Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
91

Vaják (2019)

The Witcher
Filmadatlap
 
40
Szereplők
7
Vélemények
16
Képek
8
Videók
Vaják
 
dailyfilmsan   2020. 01. 12.

A játék és a könyvek kedvelője vagyok, így volt ami nagyon tetszett és volt ami nagyon nem. Elvárásaimat a minimumra fektetve estem neki a sorozatnak. Nem kellett volna hiszen a maximum elvárásnak is eleget tesz. A zenéje nagyon passzol ahhoz a sötét igazságtalan világhoz amit már a játékokban megszokhattunk. A könyvből sok részt kaptunk teljes egészében, de nem az egész. A történet vonalát kiforgatva kapunk 3 idősíkot ami egyben a 3 főszereplő eredettörténetét és a jelent hivatott bemutatni. Kicsit epizodikus pont ezért nem alkot teljes egész képet csak a végén mikorra összeérnek a szálak. És a sorozat is akkor ér véget sajnos. A szereplők közül a leginkább a Ríviai Geráltot alakító Henry Cavill szúrta leginkább a fanatikusok szemét, külsejében nem igazán hasonlít bájos markáns arca Gerált marcona megjelenésére. De Cavill megcsinálta olyan könnyen vette magár Geráltot, és a tőle megszokott grimaszokat, csendes morgolódását, hogy jó volt nézni. Aki egy új trónok harcát keres a sorozatban azt el kell szomorítanom mert nem az. Nem is szabad egyiket a másikhoz hasonlítani. Bár még nem ért be a sorozat nagyon kezdetleges ezért még bármi kisülhet belőle.

 
Syracuse   2019. 12. 28.

Nem olvastam a regényeket, ezért nem adhatok maximális pontszámot. A történetet vázlatosan ismerem, az első játékot viszonylag jól ismerem, a másodikat kevésbé, a harmadikhoz még nem volt szerencsém. Nagyon remélem, hogy a Netflix marad az eredeti terveknél és a bemutató előtt berendelt második évadban is a könyvek történetét fogja követni, nem szopja fel a kocka rajongókat.


 
Az amatőr   2020. 01. 11.
Jussát várja a vaják...

Epikus tündérmese a boszorkányról, a hercegnőről és a magányos farkasról, akik mindannyian elvesztettek valamit, és útra kelnek, hogy megleljék, de végül mást szán nekik a végzet. A Vaják egy egyedülálló fantáziavilágot tár elénk a három különleges főszereplő – a nagy hatalmú varázslónő, Vengerbergi Yennefer, a menekülő Cirilla hercegnő és az emberek által kiközösített szörnyvadász, Ríviai Geralt – történetén keresztül. Mindannyian más társadalmi réteget képviselnek, így könnyedén megismerhető és befogadható ez a végtelen lehetőségeket rejtő birodalom és lakói: a tündék, vajákok, strigák, kikinoák, boszorkányok, varázslók, lovagok, királyok és királynők, valamint az egyszerű emberek. A külö... több»

 
iq.csabi   2020. 01. 11.

Úgy kell véleményt formálnom a filmről, hogy nem játszottam a játékokkal és könyv formájában sem olvastam. Az első évad 2. 3. részéig még voltak fent tartásaim,de tetszett, aztán a 3. rész végén nagyon megfogott. Henry Cavill, mint Geralt egyszerűen fantasztikus választás, a többi szereplőre sem lehet panasz, szerintem nagyon jó a casting. Az első évad egy nagyon hosszú történet felvezetője, de így sem unalmas, sőt... Nagyon várom a folytatást!

 
Jackynee   2020. 01. 21.

Nagy rajongója vagyok a fantasy világú, középkori hangulatú, ehhez hasonló sorozatoknak/filmeknek. A Gyűrűk ura és a Trónok harca után örömmel láttam, hogy bővül a választék ebben a témában. Az első évad után azt kell mondjam a Trónok harca mellett, ez is a top közé tartozik nálam. A történet vezetés kicsit túlkomplikált, és nem is nagyon értem miért kellett ilyen módon megoldani. Úgy az évad felénél vagy előtte lehetett észrevenni, hogy itt több idővonal váltja egymást, kicsit zavaró módon, mivel ez sokáig nem igen vehető észre, csak bizonyos szereplők és események után. A Westworld sorozat után, nekem nem okozott nagy nehézséget, de ez az összhatást szerint kicsit rontotta, de ha figyelembe vesszük, hogy ez a 8 részes évad felölelt egy 50 éves idővonalat, kicsit érthető is. Egyenként egy órás részekkel egy percre sem lehet unatkozni, fontos hogy figyeljünk oda a nevekre és a helyekre, mivel ezek fontos infót és az idővonalak megértését is könnyebbé teszik. A látvánnyal sincs gond gyönyörű helyszíneket választottak, egyébként kis érdekesség, hogy a sorozatot Magyarországon, azaz kis hazánkban forgatták. Henry Cavill, mint Geralt tökéletesen passzol, hír volt hogy csak erre a szerepre jobban kigyúrta magát, ami meg is látszik. Én mindenképpen ajánlom, remek sorozat már várom a 2. évadot!

Henry Cavill
Henry Cavill
Henry Cavill
Henry Cavill
 
Mindezek ellenére is egyértelműen azt mondom, fanoknak ajánlott, a többiek pedig valószínűleg egy átlagosnál lényegesen jobb fantasysorozatot üdvözölhetnek a The Witcherben. több»
 
Vaják kritika több»
 
Az első évadot azonban nehéz nem csak felvezetésként értékelni, ám ennek ellenére is kellemes, még ha nem is üdítő néznivaló. több»
 

Néhány forgatási helyszínt mi magunk is meglátogathatunk, mint például a Tatai vár vagy a Szellim-barlang.

(AngelCass)
 

Az első évad forgatása után Henry Cavill hazavihette Gerald jelmezét .

(AngelCass)
 

Vaják szőke hajának és sminkjének elkészítésére minden forgatási napon minimum 2 órát kellet szánni.

(AngelCass)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.