeti terveknél és a bemutató előtt berendelt második évadban is a könyvek történetét fogja követni, nem szopja fel a kocka rajongókat.

 
Az amatőr   2020. 01. 11.

Jussát várja a vaják...

Epikus tündérmese a boszorkányról, a hercegnőről és a magányos farkasról, akik mindannyian elvesztettek valamit, és útra kelnek, hogy megleljék, de végül mást szán nekik a végzet. A Vaják egy egyedülálló fantáziavilágot tár elénk a három különleges főszereplő – a nagy hatalmú varázslónő, Vengerbergi Yennefer, a menekülő Cirilla hercegnő és az emberek által kiközösített szörnyvadász, Ríviai Geralt – történetén keresztül. Mindannyian más társadalmi réteget képviselnek, így könnyedén megismerhető és befogadható ez a végtelen lehetőségeket rejtő birodalom és lakói: a tündék, vajákok, strigák, kikinoák, boszorkányok, varázslók, lovagok, királyok és királynők, valamint az egyszerű emberek. A külö... több»

 
iq.csabi   2020. 01. 11.

Úgy kell véleményt formálnom a filmről, hogy nem játszottam a játékokkal és könyv formájában sem olvastam. Az első évad 2. 3. részéig még voltak fent tartásaim,de tetszett, aztán a 3. rész végén nagyon megfogott. Henry Cavill, mint Geralt egyszerűen fantasztikus választás, a többi szereplőre sem lehet panasz, szerintem nagyon jó a casting. Az első évad egy nagyon hosszú történet felvezetője, de így sem unalmas, sőt... Nagyon várom a folytatást!

 
Mindezek ellenére is egyértelműen azt mondom, fanoknak ajánlott, a többiek pedig valószínűleg egy átlagosnál lényegesen jobb fantasysorozatot üdvözölhetnek a The Witcherben. több»
 
Vaják kritika több»
 
Az első évadot azonban nehéz nem csak felvezetésként értékelni, ám ennek ellenére is kellemes, még ha nem is üdítő néznivaló. több»
 

A Tesla igazgatójának, Elon Musknak annyira bejött a sorozat alapjául szolgáló játék, hogy bővíteni fogja a Witcherrel a Teslán futtatható játékok listáját.

(AngelCass)
 

Néhány forgatási helyszínt mi magunk is meglátogathatunk, mint például a Tatai vár vagy a Szellim-barlang.

(AngelCass)
 

Az első évad forgatása után Henry Cavill hazavihette Gerald jelmezét .

(AngelCass)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.