Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Nyerd meg az életed (2021)

Squid Game
Filmadatlap
 
10
Szereplők
45
Vélemények
12
Képek
2
Videók

Galéria (12)

Videók (2)

 
Manfred393292   2022. 10. 19.

legújabb vélemény

0
Számomra nézhetetlen

Olyan, mintha bugyutákkal forgatták volna. 1 részt sem bírtam végignézni.

 
BaloghBogi42   2021. 10. 29.

a nap véleménye

6
Green light a következő évadnak!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Squid Game a Netflix legújabb sikersorozataként, amely lesöpörte a trónról sorban a Sex/life és A nagy pénzrablás című bajnokokat, az emberek által egyik legszívélyesebben kivesézett beszédtémává is vált az elmúlt időszakban. A történetszála azonba... teljes kritika»

1
 
Sabnock Sanatory   2021. 10. 23.

7
Semmi újdonság, csak a szokásos CGI moslék

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Megnéztem a sorozatot szép nyugodtan, napi két részre felbontva. Ha valamire kíváncsi voltam, kissé visszatekertem (tekertem?), és újra megnéztem, mivel is vette le a lábáról az embereket a sorozat. Ami 21 millió dollárból 900 millió dolláros profito... teljes kritika»

1
 
Harper   2021. 11. 25.

7
Szürreális világ ütős kivitelben

Kissé megkésve tekintettem meg barátaim unszolására, viszont szinte egy szuszra néztem végig a Squid Game című koreai Netflix-sorozatot, és nem bántam meg. A különleges, sőt szürreális és a modern kor elfajzásaként bennünk nyomot hagyó tintahaljáték egy kegyetlen világot mutat meg nekünk, mely közvetve azt a közeget is vizionálja, mely felé társadalmunk tart. Ha nem felelsz meg az elvárásoknak, azonnal padlóra kerülsz, és talán meg is halsz. Ezt üzeni a Squid Game a maga személytelen módján. A versenyzők gyermekjátékokat játszanak, de hibázni nem lehet, aki téveszt, az azonnal meghal. Mégis több száz jelentkező indul, mert aki győz, az megnyeri egész további életét is, hisz soha többé nem lesznek anyagi gondjai. A versenyszámok közt akad mindenféle, még fizikai erőt megkövetelő is, a sok ügyességi akadály mellett. A néző gyorsan az események hatása alá kerül, mondhatni beszippantja a Squid Game világa. A játékot felügyelő piros (vagy rózsaszín) ruhás, kezeslábasokban és arcot eltakaró maszkokban szótlanul felbukkanó felügyelők egy része segítő, egy része katona, egy része pedig vezető, akárcsak egy archaikus társadalomban. A procedúra, például a kiesettek kivégzése, tökéletesen személytelen és kegyetlen. Kiváló a rendezés, különleges az alapötlet, illetve script, és jók a szereplők is. Értékelésem erős 85%.

 
Képkockák   2021. 10. 12.

a nap véleménye

4
Battle Royale a négyzeten

Először is szeretném leszögezni, hogy a sorozat bizonyos elemei, mint például a színészi alakítások, a rendezés vagy a képi világ magasan átlag felettiek... De itt jön a feketeleves. Az elmúlt időszak egyik legtöbbet nézett sorozata a Squid Game, ami... teljes kritika»

 
szaka123   2021. 10. 28.

3

Számomra nem 5 csillag a sorozat. Elvitathatatlan, hogy nagyon gyorsan beszippant, és le akarod darálni mind a 9 részt, de valahogy a végkifejlet és az utolsó rész nekem nem igazán tetszett. Mindent összevetve érdemes azért megnézni. Még egy évadot nem bír el a sztori, bármennyire is próbálják belemagyarázni a készítők.

 
indingo   2022. 01. 07.

2

Nincs olyan hét, hogy ne jönne szembe az emberrel egy cikk, amelyben szerepel a sorozat címe. Egytől egyig jó kritikákat hallani magára a sorozatra vonatkozóan, az utóéletére már kevésbé. Ok-okozatra figyeltek a készítők, nem csak a levegőbe puffogt... több»

 

A fehér szoba célja, hogy bizonytalanságot keltsen, mivel a többi esetben a játék helyszínén némi tippet adott a hely kialakítása a játékról.

(Képkockák)
 

SPOILER - Amikor a játékosok visszatérnek a játékba, egy montázst látunk velük és a kártyával, ahogy beszállnak az autóba, és elgázosítják őket, kivéve az öregúrnál.

(Képkockák)
 

SPOILER - A sorozat elején nyert játékpisztoly több dolgot reprezentál. A doboz hasonló ahhoz, amibe a holttestek kerülnek, a fegyver maga arra utal, hogyan ér véget a játék, a tűz pedig a holttestek eltüntetésére utal.

(Képkockák)
 

SPOILER - Egyes karakterek halálának volt előjele a 2. epizódban, mikor visszatérnek a városba. Pl. A hídról leugrás, kés a nyakon, megkísérelt öngyilkosság stb.

(Képkockák)
 

A jelenet, mikor Gi-Hun összeütközik Sae-byeokkal, és a szívószálat megpróbálja visszatenni a helyére, nem volt eltervezve.

(Képkockák)
 
A kapitalizmus rendszerének modellezésére nincs is jobb az úgynevezett death game, killing game zsánernél, azaz a battle royalnál. Takami Kósun 1999-ben megjelent (majd 2000-ben megfilmesített) regényéből kölcsönzött megnevezéssel leírható történetet már számtalanszor láthattunk: ahol egy játék résztvevőit arra kényszerítik, hogy a játék keretein belül megöljék egymást. több»
 
A finálé kibontását követően azonban a sorozat nem kínál megoldási javaslatot vagy alternatívát – ha csak azt nem számítjuk annak, hogy a főszereplő ahelyett, hogy az Államokba repülne a kislányához, végül a szervezők nyomába indul. Már amennyiben elkészül a második évad, bár az elképesztő sikert látva ez egyre kevésbé kérdéses. több»
 
Sikerének titka, hogy alkalmat kínál megélni az amúgy gondosan takargatott állatias ösztöneinket, ami olyan csali a civilizáltság súlyától nyomorgó kisember számára, amelyre akkor is mohón ráharap, ha tisztán látja az alatta csillogó horgot. Spoileres kritika! több»